חשד לבגידה בנישואין - מה עושים?

תאריך פנייה: 19.10.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ליידי
מבולבלת!!
19.10.2014 • 10:57

שלום
אני בת 31, נשואה פלוס שלושה . חיי הנישואים שלי ידעו אין ספור ירידות ועליות ,אבל בסופו של דבר אני באמת אוהבת את בעלי עם כל השוני ביננו (אני ובעלי שונים בצורה דרסטית ,חשיבה שונה ,ראית עולם שונה , חשיבה אחרת על החיים , אפילו לא אוהבים את אותו אוכל ואותה מוזיקה ) אבל בכל זאת ביחד עשר שנים ושלושה ילדים , אבל בסופו של דבר למדתי לגשר על זה ולחיות איתו בשלום כי בחוץ אין יותר מידי מציאות , לאחרונה בעלי התחיל להתנהג בצורה חשודה.יוצא כמעט כל ערב לחברים שלא שמעתי עליהם מעולם , הוא לא עוזב את הטלפון שלו שניה (גם לא במקלחת ) ברגע שאני עוברת לידו הוא מסתיר את הטלפון שלא אראה עם מי מתכתב , לפני שבוע גילתי התכתבות שלו עם בחורה שאיני מכירה , וגם לפני יומיים התכתבות נוספת עם אותה בחורה . מאמינה שהיו עוד התכתבויות אבל להשיג את הטלפון שלו היה מבצע בלתי אפשרי כי הוא לא עוזב אותו לרגע .(אני חייבת לציין שלפחות מההודעות שראיתי אלו לא היו הודעות מיניות אלא יותר מה שלומך מאמי ? מה אתה עושה נשמה שלי וכו )השאלה שלי מה עלי לעשות ? לפתוח לו מה שראיתי ? אפילו חשבתי לקחת חוקר לראות לאן באמת יוצא , להמתין קצת לראות לאן הדברים ממשיכים ? אני באמת מבולבלת לא יודעת מה לעשות ? אני מאמינה שהוא ממש יכעס שחיטטתי לו בטלפון ,אני באמת צריכה עצה טובה ,חייבת לדעת מה אני עושה , כבר לא מסוגלת לשמור בבטן את ההודעות שראיתי .הוא אמר לי אתמול מה יש לך ? למה את כעוסה ? אני מרגיש שיש לך משהו ואת לא מספרת לי ..בבקשה תעזור לי ! תודה רבה על ההקשבה !!

ד"ר אורן חסון
לדעת לאן את הולכת
20.10.2014 • 14:16

ליידי יקרה,
את צודקת. מה שאת מספרת נשמע באמת מחשיד. אבל האם זה בגלל שהוא מתכנן לך איזה יום נישואים או יום הולדת יוצא דופן, והוא נעזר באשה הזו לצורך תכנון ההפתעה? ואולי, כמו שאת חושדת: האם יש לו מאהבת? - את זה אני לא יכול לדעת.אם את בטוחה שזה לא מתוך כוונה להפתיע אותך לטובה, את מבינה שהנישואים במצב לא טוב, וזה גם מרגיש רע באופן אישי ופוגע, וגם מאיים. חשבי היטב על המטרה שלך, אם כך: צאי לרגע מתוך הנחה שיש לו רומן, ושאלי את עצמך: האם אני רוצה להמשיך להיות ביחד, ובנישואים טובים כשהיו קודם, על כל הניגודים? ואם התשובה היא חיובית, או שאת רוצה שתהיה חיובית, יהיו לכך שני מרכיבים: האחד, הוא היכולת שלך להתמודד עם הפגיעה והאכזבה והחששות וחוסר האמון, והשני, הרצון שלו, ואולי גם האמון שלו ביכולת שלו להיות איתך בזוגיות שתהיה טובה לו. זו המורכבות שישנה לאחר בגידה, וכאמור, בהנחה שזה מה שיש, ואת לא יודעת עדיין. אם את חוששת מזה, בני את השיחה ביניכם כך שתוליך לפתרון שאת רוצה. לא רק להחצין את הפגיעה ואת הכאב, ולא רק לוודא שיודה במה שעשה אם עשה, אלא להוליך לעבודה זוגית, להבנה ולשיקום. ובדרך כלל מאד רצוי לאחר בגידה להגיע לייעוץ זוגי וכמה שיותר מוקדם. כשאת נכנסת לעימות, חשבי היטב על האפשרויות, ועל הכיוונים, ומה את רוצה להשיג אם תדעי שקורה משהו כזה או אחר. אם תהיי עסוקה רק בפגיעות שלך, יתכן שרק תגיעי לפיצוץ שאולי אפילו ירחיק אותך מהמקום שאליו את רוצה להגיע.שתביני, גם ל"פיצוץ" יש ערך, כי את מדגימה עד כמה את מוכנה לסכן, וכמה הנקודה הזו חשובה לך. שלא יחשוב שאת לוקחת את זה קול (cool). אבל כשזה יוצא משליטה, יש בזה גם סיכונים. חפשי את האיזונים שלך, ואני יודע שזה קשה כי את יודעת רק חלק ורוצה לדעת יותר בשיחה. ובכל זאת, אמנם יש צורך עז לדעת את כל מה שהיה, אבל חשוב יותר לדעת לאן את הולכת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ליידי
לדעת לאן את הולכת
21.10.2014 • 09:24

