עזרה בתקשורת זוגית - פורום
עצובה
מרגישה נורא...
⌄
שלום רב,
אני כבר כתבתי לך כבר בעבר , אנסה לתמצת עד כמה שניתן את מצבי.אני נשואה לא באושר כמעט 4 שנים , יש לנו ילד מקסים שהוא הדבר הכי טוב שיש לי בחיים . אני היום יושבת מתייסרת איך לא עשיתי כלום ונתתי לחיים שלי להגיע למצב כזה , מלכתחילה לא הייתי צריכה להתחתן איתו הדבר היחיד שאני מתנחמת בו זה הילד המקסים שלי שמאיר לי את החיים. אני מבקשת רק מראש שתקל איתי למרות שזה יהיה לך קשה אני מזהירה מראש ....מההתחלה ידעתי שיש לו בעיות שהוא סוחב עימו מהעבר מהמשפחה שלו , אף פעם הוא לא דיבר איתי על הילדות שלו על משברים שעבר , אבל ראיתי בזה אתגר לקשר טוב כי היה נראה שהוא מחפש את המשפחתיות (אני מאד משפחתית ובעלת משפחה מאד חמה ואוהבת) והיה נראה לי אתגר ממש מעניין לקחת אדם "תלוש" ו"לשתול" אותו במקום טוב ויפה (שזאת בעצם אני - לא מושלמת מודה אבל בס"הכ מאד נוחה , מאד אהובה , תמיד מוערכת, חברה טובה אמא למופת בת ואחות טובה , חמה, מפנקת אינטילגנטית , עובדת ) הכל קרה מהר , מהר עברנו לגור יחד , מהר הציע נישואין , תוך שנה וחצי היינו מתחת לחופה ואני "חכמה" מאד התלהבתי ללבוש שמלת כלה ולשים טבעת נישואין על האצבע (בת 24 בזמנו) ומכאן האושר יגיע !!! מהר מאד גיליתי שעשיתי את טעות חיי , הוא אמר שהוא רוצה לחכות עם ילדים וכיבדתי אותו אבל מיד לאחר החתונה אמר שאפסיק עם הגלולות ובחודש הראשון נכנסתי להריון כאישה מאד שמחתי עד ש"משהו" הרס לי את השמחה המשהו הזה נכנס לטירוף אמר שרוצה שאעשה הפלה ושהוא לא מוכן כרגע , מצד אחד הבנתי את החוסר מוכנות שלו אבל זה לא ש"כפיתי" עליו וזה כבר קרה אז שא בזה בכבוד , זה לא שהוא אמר לא רוצה ילד ולא רוצה אותך הוא רצה שאעשה הפלה ושנמשיך כרגיל לא הסכמתי ועם הזמן השלים עם זה ובא איתי לבדיקות , ההריון היה נוראי בגללו לא התחשב לא עשה בשבילי שום דבר אבל התמודדתי , כך גם כשהילד נולד , התרגש מאד ושמח אבל כל הטיפול היה עליי.במהלך השנים היחסים בינינו התדרדרו מאד הוא חי בעולם משלו , עובד משמרות והוא סוג של מכונה - עבודה - מחשב- שינה , כל הזמן אני צריכה להניע אותו לעשות , לקום , להיות עם הילד קצת , לנסוע וכו' נוצר מצב של נתק מוחלט בינינו למשך שבועות אני יצרתי לעצמי בועה שמאד עצוב לי בה אבל היא שומרת עליי , הוא בכל הזדמנות מנבל את הפה ואני לא מכירה את הדברים האלה כבוד זה כלל ראשון במקום שממנו אני באתי , הוא לא מסוגל לדבר לפתור בעיות בשיחה , רק לאחר ימים ואף שבועות ארוכים הוא "פותר" את הבעיות בכך שנכנס למיטה מוקדם אומר לי בואי נראה סרט מלטף אותי וחותר למין , אני אשת שלום וכל מה שאני רוצה בחיים שלי זה שהמשםחה שלי תהיה רגילה ושיהיה נעים לבן שלי נענית לפיתרון שלו ו"מעבירה" לפעמים כשאני מתפוצצת ובוכה הדמעות שלי מכאיבות לו והוא "מקשיב" אומר צודקת בסדר אשתנה משתנה לשלושה ימים ובשיא לשבוע ושוב חוזר לאותו מצב , הדמעות שלי כנראה נוגעות בו אבל הבעיה שלא נשארו לי כבר דמעות לבכות בגללו , אניבן אדם כל כך זוגי ושיש לי כל כך הרבה מה לתת חיה בעצם לבד ולא סתם לבד אלא עם עלוקה שמכאיב לי ומפריע לי אבל נשארת כי לא חלמתי בחלומות הכי גרועים שלי שאהיה גרושה , אני מפחדת מהצעד הזה מבחינה כלכלית , מבחינה תדמיתית ופשוט מדביקה על פניי חיוך דבילי ומשדרת לעולם שהכל בסדר וחיי רגילים לחלוטין כמו כולם.ניסינו ללכת לטיפול שעזר מעט הוא הצליח להבין את הכאב שלי אבל במצב כזה בוודאי תסכים איתי שחמש פגישות זה רק ההקדמה להקדמה של הבעיות , ואז הוא החליט שהכל בסדר ושהוא לא רוצה ללכת יותר ושהכל יסתדר. ממש!