חשדון לחשבון בנק משותף
דורין
חשבון בנק
⌄
שלום,
אנו זוג נשוי בני 30 הנמצאים בזוגיות כ-4 שנים.מאז שעברנו לגור יחד פתחנו חשבון בנק משותף, בנוסף לחשבונותינו הפרטיים.אביו של בן זוגי מנהל סניף בנק בעיר מרוחקת מאיתנו, אך מאחר וחשבונו הפרטי של בן זוגי היה מנוהל בבנק זה והוא ביקש שנפתח חשבון משותף שם, הסכמתי מבלי להתלבט (זה קרה כאשר עברנו לגור ביחד לאחר כשנה של זוגיות).כעת כשאנחנו נשואים, כמובן שהעברנו את המשכורות לחשבון המשותף והחשבונות הפרטיים נותרו ללא פעילות, רק צריכים לסגור אותם במסודר.בתחילת הקשר אני זוכרת ששמעתי את אביו מתערב לו הרבה בחשבון הבנק מאחר ויש לו גישה לראות מה קורה אצלו מתוקף תפקידו (לא כמורשה בחשבון) ואני מודה שזה בכל זאת היה נראה לי תמוה, כאחת שגדלה בצורה יותר עצמאית וניהלה לעצמה את חשבון הבנק מגיל 14 ללא התערבות של ההורים שתמיד סמכו עליי.בכל אופן אני בטוחה שמתוך סקרנות אביו נכנס לחשבון המשותף שלנו מידי פעם לראות מה קורה וזה מאוד מפריע לי לדעת שאחד ההורים שלנו יכול תמיד לדעת מה קורה בחשבון הבנק שלנו.בעבר כשניסיתי לדבר עם בעלי שנעבור בנק הוא לא קיבל את זה בטוב ולכן זה נשאר ככה.יש לציין שהסניף שבו מנוהל החשבון שלנו לא קשור לסניף של אביו ולכן אנחנו לא פוגעים בו אם נעזוב שם. כרגע אנו נהנים מפטור מעמלות אך זה משהו שניתן לקבל גם בבנקים אחרים מבלי להיות "מקורבים".אני לא רוצה לעשות מהומה ובלגאן, מחפשת דרך נעימה ומוצדקת לפתוח חשבון חדש משותף בבנק אחר ולסגור את החשבונות שלנו הפרטיים.איך אפשר לעשות את זה?
ד"ר אורן חסון
הדיאלוג ביניכם
⌄
דורין יקרה,
את כותבת שאת בטוחה שאביו של בעלך נכנס מדי פעם, מתוך סקרנות, לחשבון המשותף שלכם. עם זאת, את כותבת שהוא מנהל סניף אחר, ולא של הסניף שלכם. אני מבין את החשש שלך, אבל אני מקווה שברור לך שאם הוא עושה זאת, הוא עושה עברה על החוק במודע. אני לא בטוח שהוא יכול פיזית לעשות כן אם הוא מנהל בסניף אחר, אלא אם יש לו סיסמא (ואז לא משנה כלל אם הוא מנהל חשוב בבנק או לא), או טובות שהוא מקבל משותף לדבר עבירה בסניף שלכם. עוד לפני שתלחצי על בעלך, אולי כדאי שתבדקי את העובדות. שני את הסיסמא, בדקי בסניף שלך או בסניף אחר מה ההרשאות הנדרשות לבדיקת החשבון, ובדקי אם יש מעקב אחר כניסות לחשבון. אולי יש אולי לא.לא אוכל לצערי לתת לך תשובה מעשית איך למצוא דרך "נעימה" לפתוח חשבון אחר. אבל אני כן רואה חוסר אמון ברור מצידך, ובעיקר חשדנות, וחשש מכך שיהיה מי שישפיע על בעלך בתהליכים של קבלת החלטות. אחרי הכל, ההשפעה הזו יכולה להמשיך גם אם חשבון הבנק יהיה בסין, אם בעלך ישתף את אביו בכל דבר ועניין, כך שממילא את מדברת יותר על השפעה עליו מאשר על חשבון הבנק עצמו. מה בדיאלוג בינך לבין בעלך לא הולך מספיק חלק? האם יש ביניכם הרבה אי הסכמות? האם את מרגישה שאת לא מצליחה להביא את הצד שלך באופן מספיק משכנע? מה קורה בדיאלוג ביניכם שמעצים את חוסר הביטחון שלך (כולל את הקושי לומר לו, באופן שיקשיב, ש"אני לא מרגישה בנוח עםהאפשרותשאביך יכול להציץ שם בכל עת שירצה, גם אם הוא לא עושה זאת באופן מעשי"?