חרדות קדם נישואין: איך להתמודד
יסמין
חרדות מפני חתונה
⌄
שלום,
התחלתי מערכת יחסים עם בן זוג לא מזמן, ובמקום להנות ממנה ולחיות את הרגע, אני כל הזמן עסוקהבמחשבות על החתונה (שכאמור, לא ברור בכלל אם היא תהיה עם אותו בן זוג, או בכלל בזמן הקרוב - אני בת 22)אבל יותר משאני עסוקה בלבחון האם אותו בחור הוא המתאים לי, אני עסוקה בלחשובאיך תהיה החתונה, איפה, מי יבוא, איך אני ארגיש וכו'יש לציין שמחשבות אלו הן לא חיוביות, זאת אומרת החתונה היא ארוע שמאוד מלחיץ אותי כי אני לא אוהבתלהיות במרכז העניינים, ובכלל ארועים המוניים. אני לא יודעת איך אתמודד עם ארוע מסוג זה....ועוד יותר מזה, לא יודעת איך להתמודד עם המחשבות האלו שלא מרפות (לא כל הזמן, אבל לעיתים).מה עושים?
ד"ר אורן חסון
ביצה שלא נולדה. לטפל בחרדות קודם
⌄
יסמין יקרה,
קרה לך מה שקורה להרבה אנשים, ובעיקר לנשים, רק שבאופן מוקצן יותר. יש לך מטרה, שאת יודעת שהיא חשובה לך מאד (ולידיעתך, כ- 90 אחוזים מבני האדם רואים ב"אהבה אחת טובה לכל החיים" את הדבר החשוב ביותר בדרך להפוך אותם למאושרים), ולכן, כשאת מתחילה ביחסים, ובעיקר עם מישהו שנראה לך פוטנציאל חתונה, את עסוקה בפנטזיה, כלומר, בסוף התהליך, במקום בבדיקה של האדם, ובמקום בהנאות (ולפעמים גם בקשיים) שבדרך. אם כי, אצלך ייתכן שהמצב שונה עוד, בכך שמצב החתונה מלחיץ אותך, ולכן עצם האפשרות הזו מכניסה אותך לחרדות.לא כל קיום יחסי מין מוליך להריון, ובעיקר לא כשהם מוגנים. לא כל שיחה מוליכה לחברות. לא כל חברות מוליכה לפרידה קשה. לא כל נטיעת פרח בגינה מוליכה ליצירת ג'ונגל שאין עליו שליטה. לא כל לימוד מוליך לתואר. ולא כל קשר מוליך לנישואים. לכל התחלה יש סוף, אבל את כמעט אף פעם לא יכולה לדעת איזה סוף. קשר יכול להוליך לידידות טובה, הוא יכול להוליך לסחרור חושים שיימשך שבוע וחצי, הוא יכול להוליך לחברות מעמיקה והולכת, שתוליך או לא תוליך לנישואים, והוא יכול להוליך למשבר נפשי או לחישול, כשהוא לא מצליח לאחר שתלית בו תקוות רבות. ואת אף פעם לא יכולה לדעת איזו מבין האפשרויות הללו תתממש, וגם לא איזו מהן תהיה כואבת יותר או מוצלחת יותר. זה לא אומר שבשל הפחדים צריך לוותר על הכל. להפך. זה אומר שצריך ללמוד להתחזק.ולגביך, יכול להיות שהדבר שבו את צריכה להתחזק, ללא שום קשר ליצירת קשרים ולאהבה, הוא ללמוד להתגבר על פחד הקהל שלך. זה יכול להועיל לך גם בנסיבות אחרות, הן חברתיות והן מקצועיות. אני מציע שתלכי לטיפול או לאימון אישי, שייועד בדיוק לזה. ואם תלמדי לרסן את החרדות שלך, תוכלי לעשות הכל.