יחסים ללא מחויבות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 08.04.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירן
מנסה להבין אותו
08.04.2015 • 15:57

שלום,
אני בת 24 ואני כבר כמעט שנה בקשר עם בחור אחד שיש בנינו כימייה מטורפת ויכולים לדבר שעות..אני והוא במהלך השנה הפסקנו את הקשר הרבה פעמיים לכמה שבועות גג חודש ואז אחד מאיתנו שולח הודעה ואנחנו איכשהו חוזריםהוא לא חבר שלי- ואנחנו גם לא סטוץ.הרוב נפגשים ויוצאים ומדברים כל היום ושוכבים אולי פעם ב..בכל מקרה הסיבה העקרי שאנחנו לא ביחד זה כי יש לו איזה פחד שהוא מפסיד משהו בחוץ שאנשים בגילו עושים (הוא קטן ממני בשנה)מצד שני היה אומר לי שאף אחת לא באמת שווה אותי.עכשיו הוא נסע לתאילנד עם חברים שלו לחודש וחתכנו את הקשר ושוב התחלנו לדבר.הוא לפעמים כועס וקר ואומר שאני משחקת בו וזורקת אותו מתי שבא לי ואני תמיד מסבירה שזה לא שאני רוצה לחתוך זה כי אני לא יכולה להישאר כלום בשבילו לנצח (כבר שנה!) זה לא הגיוני..בכל מקרה,הוא שלח לי לפני כמה ימים שהוא מדמיין אותי ואת הילד שלנו ביחד ושזה ממש החסיר לו פעימה וכל זה ואז היה קצת קר ולא דיברנו 3 ימים -לא שלחתי כלום כי אם קר אלי לא רוצה להציק לו בחול.הוא שלח הודעה היום ושאל אם הכל בסדר ואמר שנעלמתי.ואז משום מקום אחר מישהי מחכה לי במועדוןהתעצבנתי עליו אמרתי לו שאני לא חבר שלו ושלא יספר לי דברים כאלה אז הוא אמר אז מה את? אמרתי לו תגיד לי אתה ואז הוא שאל " את לא יודעת?" אמרתי לו שלאאמר לי "אם אמרתי לך שדמיינתי אותנו עם ילד מה את חושבת?"ואז אמרתי לו שהוא דמיין את זה מצד שני מחכה לו מישהי במועדוןאמר שהוא לא יודע למה הוא עושה את זה ואיך זה הגיוני שזה ככה זה פשוט ככה.אמרתי לו שנדבר כשהו יחזור לארץ ושיעשה מה שהוא רוצה ושלא יספר לי ושאני תמיד שם בשבילו בלי קשר אגב בתחילת השיחה אמר שהיה קר אלי אז בגלל משהו לא קשור אלי ושהוא רוצה לספר לי אבל לא יספר (ממש כמו ילד בגן)אמרתי לו שאני לא אלחץ עליו לספר ושבזמן שלו אם ירצה.וזהו הוא סיים את השיחה ב"טוב" יבש כזהאני לא יודעת מה לחשוב..מבחינת הרגשות שלי הוא אין הוא בעלי ואני אוהבת אותו והכלהשאלה אם יש לדבר הזה סיכוי ומה לעזזל הוא מרגיש שהוא מתנהג ככה ומאשים אותי בכל הפרידות כי זה לא אשמתי זה הכל היה כי הוא לא רצה להיות החבר שלי כל פעם עם תירוץ אחרמצד שני הוא גם לא מצליח להתנתק ממני- הוא אפפעם לא אמר אוהב אותך רק אני לו.אני יודעת שאני מתנהגת כמו איזה כלבה שלו ואני ממש מנסה שלא אבל אין הוא חשוב ליץץ כשהוא יחזור אני כן אבהיר לו שמכאן זה או הכל או כלום ואין עוד תירוציםמה אתה חושב? האם להיות קשה אליו וקרירה? האם להיות אוהבת?תודה

ד"ר אורן חסון
להחליט
11.04.2015 • 13:41

לירן יקרה,
את ביחסים ש... איך קוראים לזה? יזיזות, או חברות עם הטבות. כך או כך, אלה הם יחסים ללא מחוייבות. העניין הוא שאת רוצה יותר, ושהוא לא מתחייב ליותר, כך שנוצרת אסימטריה. האם הוא פוחד להיראות חלש ונזקק (לאהבה)? האם הוא מנסה ליצור יחסים של שליטה לזוגיות שלכם? האם הוא רק נהנה מעצם זה שיש לו מישהי שאוהבת אותו, וזה עושה לו טוב, והוא עושה לך מניפולציות רגשיות כדי לטפח בך את התקווה ששומרת אותך איתו? - כל אחת מהאפשרויות הללו יכולה להיות נכונה. כך או כך, אני מבין שהוא כן רואה בך מישהי חזקה, ולכן משתמש באמירה ובפיתויים חזקים (אני רואה אותנו עם ילד) כדי לשמור אותך. אבל ככל שיחלוף הזמן, זה יעבוד פחות טוב, כי עד כמה הוא יכול להעצים את הפיתוי, מבלי לתת משהו ממשי?אני חושב שהנכון הוא לעשות שיחה אחת איתו ללא פחד. כלומר, לא לפחד לשים את הדברים על השולחן, כדי שלא יוכל לשחק משחקים, ולומר לו: או או. אני רוצה. אם אתה רוצה קשר מחייב וזוגיות מחייבת, זו ההזדמנות שלך. ולהדגיש ולא לפחד: אני רוצה (כי את לא רוצה שיהיו לו תרוצים סביב ה"אבל את לא בטוחה"). אבל אם לא, ויש לך יום להחליט, או שעה, או מה שיתאים לך, אז אני ממשיכה בחיים שלי הלאה, ולא ארצה שתתקשר אלי.הדברים האלה צריכים להיות ברורים, כי אחרת המשחק הזה ימשיך. אל תהיי קרירה, אלא מה שאת מרגישה, ותנסי לא להיגרר למשחקים של כוח - מה שיכול להיות כשנפגשים, כמו אמירות מקניטות או ציניות. השתדלי לא להכנס לעניינים האלה, ולהגיע מוקדם ככל האפשר לשיחה של ברור, אבל בתנאים שמאפשרים שיחה, ולא כשיש רק רבע שעה לשיחה. כך או כך, אל תמשכי את זה לאורך זמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083