יחסים: מדוע להישאר עם מי שפוגע?
שרון זיידה
שלא תתפוס מעצמה!!
⌄
שלום רב
ד"ר.יש לי חברה מזה שנה שאנחנו ביחד חשוב לי לציין שהיא הראשונה שלי...לפני בערך 9 חודש היא ניפרדה ממני וגרמה לי לכאב עצום ,שמתי לב שהיא עשתה את זה כאשר נתתי לה את הלב היא ראתה שאני אוהב אותה בטרוף ואז החליטה בדיוק ברגע השיא של אהבתי אליה שהיא רוצה להיפרד,הייתי בטוח שאני הולך למות ברוב הכאב.אחרי בערך שבוע היא התקשרה ורצתה לחזור אליאנחנו כבר שנה ביחד אבל יש לי חשש מאוד גדול לתת לה אהבה כמו שנתתי לה בהתחלה כמו כן אני לא רוצה להתקשר אליה בכלל כי אני מפחד שהיא שוב תחשוב שאני רודף אחרי היא כול הזמן מתקשרת ושואלת מה איתי ומה קורה,אני מרגיש שתמיד שאני נותן לה אהבה וצומת לב רבה היא תופסת על זה טרפ.ואז היא מתחילה לשחק על זה שוב אני נזהר מאוד אני ממש מפחד ..יש לי צלקת ענקית בנושא הזה ומצד שני אני יודע שזה מפריע לקשראני מאוד מפחד מהפגיעה שהיא עשתה לי ......ואני מכיר אותה טוב ויודע שהיא תעשה את שוב.מה אתה ממליץ לי לעשות ..תודה מראש...אתה עושה עבודה מופלאה...תודה!!!
שרון זיידה
שלא תתפוס מעצמה!!
⌄
אני בן 27 והיא בת 25
ד"ר אורן חסון
להמר כדי שתשיג זוגיות טובה?
⌄
שרון יקר,
אני תוהה מדוע אתה נשאר עם חברה שאתהיודעשהיא תפגע בך. האם כי היא מוצלחת מאד ונותנת לך תחושת הצלחה? כי קל להתגאות בה? כי היא עושה לך טוב? – אני מניח שמשהו מכל זה נכון, ואולי עוד, כי אחרת, אין סיבה להישאר עם מי שפוגע בך.בינתיים, מצאת איזון שמתאים לך בין מה שאתה שומר לעצמך, שהוא לא קל לך, כי הוא לא "זוגיות" פתוחה ונינוחה כפי שהיית רוצה, לבין ההשארות ביחד, כך שבתנאים האלה, היא "בסדר", וזה טוב לך.למרות גילכם (27, 25) כל זה נראה כמו משחקי כוח מאד לא בוגרים, לפחות מצידה כפי שאתה מתאר, ושאתה מתקשה להתמודד איתם. אני חושש שמתישהו תצטרך להתמודד איתה ועם חוסר הבגרות שלה, ולראות לאן זה הולך. אם היא עדיין כזו, תצטרך אולי לחפש אהבה שתתאים לך. ויכול להיות שכל מה שאתה צריך, זה לא לפחד מזה. ואולי, אם אני צריך לסכם זאת, לה יש קושי לקחת מערכת יחסים לכיוון של נתינה במקום מאבק כוחות, ולך כנראה יש קושי בלהיות אסרטיבי בזוגיות, ולדעת לשים גבולות – מה שקשה יותר כלפי מי שאתה רוצה מאד, אבל תצטרך להמר על זה כדי להשיג זוגיות טובה ויציבה.