חשד לאהבה? איך לטפל במצב
אלמונית
ריבים עם האח של בעלי
⌄
לבעלי יש אח מאוד נחמד כשהוא רוצה היינו ביחסים מאוד טובים במשך כל שנות נישואי שהם 28 שנה כשבעלי היה בשירות קבע והיה בא פעם בשבוע ואח של בעלי היה עוזר לי עם הילדים היינו ממש קשורים אחד לשני בהכל הוא היה עוזר לי אבל כשהייי צריכה לעבור עם בעלי לעיר אחרת בגלל שירותו גיסי היה כועס ורב איתי למה אני עוברת למקום אחר היה קשה לו להבין שאני רוצה להיות עם בעלי לבסוף הייתי עוברת והיה לו מאוד קשה להתנתק ממני והילדים כולם אמרו לי שאולי הוא מאוהב בי ואני אמרתי לא יכול להיות יש לו אישה וילדה אבל הסביבה אומרת שהם רואים מה שאני לא רואה אני מאוד מכבדת ואוהבת את גיסי אבל אני לא יודעת איך לדבר איתו על העיניין הזה הוא מאוד רגשני לפני שנתיים היה לנו ריב גדול והחלטתי לנתק את הקשר איתו שנתיים לא דיברתי איתו אבל המבטים שלו עלי הסגירו את מה שחששתי ממנו לפני חודש אימו חלתה מאוד קשה והייתי כל יום בקירבתו כי היינו בבית חולים כל היום והוא היה בא ולוקח אותי מהבית היה מחכה שאני יבוא ומנסה להצחיק אותי אני לא שמרתי לוטינה ואני מדברת איו כאילו כלום לא קרה וממש כייף להימצא בחברתו האמת שאני מאוד התגעגעתי אליו ואני מרגישה שגם הוא אבל אני לא יודעת איך לדבר איתו כאילו שאני צריכה לשקול מילים לפני שאני פותחת את פי אתה חושב שהוא באמת יכול להיות מאוהב בי? ואיך אני ידע? ואם כן אני צריכה לדבר איתו על זה ? תענה לי בבקשה
ד"ר אורן חסון
לאבד הגנות
⌄
אלמונית יקרה,
בודאי שיכול להיות שהוא מאוהב בך. יכול גם להיות שהוא רק "נדלק" עלייך, ואובססיבי. ובהחלט יכול להיות שלחששות שלך ממנו, לפחות לפי מה שאת מתארת, יש מקום. אבל אי אפשר לדעת, עד שלא תנסי לעשות מעשה אסור, או עד שלא תדברי איתו. ואת הראשון את מבינה שאסור לך לעשות.אם את חושבת שההערכה שלך נכונה, מוטב שתדברי איתו באופן גלוי, כאשר תיקרה בפניכם ההזדמנות (ואז, לא לפני בית החולים, אלא בדרך הביתה, כדי שתפרדו בסיום השיחה, ולא כאשר תישארו יחדיו באותו יום). תגידי לו שאת מקבלת את הרושם שהוא מנסה ליצור איתך קשר שהוא קרוב מדי, ושאת מרגישה שלא בנוח עם זה, ושאת רוצה שהגבולות יהיו ברורים. ושאת רוצה לצמצם את הזמן שבו אתם שניכם לבדכם, למינימום ההכרחי, רצוי אפס, ושאולי את טועה, אבל אם יש לו אשליות באשר אליך, שיבין שלך אין שום כוונות כלפיו.ועוד דבר קטן, אלמונית. אם את חושדת שאולי גם את מרגישה משהו מזה כלפיו – מוטב אולי שתנתקי כל קשר ביניכם גם מבלי לדבר איתו. במקרה כזה את חייבת לקחת את האחריות על עצמך, כי אם תעבירי את האחריות אליו, את עלולה לאבד הגנות.
פנינית
ריבים עם האח של בעלי
⌄
שלום
אני מציעה לך לא להיות בקשר כלל עם האח של בעלך..........נשמע לי שהוא אוהב אותך........קשר עימו יפגע בו, יפגע במשפחתך.האם בעלך יודע? כיצד הוא מגיב?שמרי על עצמךפנינית.
אלמונית
ריבים עם האח של בעלי
⌄
אם את חושבת שהוא אוהב אותי אז איך זה שהוא מדבר עלי מאחורי גבי?או שמתחמק ממני?
ד"ר אורן חסון
אובססיה ומרחק
⌄
אלמונית יקרה,
לפי ההמשך הקצר הזה שלך, אפשר לזהות סימנים של אובססיה שיש לך כלפי האח. בין אם זה מחשש ובין אם זה ממשיכה כלפיו, הוא מעסיק את מחשבותייך הרבה יותר ממה שראוי. לפיכך, קראי את מה שכתבתי לך, ונדמה לי שאת צריכה להתייחס לפיסקה האחרונה במכתב הקודם. כלומר, קחי אחריות, שמרי ממנו מרחק רב, ובכל פעם שאת בטעות חושבת עליו, חפשי לעצמך עיסוקים אחרים.
אלמונית
אובססיה ומרחק
⌄
אתה צו דק במה שאתה אומר אבל איך אני יכולה להת רחק ממנו כשאני רואה אותו כל יום אין לי שום אובססיה כלפיו רק פשוט זה מפריע לי ואני לא טיפוס שמתעלמת אני רוצה דווקא להתמודד איתו ולדבר איתו על כך ולטהר את האוירה וזה ניראה לי דווקא טוב מבחינת הנפש שלי כי הוא באמת יקר לי ולא הייתי רוצה לאבד אותו גם אם הוא מאוהב בי הרי אני לא מתכוונת לעשות כלום בנידון
ד"ר אורן חסון
בחירה שלך
⌄
אלמונית יקרה,
נתתי לך את הכלים שאני יכול, במסגרת הזו. קראי היטב את מה שכתבתי, תחליטי מה מתוך זה מתאים לך, ותבצעי אם את מסוגלת. אם לא, ואם את גם לא יכולה לדבר על זה עם בן זוגך (שזו אלטרנטיבה נוספת) באופן שלא יגרום קרע בין האחים, תצטרכי להתמודד עם המצב כפי שהוא. ואם המצב בלתי נסבל מבחינתך, ובצד זה את גם לא מסוגלת לפתור אותו, אולי כדאי שתגיעי לאיזה שהוא טיפול פסיכולוגי, כדי לסייע לך. כרגע, יש לך את כל האופציות, ולכן כל פתרון אפשרי הוא בחירה שלך, ובכלל זה גם אי עשייה.