חרדת בגידה: טיפים ופתרונות
נעמה
כיצד ניתן להתגבר על הפחדים?
⌄
שלום
וחג שמח.אני בת 29 וסוף סוף הגיע הבחור שאני תמיד חיכיתי לו שקטן ממני בשנה.יצאתי בשנה האחרונה להרבה דייטים כושלים שרובם לא חיפשו משהו רציני עד שבאמת הגיע הבחור הזה שאני איתו כרגע 4 חודשים בערך.העניין הוא שקיים בי חשש מסויים ואפילו פחד דיי גדול שהבחור הזה פשוט יקום וילך ויותר מזה, שתבוא לו מישהי אחרת אולי יותר צעירה ויפה ממני והוא יעזוב אותי וילך איתה ואמרתי לו את הפחד הזה שלי והוא אמר שכשהוא איתי הוא רק איתי ולכולם לא יעשה כזה דבר כי עשו לו את זה בעבר והוא יודע מה זה והוא הבטיח לי שאם לא יהיה לו טוב איתי הוא יקום וילך ושכרגע הכי טוב לו איתי בעולם ושהוא אוהב אותי.אז בטח אתה שואל מדוע קיים בי הפחד הזה? תראה, אני בחורה מאוד חשדנית כשזה נוגע לזוגיות וזה קורה כי הבני זוג שהיו לי בעבר לא היו כ"כ נאמנים לי ותמיד היו איתי ולא היו איתי. גם עברתי סוגי בגידות והרבה, כך שאני חושבת שמאז חטפתי סוג של טראומה בנוגע לאמון שלי בבחורים. ולא משנה איזה בחור יבוא- תמיד אחשוד, רק שלא אעשה עניין כמו בעבר כי כרגע זה משהו חדש אז אני מאוד מאופקת. אני באמת מצפה לקבל את היחס הדרוש מבן זוגי כשהוא איתי במערכת יחסים רצינית, הנאמנות והרצון להיות איתי- אני חושבת שאם אקבל אותם ובן זוגי יבין אותי במלוא, הקשר יהיה מצוין ללא חשדות ולא ריבים ופרידות בנוגע לעניין זה. אני יכולה לומר שזה פשוט יסתדר ויהיה קשר קליל ומצויין רק שאני חייבת שהוא יוכיח לי שהוא אכן איתי, מתקשר , רוצה לראותי וכו'.הבחור שאיתו אני כרגע מודע לבעיית החוסר אמון שלי וכבר קרו אולי 2 מקרים שלא האמנתי והוא אמר לי שהוא לא יכול עם בחורה שלא מאמינה לו ואני צריכה ללמוד בקשר חדש לא לחשוד כל הזמן. ואז לקחתי לתשומת ליבי ופשוט שיניתי את זה.. אבל לא ב100%. החשדות קיימות בי עדיין ואני חושבת שהם תמיד יהיו בכל בן זוג אחר שיהיה לי וזה משהו שכנראה אינני יכולה לשנות לעולם. אני באמת מנסה ומשתדלת לא להרוס משהו טוב שיש לי.הוא אפילו מראה לי לפעמים הודעות שהוא מקבל ב1 בלילה שזה ענייני עבודה, משפחה וחברים בכדי שלא אחשוד. באמת אף פעם לא קרה שקיבל הודעה מבחורה אחרת וגם ששאלתי לפני כמה ימים על זה שהוא מחובר בואצאפ שעה שלמה ולא עונה לי- אף צילם את המסך והראה לי את כל ההודעות מעמיתיו לעבודה בנוגע לסידורי עבודה וכאלה. הוא אפשר לומר מקבל את זה ולא מתעצבן עליי ובקשרים קודמים שלי כשהיתי שואלת בן זוג אחר היה מתעצבן ומתרחק. אני החלטתי שאני לא חוזרת על הטעויות שלי מהעבר כי למדתי שזה גם לא טוב "לחפש" אותו על כלום וזה יכול להרחיקו אבל קורה לפעמים שאני מרגישה שהבן זוג שלי מרוחק או פתאום נעלם לשעתיים או אפילו יותר ולא עונה ואני ישר חושדת שהוא עם מישהי אחרת ומתעצבנת עם עצמי. וכשהוא חוזר אליי בשיחה אני מנסה לשאול ברגוע איפה נעלמת ? או למה לא ענית.. הוא אומר שנרדם או משהו אחר ופה העניין נסגר כי אני באמת לא רוצה להראות לו שאני חושדת בו- אני לא עושה מזה סיפור כמו שאומרים- אני באמת לא רוצה שהקשר הזה יהרס לי.אני רוצה להוסיף שגם קורה שאני מקבלת הודעות והוא שואל אותי מי זה מעריץ? בקטע של צחוק או שואל מי זה הבחור הזה שרשם לך או כל מיני כאלה ולא עושה עניין.השאלה- האם ניתן להתגבר על כל זה? מה אפשר לעשות במצבים כאלה? אני חושבת שאני ממש יכולה להרוס קשרים ככה ואני חושבת שיש לי קצת מזל שהבחור הזה ספציפית מבין אותי. האם תמיד יהיה לי את החששות והפחדים האלה שמוציאים אותי משלוותי.?מה ניתן לעשות? המון תודה
ד"ר אורן חסון
טיפול בחרדת בגידה
⌄
נעמה יקרה,
את בחרדות, ואת לא היחידה. החרדה שאת מבטאת היא נפוצה למדי, וברת טיפול. יש לך קשר טוב, ואת רוצה לטפח אותו ולשמור עליו, ואני חושב שאת בעצמך מבינה שיתכן מאד שאם החרדות שלך מוגזמות, הרי שהן גם עלולות להזיק, במקום לשמור עליך. יש לך בן זוג שיכול להכיל את זה, אבל גם כפי שהוא אמר לך - רק במידה, ושיהיה קשה לו להתמודד עם זה אם הוא ירגיש שזה מוגזם. אתם נמצאים בקשר שאתם בונים אותו, ולאט לאט בונים לא רק את האמון, אלא גם את ההכרות עם החולשות והחסרונות ואת החיים איתם, ומשתדלים גם להפגין אותם פחות, כפי שאת עושה כרגע בעניין החרדה והקינאה, כי זה מה שעושים בתחילת קשר. משתדלים לפתוח דף חדש ולהיות טובים יותר, כדי שזה יעבוד.יש דרכים לטפל בחרדות באופן מסודר, ואם תרגישי שאת עלולה לגלוש למקום לא טוב, כדאי אולי ללכת לטיפול. אם תרצי, את מוזמנת ליצור איתי קשר ולדבר על האפשרות הזו.