חשבונות נפרדים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 22.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעלי
חשבון משותף
22.09.2011 • 09:43

אני וארוסי מתחתנים בעוד כשבוע. שנינו בעד לשים את הכסף שנקבל בחסכון. אבל בעלי מעדיף לשמור על חשבונות בנק נפרדים. לא דיברנו על הנושא הזה עד עכשיו. אבל כמו דברים אחרים שלא דנו בהם לפני החתונה שיעלו במשך חיינו המשותפים, אני מניחה שזה בסדר. אבל הרעיון של חשבונות בנק נפרדים מדאיג אותי. מה יכולה הסיבה שלו לרצות חשבונות נפרדים? שנינו עובדים, אומנם הוא מרוויח יותר ממני, אבל כן אנחנו חולקים את הוצאות הבית שווה בשווה (דירה שכורה באשדוד).

ד"ר אורן חסון
לדעת "לבד"
25.09.2011 • 00:05

יעלי יקרה,
מכיוון שלא דיברתם על הנושא הזה עד עכשיו, לא מפליא שאת לא יודעת מה הסיבה שבגללה הוא רוצה חשבונות נפרדים. דברי איתו, ושאלי איתו, ואז תדעי. נדמה לי שהוא יודע מה התשובה הרבה יותר טוב ממני.אבל... העובדה היא שלמרות שמה שכתבתי בפיסקה הראשונה ברור לך היטב, את מעדיפה לשאול אותי מאשר אותו. את לא רוצה להכנס לעימות. אולי את לא רוצה לפגוע באוירת החתונה, ונדמה לי שאת חוששת שלא תדעי לומר זאת מבלי לפגוע, או מבלי להיראות פגועה. חשבי על זה היטב. אחרי הכל, מגיע לך לדעת מה דעתו. את לא מחוייבת להחליט מייד, וגם הוא לא. אם את חוששת מעימות עכשיו, לפני החתונה, השאירי את ההחלטות לאחרי החתונה. אתם יכולים לדבר, ולהחליף דעות, וסכמו שאת ההחלטות תעשו מאוחר יותר. ואם תרגישי שזה פוגע בך, וכי את מרגישה חוסר אמון, תגידי. זה חלק מהדיון (של אחרי החתונה, אם את יכולה). אבל את לא יכולה לדעת מהן סיבותיו, מבלי לדבר איתו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083