חרדת בגידה: מה הסיכויים ומה לעשות?
מתלבטת
בגידות - מה לעשות?
⌄
שלום,
אני נמצאת בקשר חדש, מאוהבת מעל הראש. הכל נראה וורוד ואנחנו מסתדרים אחלה ביחד, הבחור מקסים ומתיחס אלי מעולה.אבל מה שמטריד אותי שבשני הקשרים הקודמים הוא בגד לקראת סוף הקשר.פעם הראשונה הוא בגד באישתו ועזב אותה לטובת בחורה איתה בגד.מערכת יחסים הבאה נגמרה כי הוא בגד שוב - ושוב בגלוי.אני מפחדת שזה דפוס התנהגות ומאז שהוא סיפר לי אני לא יודעת עם להמשיך בקשר.הייתי כבר בקשר בו בגדו בי ואני לא רוצה לעבור את זה שוב.אשמח לעצה.תודה מראש
ד"ר אורן חסון
ועוד על התמודדות עם חרדת בגידה
⌄
מתלבטת יקרה,
אנא ראי תגובתי לשאלה עקרונית דומה בשאלה השלישית שמתחת לשאלה שלך. מה שאת אומרת הוא שהנה, כאן יש מקום להסתברות גבוהה מהרגיל. יכול להיות. ד"ר פיל, בתוכניתו הטלויזיונית, חוזר שוב ושוב על המנטרה "התנהגות קודמת היא הצפי הטוב ביותר להתנהגות עתידית". זה בודאי נכון לפחות כאשר מדובר בכך שאם הוא אמר את המנטרה הזאת הרבה פעמים קודם, כמעט ודאי שהוא יחזור עליה שוב. זה לא נכון בהכרח לגבי כל אחד ואחד מאיתנו לגבי התנהגות עתידית. העובדה היא שכל מי שבוגד, עשה זאת לאחר תקופה שבה הוא לא עשה את זה, ויש גם שינויים הפוכים. אנחנו גם לומדים מנסיון, ולומדים לשנות התנהגות. כך שזה אולי נכון מבחינת הסיכויים, כי אולי המרכיב של המוסכמות החברתיות כנגד בגידה חלש יותר אצלו (ראי את התשובה אליה הפניתי אותך), אבל יש גם גורמים אחרים במשוואה. סיכויים לא מבטיחים לנו זכייה בטוטו, וגם לא המנעות מתאונות דרכים. אם הוא מוצלח, ואם את מאוהבת, נסי לדאוג לכך שיהיה לשניכם טוב במערכת הזוגית, וללא חרדות מוחצנות רבות, ואז הסיכוי הוא שגם הנטייה הזו שלו תיחלש. ולפי מה שכתבת, בגידה בגלוי ולקראת סוף הקשר, אני מעריך שהקשרים הקודמים שלו נסתיימו לא בשל הבגידה שלו, אלא משום שהקשר שלו נחלש, ושהוא לא היה חזק מספיק להתמודד עם זה לפני שיצר את הקשר הבא שלו. הבגידה היתה חלק מפרפורי הגסיסה של הקשר. גם מזה את יכולה ללמוד משהו.