חשד בווטסאפ: מה המשמעות?
ריקי
אגרן מספרי טלפון והודעות SMS
⌄
היי,יש לי בעיה שאני לא יודעת איך לפתורלבעלי (נשואים חודשיים) יש מספרי טלפון של בחורות שיצא איתן לדייטים לפני שהכיר אותי ,בנוסף, יש לו הודעות SMS שכתב להן וכרטיס וואטסאפ פתוח של בחורה שכנראה יצא איתה לפניי (אין שם התכתבות כי כנראה מחר הכל) אבל ניתן לראות שם את תמונה הפרופיל שלה.גיליתי את זה כל זה בעת חיטוט בטלפון שלו לפני מספר ימים (כעסתי על עצמי שעשיתי את זה אבל הרגשתי שאני חייבת מתוך סקרנות)אני לא כ"כ מבינה למה הוא צריך לשמור מספרי טלפון של בחורות שיצא איתן, למה הוא צריך לשמור התכתבויות ולמה הכרטיס של הבחורה הזו פתוח לו בוואטסאפ (דרך אגב, בחודשים הראשונים של הקשר שלנו הכרטיס הזה גם היה שם, עכשיו כשאנחנו נשואים וביחד כבר למעלה משנה וחצי זה עדיין שם)לא עשיתי מזה עניין בפעם הראשונה שראיתי את זה כי הקשר היה טרי (בסה"כ 3 חודשים) והנחתי שזה שטויות. היום אחרי שאנחנו נשואים זה מציק לי שזה עדיין שם כי אין סיבהאני לא יכולה להגיד לו על זה כלום וזה מטריד אותי מאודלפני כשבוע חל בינינו ויכוח על אמון (בעקבות נושא אחר שעלה), הויכוח הזה הפך לשיחה שדיי הרגיעה אותי אך עדיין לא יכולתי להעלות בפניו את כל נושא החיטוט בניידאני סומכת על בעלי ויודעת שהוא נאמן, מחוייב ולעולם לא יפגע בי. יחד עם זאת אני לא מבינה למה שמישהו ישמור מספרי טלפון והתכתבויות עם אחרות לפני שהוא הכיר אותי ולמה לא דאג למחוק ברגע שהפכנו להיות רציניים והתחתנואשמח מאוד לעיצה מה לעשותהאם להניח לזה ולשכוח מזה או להעלות את זה בעקיפין ואם כן, כיצד?תודה רבה !
ד"ר אורן חסון
שיחה מתוך אמון מלא?
⌄
ריקי יקרה,
את חרדה, ואני לא בטוח שלגמרי בצדק. מה שבדרך כלל מפחיד עוד יותר הוא כאשר את לא בדיוק שולטת במדיה, ומבינה איך המערכת עובדת. למשל, ראית בחורה בווטסאפ, ועם תמונה. האם זה אומר שיש ביניהם או שהיתה ביניהם תקשורת? - לא בהכרח. יתכן שהיתה ביניהם לפני זמן רב התכתבות במסרון רגיל והוא שמר את השם, ואולי הוא שמר שם של אשת שרות כלשהי, לאו דווקא בוואטסאפ, והאפליקציה היא שדאגה להוסיף את שמה לרשימה שלו, גם אם לא היתה פעילות תחת השם הזה. יתכן גם שהיה לו קשר איתה כי אולי יצא איתה לדייט יחיד, או כי הוא התכוון פעם לצאת איתה לדייט, ומאז זה שם. כך שיתכן שהוא לא מחק שום התכתבות. אבל כאשר יש חשש, החשש עצמו מעלה אצלך מחשבות שונות שאינן בהכרח נכונות.את שואלת שאלה נכונה - מדוע השם הזה, כמו אחרים, עדיין שם? האם הוא זוכר את כל השמות שברשימה שלו? האם את זוכרת מי כל האנשים ברשימה שלך? - אני יודע שאצלי ברשימה יש שמות שאני לא זוכר מיהם. אחת להרבה זמן, ובעיקר כאשר אני מחליף טלפון, אני בודק את רשימת השמות ומוחק. חלק. יש מאלה שאני לא מוחק כי אני חושב שאולי יש להם משמעות ואני סתם לא זוכר באותו רגע. - אני רק אומר בזה שיכולות להיות סיבות שונות. אם תדברי איתו בלחץ, ומתוך הלחץ שלך, השיחה אולי לא תלך טוב. אם תדברי מתוך רצון טוב ואמון מלא ואמיתי, ותשאלי אותו על מדיניות שמירת השמות שלו, תלמדי יותר, ויתכן מאד שזה ירגיע אותך. השאלה היא אם את מסוגלת לשיחה שכזו.
