חוסר אמון בזוגיות: מה המקור?

תאריך פנייה: 30.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירי
זוגיות ישנה וכואבת
30.03.2012 • 17:21

שלום
!שאילה שלי מתיחסת לזוגיות שהיסתיימה לפני שש שנים.היום אני בת 40 ג+1. התגרשתי לפני שמונה שנים.לאחר גירושים פגשתי אדם שאיתו הייתה לי מערכת יחסים עמוקה במשך שנה.הרגשתי שאני אוהבת אותו וזה היה הדדי.לאחר שנה של הכרות כאשר שאלתי אותו על עתיד המשותף הוא גילה לי שמתכוון לרדת מין הארץ למדינה אחרת לתמיד, למרות שהוא כפי שוא הסביר אוהב אותי הצד הזה הוא רוצה לעשות כי לא רואה עתיד מספיק בטוח כאן. אני ניסיתי להפרד ממנו אבל במשך שנה שלמה המשכתי להפגש איתו עד שהוא נסע. היום עברו שש שנים כמעט אין לי קשר איתו מיוזמתי הפסקתי לדבר איתו למרות שהוא התקשר לפעמים.הבעיה שאני עדיין למרות שנים שעברו מרגישה פגיעה עמוקה וכאב שגורם לי להיות פסימית במערכות יחסים ,נותן לי חוסר אימון במערכות זוגיות שהוי לי ונכשלו. אני אישה שניראת טוב מאד,עצמאית ומוצלחת ,אבל משהו נלקח ממני לאחר מערכת יחסים עם האדם הלא ישר הזה. איך להתמודד?בתודה.

ד"ר אורן חסון
חוסר אמון בזוגיות
02.04.2012 • 00:22

מירי יקרה,
אני לא יודע אם זה נכון להטיל את כל משקל החוסר אמון שלך במערכות זוגיות דווקא על הזוגיות הזו. אולי זה קשור דווקא לזוגיות עוד יותר ישנה, שהם הנישואים שלך שנסתיימו, ואולי אפילו ליחסים שבין הוריך. כך או כך, את כרגע בבעייה, ואת מזהה שהבעיה הזו, של חוסר אמון, מפריעה לך ליצור מערכת זוגית חדשה. מה שלא אגיד לך עכשיו, כאן, לא יצליח לעשות מהפך בחשיבה שלך, מה עוד שאני לא מכיר אותך מספיק כדי לדעת מהיכן זה נובע. לכן, אם את רוצה להיות אופטימית יותר ולהיות מסוגלת ליצור זוגיות מחדש, כדאי שתשקלי ללכת לטיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083