חשדות ואמון: מה עושים?

תאריך פנייה: 28.04.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסויה
לא יודעת מה לעשות
28.04.2012 • 09:37

שלום
ד"ר אורן חסון, אני וחבר שלי כמעט שנה ביחד. בזמן האחרון היו כל מיני דברים קטנים שגרמו לי לא לבטוח בו בסופו של דבר.אתמול פניתי לחברה שלו בפייס שאלתי אותה אם יש בינהם איזשהו קשר ושאני והוא ביחד. היא אמרה שלא ושהם כבר לא בקשר יותר מ4 חודשים ושאין לי ממה לדאוג והם בכלל לא נפגשו פנים מול פנים.לאחר שעה בערך היא כתבה לי שהוא שלח לה הודעה בצט מה קורה ומשם זה התגלגל לכך שהיא שאלה אותו אם יש לו מישהי ומה שהוא ענה לה שיש לו כמה... אני לא יודעת מה לעשות אני ממש שבורה... שלחתי לו הודעה על מה שקרה הוא התעצבן וכתב לי שאם אין לי אמונה בו אז באמת עדיף שלא נדבר... ודברים כאלו.. אני לא יודעת מה לעשות??? אני צריכה את עצתך...? תודה.

ד"ר אורן חסון
חשדות ואמון
29.04.2012 • 00:37

חסויה יקרה,
הלואי שיכולתי לומר לך שהאקסית הזו מהימנה, או אם יש לה אינטרס כלשהו לקלקל. הלואי שיכולתי לומר לך שהחבר שלך אמר לה את האמת, ולא לך, או שיכולתי לומר לך בודאות שהוא עשה בדיוק את ההיפך, וסיפר לה בלוף, מסיבותיו שלו. אלא שאיני יודע מה נכון ומה אינו נכון. והשאלה שהוא הציב בפנייך היא שאלה נכונה מאד – בין אם זה מוצדק ובין אם לאו, אין לך אמונה בו. את אומרת שהיו לך סיבות לכך, והשאלה אם הסיבות הללו הן סיבות ודאיות, או רמזים שאינם ברורים. השאלה היא אם כשאת חושדת בו, את נתלית בסימנים שאינם לגמרי ברורים, וחרדה למסקנות שאת לא בטוחה בהן (כי אם היית בטוחה בהן, היית שואלת לגבי אותם דברים ברורים יותר, ולא לגבי מה שעלה עכשיו). אנא קראי גם את תשובתי למירי (12 שאלות למטה).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083