חשד לבגידה וחוסר פתיחות
אלמז
חשדות וכבר קשה לחיות
⌄
ד"ר חסון!
אני וחהר שלי כבר שנה וחצי יחד. אניניודעת שהוא מאד אוהב אותי,גם כי הוא אומר לי את זה הרבה
וגם כי אני רואה, אבל איכשהוא באיזושהיא פינה קטנה בלב קשה לי להאמין בזה עד הסוף. יכול להיות שזה מה שהביא אותי למצב שאני נמצאת היום:
אני כל היום חושדת בו שהוא בוגד בי.באם הוא לא עונה לי לכמה שעות ונעלם, אם הוא קצת מוטרד...מה שלא תורם להרגשת ביטחון שלי זה שבן זוגי מאד דעתן ועקשן, הוא לקנאי לפרטיות שלו וכאילו מרגיש הוא לא "חייב לי תירוצים והסברים". ההתנהגות שלו, כמו למשל מחיקה עקבית של ההסטוריה מהמחשב למשל(הוא לא יודע שאני בודקת) רק מעצימה את החשדות שלי.פעם שהעליתי את הנושא הוא אמר שאין לו עניין לבגוד בי כי זה לא משתלם לו וכי הוא אוהב אותי.אבל אני לא יודעת למה יש לי כל הזמן את התחושה הרעה הזו.אני לא מצליחה להרפות. אני שומעת וקוראת ומכירה סיפורים על בגידות על ימין ועל שמאל, ואיכשהוא הגבר אומר שהוא.מאד אוהב אבל עשה טעות. ואני חושבת לעצמי אז אולי כנראה זה לא מספיק שהוא אוהב. הפחד מהתחושה להרגיש נבגדת זה אחד הדברים שהכי מפחידים אותי, ואני פשוט מתחננת שתעזור לי להבין למה ואיך אני יכולה ללמוד לבטוח בבן זןגי, והאם יש לי צמה לחשןש או שהכל פרי דימיוני...אני לפעמים תופסת אותו.על כל מיני שקרים "לבנים" כביכול,לרוב זה דברים שאין לו כח שנתווכח עליהם וכן. אני מפחדת שאני יהרוס את הזוגיות שלי במו ידי, כי הוא כבר אמר לי שהוא מרגיש שאני עוקבת ובולשת אחרין ושזה ממש לא נעים לו.
בבקשה תכזור לי.תודה רבה!!
ד"ר אורן חסון
פרטיות
⌄
אלמז יקרה,
מאד קשה להיות במקום שבו לא ברור בדיוק מה נכון ומה לא נכון. זה קשה עוד יותר כאשר חרדות שלך מפני בגידה מתנגשות בשמירה קפדנית שלו על הפרטיות שלו. אני לא יכול לומר לך אם את חושדת בצדק או לא, אבל החבר שלך, בחוסר הפתיחות שלו, מקשה עליך להאמין לו.אני חושש שלבד יהיה לך קשה מאד לשכנע אותו להיפתח אליך ולהפסיק להסתיר דברים. בעיקר כאשר את לא רוצה לומר לו שאת רואה שהוא מוחק את ההסטוריה באופן עקבי. את יכולה, לכל היותר, לומר לו פעם שראית שמחק את ההסטוריה מהמחשב, ולשאול למה. ובתנאי שיהיה לך הסבר טוב למה רצית להגיע לשם (ולא חסרים הסברים טובים). אבל מעבר לכך, חשוב שתבינו שניכם שיש לכם בעיה בתקשורת, בשל מבנה האישיות של שניכם, ולכן שחשוב שתלכו ליעוץ זוגי אם אתם חושבים על זוגיות לטווח הארוך ונישואים. חשוב שתפתרו את הבעיה הזו, כי היא לא נפתרת מעצמה.