פרט חשוב שעליי לציין שהוא לא מוכן בשום פנים ואופן להתגרש , הוא כזה כי הוא סליחה על ההתבטאות "דפוק" אבלהוא מאד אוהב אותי ולא יוותר עליי ועל הילד בחיים הבנתי שזה המצב וזה מה שנגזר עליי כי הוא לא יתן לי גט ויעשה לי חיים מאד קשים ושגם אני מפחדת מהצעד הזה והתחיל לבעור בי הרצון לעוד ילד , שהילד שלי לא יגדל לבד ושאם אני כבר בבוץ הזה אז לפחות אפיק ממנו דברים טובים בשביל עצמי בכל זאת אני לא בונה על להזדקן באושר איתו , הוא לא רצה עוד ילד בגלל המצב בינינו אך גם לא הציע פיתרון למצב ואז להביא ילד , באיזשהו שלב הבנתי שזה באמת לא נכון וירדתי מזה עד לפעם אחת שהכל היה"בסדר"בינינו ומהערב הזה באמצע אזעקות נולד הריון (רק לציין כי לא היה כאן שום תרגיל מצידי וההריון הזה נוצר כמו שכתוב בספרים - גבר אישה עושים אהבה ) ושוב הסרט הזה היכה בי רצה שאעשה הפלה נשברתי כולם סביבי כבר עם ילדים , נהנים מהם ואני מדברת על הפלה , ושוב זה לא שהוא בא ואמר לי תעשי הפלה בואי נתגרש הוא רצה שאעשה הפלה ונמשיך לחיות בבוץ הזה ,לא הייתי מוכנה לשמוע על זה כי אם הייתי עושה את הדבר הנוראי הזה אין סיכוי שהייתי יכולה להסתכל עליו (לא שעכשיו אני יכולה) אבל פשוט נשברתי , כרגע אני בחודש שלישי הוא לא מדבר מילה על ההריון לא בא איתי לבדיקות ואפילו לא מתעניין בהן לפעמים בלילה הוא מלטף לי את הבטן וכשהיינו רבים הייתי אומרת לו שמחר אלך לעשות הפלה ואז הוא היה מוריד אותי מהעניין ואומר תפסיקי עם השטויות שלך את לא עושה שום דבראני כרגע נמצאת במצב שאני בוכה על למה לא קמתי והלכתי לפני כמה חודשים אני מתייסרת , מיותר לציין שאני שונאת אותו כמו שלא שנאתי אף אדם בחיי , אין בי טיפה של כבוד והערכה אליו אני מרגישה אליו בוז ענק , ולא מסוגלת שיגע בי (בכל המשברים שעברנו תמיד הסקס היה מהנה כשהוא היה) אבל עכשיו אני לא מסוגלת לחשוב אפילו על זה שהוא יגע בי . אני לא מפסיקה לבכות על החיים שלי איתו ועל כמה שאני טיפשה אני יודעת שזאת בעיה אך ורק שלי אבל כל הזמן יש לי בי תקווה שיום אחד הוא יתפכח ויגיד זהו מעכשיו אני גבר ואנחנו נפתור את הבעיות שלנו ( טיפשה...) וכשאני מתעוררת מהחלום הזה יש לי חלום שמישהו מציל אותי ממנו , זה מצחיק להגיד את זה וזה מביך אבל אני כבר הגעתי למצב שפשוט החלום שלי זה שיהיה לי "מאהב" שימלא בי את הצורך הזה באהבה ובחום ואם אגזים בחלום שלי אז הוא גם יקח אותי מכאן עם הילד (והילד העתיד להיוולד) ונחיה כולנו באושר ועושר , חלום ממש טיפשי אבל לחלום לפחות מותר...אני במצב נוראי יודעת שכרגע הכלא שלי סוגר עליי עוד יותר ולא יודעת איך להתמודד איבדתי את השמחת חיי את החשק לחיות לא במובן של לנשום אלא במובן של לחיות למצוא משהו שיעשה אותי מאושרת, אני בטוחה שתשובתך תהיה שאלך לטיפול לבד אבל אפילו לזה אין לי אנרגיות אני פשוט מתביישת וחסרת מוטיבציה לעשות משהו עם המצב הזה...אני יודעת מה עובר בראש של כל מי שקוראאת זה... אבל אל תשפטו אני ממש לא הטיפוס שזה קורה לו ומי שיקרא את זה ויקשר את זה אליי לא יאמין אבל מסתבר שזה יכול לקרות לכולם....אשמח לעזרה , עידוד , הצעות וכל דבר אחר...תודה וסליחה על האורך.
ד"ר אורן חסון
להשקיע קצת תמורה
⌄
עצובה יקרה,
כתבת מכתב ארוך, ואת רוצה שאשקיע בקריאה ובתגובה. זה בסדר, כי בשביל זה החלטתי להיות כאן, כדי לעזור לאנשים שקשה להם. אבל אשמח שתשקיעי קצת גם את בתמורה, כדי להקל עלי: התכתבנו בעבר, אז בבקשה חפשי את ההתכתבות הקודמת, ושלחי לי את הלינק (תשיגי אותו דרך הקשה בכפתור ימני על כותרת ההודעה הקודמת שלך או זו של תשובה שלי, שבטור הפורום בצד ימין, ופתחי חלון חדש, והעתיקי את כתובת הדף למעלה). או לפחות את התאריך. בשמונים אחוזים מהמקרים, מצאתי גם שמה שכתבתי בעבר, עדיין תופס גם בהודעה על אותו נושא (ולפעמים אפילו ביחסים חדשים!) כמה חודשים ויותר מאוחר יותר. הרצף הזה חשוב לי כדי לענות לך כראוי.