ריקי
שיחה מתוך אמון מלא?
⌄
ד"ר שלום,גם לי יש כל מיני אנשי קשר שאני לא מכירה או זוכרת ולכן אני מוחקת אותם, על אחת כמה וכמה כשמדובר במישהו שיצאתי איתו (מיילים, הודעות, מספר טלפון) אני ישר מוחקת כי הוא כבר לא רלוונטי.בעלי זוכר את כל הבחורות האלה שברשימה שלו כיוון שיש לו גם התכתבות בSMS איתן. יש שם התכתבויות בהן הוא מסיים קשר אחרי דייט אחד (הודעת " תודה אבל זה לא מתאים") ויש גם התכתבויות אחרות יותר ארוכות עם כאלה שהיה בקשר של כמה חודשים.לפני כחודש הוא הצהיר בפני שעשה סדר באנשי הקשר שלו, אני כמובן לא ידעתי מה יש שם אז רק עניתי "יופי". היום, כשאני יודעת, אני לא מבינה למה אחרי שעשה סדר בחר לשמור את מספרי הטלפון וההודעות האלה ?לא ציינתי זאת בהודעה הראשונה שלי אך אני הקשר הראשון הרציני והארוך שלו שכמובן הוביל לחתונה. אני הבחורה הראשונה שהכיר להוריו ולחבריו. אני הבחורה הראשונה שנסע איתה לחו"ל ושהביע בפניה את אהבתו.בנוסף, אין לו ידידות ואין לו פייסבוק.בעלי נאמן מאוד, מחוייב ורציני.אם היה שומר רק את מספרי הטלפון הייתי חושבת אולי שהשאיר אותם כדי לדעת אם פתאום יקבל שיחה ולא יהיה מופתע, אך הוא שומר גם הודעות והתכתבויות ולכן אני דיי שוללת את הטענה הזו.אתה מציע לשוחח איתו אך זה מעט בעייתי - אני לא יכולה לבוא אליו בטענה ש"חיטטתי לך בטלפון" כי באופן אוטומטי זה יפגע באמון בינינו ויצור אנטי.אני שואלת את עצמי בימים האחרונים אם כדאי להניח לזה או לחילופין מחפשת את הדרך הנכונה להציג את הדברים האלה בפניו בלי שידע / יבין שנגעתי לו בניידמה דעתך?
ד"ר אורן חסון
בעל נאמן מאד, מחוייב ורציני
⌄
ריקי יקרה,
ניסיתי לומר לך שאנשים שונים מתנהגים בעניין הזה באופן שונה. את מתקוממת כנגד זה שהוא נוהג שונה ממך, כי זה מאיים עליך. את כותבת שבעלך "נאמן מאד, מחוייב ורציני". אז אולי כדאי שתפסיקי לחפש, כי תמיד אפשר למצוא דברים מפחידים, כאלה שיכולים להעצים את החרדה גם אם אין בהם ממש. ואת צודקת, כל דבר כזה שתגלי מתוך חוסר אמון שלך ומתוך החרדה שלך, גם מעצים את החרדה שלך וגם קשה לחשוף מולו, כי אז את חושפת בפניו את חוסר האמון שלך בו. לכן כל חיפוש שכזה יעצים את הדילמה. אם את לא יכולה להגיד לעצמך "הרגעי, הוא נאמן מאד, מחוייב ורציני", ואם את לא יכולה להסיט את המחשבה למקומות אחרים, אולי כדאי שתלכי לטיפול בחרדות. בעיקר אם את מאמינה שהוא באמת נאמן מאד, מחוייב ורציני, כי אז הסיכון הרב ביותר לזוגיות שלכם הוא חוסר האמון והחרדות שלך. יהיה לך קשה מאד להסתיר אותם לאורך זמן. אם הוא נאמן מאד, מחוייב ורציני, ואם את מאמינה בזה לפחות בתשעים אחוזים, או בתשעים ותשעה אחוזים, קחי אחריות את על הזוגיות שלך, וטפלי בחרדות. החיים עשירים באי ודאות, והפחד מפני מה שעלול לקרות עלול לגרום לך להפסיד את החיים העשירים עצמם. הפחד הוא טוב כשהוא במידה, כי הוא שומר עלינו. כשהוא מוגזם, הוא מזיק. רוב הזמן ("רוב הזמן", כי אין ודאות, וזה בדיוק העניין).