התמודדות עם חולשות ופחדים

תאריך פנייה: 30.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נוי
חייבת עזרה,לא יודעת מה לעשות
30.03.2012 • 15:19

שלום רב,
קראתי את התשובות שלך לאנשים אחרים וחשבתי שאולי תוכל בבקשה לעזור גם לי....אני נשואה באושר מספר שנים,אני ובעלי מאוד אוהבים אחד את השני ותומכים אחד בשני,יש לי באמת בית כמו שתמיד חלמתי שיהיה לי.הבעיה היא שלפני שהכרתי את בעלי הייתי כמה שנים בקשר עם גבר נשוי .כשהכרתי את בעלי לא הפסקתי את הקשר מהפחד (עברתי פעם הטרדה קשה ממישהו שלא היה מוכן לקבל את הפרידה שלי ממנו).וככה זה נמשך איזושהי תקופה עד שהבנתי שאני לא מסוגלת להמשיך יותר (מצפונית) כי כבר מזמן לא חשתי כלום לבן אדם השני והמשכתי את הקשר רק מהפחד .כשסיימתי את הקשר היה נראה לי שהוא הבין את רצוני להתמסר רק למשפחתי והרגשתי הקלה עצומה תקופה קצרה מאוד.הבעיה היא שלמרות שכבר עברו שנתיים מאז אני לא מצליחה להשתחרר מרגשי אשם וייסורי מצפון על מה שעשיתי וזה לא נותן לי מנוח.לא מצליחה לסלוח לעצמי.ובנוסף לזה אני מאוד מפחדת שזה יוודא לבעלי ואני ממש לא מסוגלת לחשוב על לאבד אותו כי הוא הבן אדם הכי יקר לי בחיים ואני אוהבת אותו מאוד מאוד.בגלל שעברתי טראומה בעבר אני מפחדת שהבחור השני לא ישלים עם המצב ופשוט יספר לבעלי בצורה כזאת או אחרת,אני מדמיינת שהוא מקליט את השיחות שלנו ומשמיע לבעלי ומהן בעלי יוכל להבין שהיתה בגידה בעבר.אני לא יודעת מה לעשות,לא ישנה בלילות וזה מטריד אותי כל כך שאני בקושי מתפקדת.הדבר היחיד שיכולתי מבחינתי לעשות הוא לסיים את זה וכך עשיתי אבל משום מה אני לא חשה הקלה שחשבתי שאני אחוש כי רגשי אשם מציפים אותי מעל ומעבר.אני פשוט מפחדת לאבד את בעלי, הוא בחיים לא יסלח לי ואם אני אנסה להכחיש,אני מפחדת שהוא פשוט לא יאמין לי (אם יהיו הוכחות איזשהן לבן אדם ההוא אז איך אוכל להכחיש)??לא יודעת מה לעשות.תעזור לי בבקשה,אני ממש מוטרדת,מפחדת שכל מה שיש לי יהרס בגלל טיפשותי,אני לא מסוגלת לשאת את המחשבה הזאת.

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם חולשות ופחדים
30.03.2012 • 18:25

נוי יקרה,
את צודקת. חשוב לך להציל את מה שיש לך. נהגת כפי שנהגת בגלל חולשה שלך, וחשוב שתדעי שלהבא תדעי להתמודד עם החולשה הזו שלך. שתדעי שאת אדם חזק יותר שמצליח להישמע לצווים המוסריים שלו. מצד שני – אמנם אין לך שליטה על מה שאדם אחר יעשה, אבל גבר נשוי ישלם גם הוא את המחיר של גילוי שכזה. את צריכה ללמוד להתגבר על הפחדים שלך מפני דברים שאין לך שליטה עליהם, ולבטוח בעצמך בהתנהגותך ובהתמודדות שלך עם קשיים בעתיד. אני מציע לך ללכת לטיפול, כדי ללמוד להתמודד עם כל השאלות והתשובות הללו. זה חשוב לך כדי לשמור על עצמך. בעלך לא צריך להחשף לסיבות לרצונך ללכת לטיפול, ותוך כדי הטיפול תעלי גם את השאלה מה אומרים לו ואיך אומרים לו אם הוא מרגיש לא בטוח או רוצה לדעת מה קורה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083