חרטה על החלטות: מה לעשות?
עצובה
מאוהבת
⌄
שלום,
אני בת 27 ובן זוגי בן 30, אנחנו יחד כבר שנה במערכת יחסים מאוד אינטנסיבית, כבר מתחילת הקשר. לא מזמן התארסנו וכיום אנחנו נמצאים בהכנות לחתונה.הבעיה היא שאני מאוהבת באקס שלי כבר המון שנים (בין הבן זוג הנוכחי שלי לאקס היה לי חבר נוסף כשנה) והוא אף הציע לי שוב ושוב לנסות לצאת יחד.תמיד כשהייתי במערכת יחסים סרבתי מתוך כבוד לחבריי וכשיצאנו יחד בין לבין היה נראה שהוא לא ממש משקיע מאמצים לפתח מחדש את הקשר המושלם שהיה לנו בעבר (ייתכן שהוא רצה לנסות שוב רק משום שעוד לא הייתה לו אף אחת מאז).אני חייבת לציין שאני מאוד מעריכה ומכבדת את בן זוגי הנוכחי אך אין בוקר שאני לא מתעוררת עם מחשבות וגעגועים לאקס. בכל פעם שיש לי בעיה בעבודה או בכל דבר אחר אני רוצה להתקשר אליו ולשתף אותו ונעצרת.אני יודעת שאין לו אף אחת כרגע ולא היתה לו אף אחת רצינית מאז שנפרדנו. אני בטוחה שאם הייתי מציעה לו להפגש הוא היה מסכים, ידיעה שמקשה עלי עוד יותר, לדעת שהוא נגיש.מה לעשות?! לא רוצה לפרק את כל מה שבניתי בשביל סימן שאלה ואי בהירות אבל מפחדת להתקדם הלאה ולהתחרט מאוחר יותר.תודה
ד"ר אורן חסון
דברים חשובים יותר לפחד מהם
⌄
עצובה יקרה,
ייתכן מאד, וזה אולי הסביר ביותר, שתתחרטי על כל החלטה שלך. תתחרטי אם תתחתני, ותתחרטי אם לא תתחתני ותחזרי לאקס שלך. מה שאומר שיש לך הרבה סיבות לפחד, כי הפחד העיקרי שלך הוא מלהתחרט. חשבי היטב אם אין לך דברים חשובים יותר לפחד מהם. ואולי כדאי שתלכי בדחיפות ליעוץ פרטני, כדי לא להישאר עם כל זה לבדך, וכדי לדעת איך להתנהל ולקבל החלטות שלך כך שהחשש מחרטה לא יהיה הדבר העיקרי שיניע אותך, אלא החלטות שהן הכי נכונות לרגע ולמצב שבהם את מחליטה.