תודה על תשובתך המהירה היא נתנה לי כמה נקודות למחשבהאתמול קיימנו שיחה ופתחתי בפניו כל מה שראיתי בהודעות שלו עם הבחורה והוא פשוט שפך את ליבו וסיפר כי אכן יש לו קשר עם בחורה כבר כמה חודשים , יתכן מתוך צורך להגן על עצמו או להרגיע את מצפונו אמר כי הוא רואה בי אשמה לכך שמצא עצמו בקשר עם מישהי אחרת כי אני לא מקשיבה לו מספיק , ולא נותנת לו מספיק תשומת לב . אמרתי לו כי הנטל בבית כולו מונח על כתפיי ואין לי שום עזרה ממנו ( ציינתי כבר שיש לי שלושה ילדים קטנים ) ואם היתה לי קצת יותר השתתפות בנטל יתכן והיה לי יותר זמן וסבלנות אליו . במהלך השיחה לא הפסקתי לבכות היה קשה לי להשלים עם העובדה שבעלי אומר כי שהוא הולך עם חברים אבל בעצם היה אצל בחורה אחרת אני מנסה לא להיות נאיבית אבל הוא הבטיח שלא היה בינהם יחסי מין ,אמרתי לו שאני רוצה לחשוב על זה כי להתגרש הכי קל , והאמת שאני באמת רוצה את הנישואים האלה אני לא חושבת שאמצא משהו טוב יותר בחוץ , אשמח לשמוע את דעתך על כל מה שציינתי למעלה אם שווה להילחם על הנישואים למרות כל מה שציינתי , תודה רבה !!!

ד"ר אורן חסון
החזרת עטרה ליושנה...
21.10.2014 • 10:19

ליידי יקרה,
נראה שאכן עשית את השיחה כך שהיא לא סגרה דברים, אלא פתחה אפשרויות למרות הכאב ולמרות האכזבה. כלומר, למרות שאולי זה נראה כך, אבל עדיין לא איבדת שליטה על מה שקורה ועל מה שעתיד לקרות.קראי בבקשה את המאמר שלי על "יצירתיות בזוגיות: להשתמש בבעיה כאמצעי לפתרון". חשוב שתלכו לייעוץ זוגי כדי להעזר בזה לפתור את העניינים. תהיה בעצם הפעולה הזו גם ההצהרה: "חשוב לנו שיהיה טוב יותר, ורצוי ביחד". לכן שווה להעזר באיש מקצוע כדי לעשות זאת. וגם, במקביל, חשוב להעזר באיש מקצוע כדי לבנות את האמון מחדש. כלומר, במקביל להאשמה שלו שלא נתת לו סביבה תומכת מספיק, וההאשמה המקבילה בדיוק שלך, צריך גם את הביטחון שכל עוד אתם מנסים, אתם מנסים, ומנסים להחזיר את מה שהיה לכם טוב בנישואים, ולא לחפש פתרונות אחרים קלים יותר. עבודה עם איש מקצוע, תאפשר לכם לבנות את הדברים האלה נכון יותר. יש הרבה ניסיון עם זוגות במצבכם, והטיפול בזה והשיקום אפשריים בהחלט.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083