הוא מעניש אותך? מה זה אומר?

תאריך פנייה: 19.10.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
עסק עם תינוק
19.10.2014 • 12:43

לד"ר חסון שלום,אני ובן זוגי בני 33 כשנה ביחד לפני כשבוע הוא רב איתי ריב טיפשי (לא רלוונטי מה) ומאז הוא ברוגז איתי, הוא מסנן אותי ולא מוכן לדבר וללבן את הנושא...לא נפרד ולא מדבר, ביומיים האחרונים עזבתי אותו לנפשו והוא לא יצר קשר ושהיום ניסיתי שוב לדבר שוב הוא סינן אותי, מה כדאי לעשות במצב כזה? אני מרגישה שהוא מורח אותי לפחות שיגיד שהוא לא מעוניין שאני אוכל להתקדם הלאה....

ד"ר אורן חסון
עונש
20.10.2014 • 14:17

ליאת יקרה,
את כועסת, כי הוא משאיר אותך באוויר, ואת לא יודעת אם הוא רק "מעניש" אותך, או הולך. אם הוא מסנן אותך, סביר שהוא חושב שכך הוא מעניש אותך, בין אם הוא רוצה לדבר איתך בהמשך, ובין אם הוא רוצה לנתק את הקשר איתך. וגם, אם הוא לא רוצה לדבר איתך עכשיו כי הוא כל כך כועס, שחושש שיאמר דברים שיזיקו לקשר בהמשך. כל אלה הם דברים שקורים בין זוגות, ויכולים לקרות גם אצלכם. למה? - כי לפעמים קשה לדבר על דברים חשובים מבלי לכעוס, ולבטא פגיעות, כאב וצורך, כאשר מרגישים שהצד השני אינו מוכן לשמוע. זוהי הרי מהות התקשורת, ומהות הקשיים שעלולים לקרות בתקשורת של קשר זוגי.את לא רוצה להתקדם הלאה, שכן, אם היית רוצה, היית פשוט מתקדמת. את רק לא רוצה להיות בעונש, וזו שנזקקת בזמן שהוא כביכול החזק שיכול לומר לא, וללכת. ואני חושב שהוא עוד לא הלך, ממש כשם שאת עוד לא הלכת. רק אחרת. האם ייצור קשר מתישהו? אולי. האם יעשה זאת יותר בקלות כאשר את תוותרי ותפסיקי לרדוף אחריו? כרגע את יודעת שיומיים נוספים של שקט לא עזרו. אולי עוד כמה ימים של שקט ואז ניסיון מחודש כן ירגיעו אותו מספיק כדי להיות מוכן לומר לך עד כמה את לא בסדר, ולצפות שתתנצלי. אולי. אבל את לא צריכה אותי כדי לומר לך שיש לכם קושי בתקשורת ביניכם, את חווה את התוצאות של זה עכשיו. כי המריבה הרי לא היתה על העניין הטפשי ההוא שרבתם עליו, המריבה היתה על הדרך שבה אתם מתבטאים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083