חרדות משפיעות על החלטותיך

תאריך פנייה: 08.07.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
פרוד
נפרדתי ממנה.. בשבילה...
08.07.2011 • 19:30

אחרי שנה וחצי נפרדתי מחברה שלי שאני מאוד אוהב. היא אוהבת לצאת לבלות לחפשת דברים ללמוד כל יום מוצאת איזה תחביב חדש.. ואני לא כזה.. אני אוהב אבל לא כמוה. היא חכמה ומאוד אינטיליגנטית ואני לא מרגיש כזה. אני מרגיש פחות ממנה ולא פעם שאלתי אותה "מה את עושה עם אחד כמוני". היא לקחה את זה בתור מחמאה למרות שהשאלה היתה מאוד רצינית.. מה יש לה לחפש עם אחד כמוני. התחלתי לפחד שהיא תמצא מישהו יותר טוב ברגע שהיא רק תוכל (למרות שהיא באמת אהבה אותי והקדישה לי הרבה מהזמן שלה). אבל איכשהו תמיד היתה את המחשבה הזו... ואחרי התקופה הזו נפרדנו. אני לא יודע למה אבל התחושה הזו שהיא תיפרד ממני אכלה אותי עד שאני כבר הייתי חייב לעשות צעד.היא הייתה מאוד מבינה ולא "נכנסה לסרט" כשנפרדנו.. אבל אני יודע שכואב לה. כואב גם לי. התקשרתי אליה להגיד שאני אוהב אותה.. ורוצה לחבק ולנשק אותה.. אבל מצד שני אני לא יכול להיות איתה מרוב הפחד שהיא תרצה לעזוב אותי.אני יודע שזו סיבה טיפשית להיפרד אבל אני לא יודע מה לעשות.. לדבר איתה שוב? להגיד שהתחרטתי? הרי אם נחזור אני בטח שוב ארגיש ככה.. מה עושים כדי להתגבר על הפחד הזה?תודה.

ד"ר אורן חסון
כשהחרדות מפעילות אותך
09.07.2011 • 20:15

פרוד יקרה,
אתה נותן לחרדות שלך להפעיל אותך, ובמקרה הזה אפילו הינחת להן להוליך אותך להחלטה שכנראה אינה משרתת את האינטרס שלך. הרבה מזה קשור לביטחון העצמי שלך, ולעובדה שכנראה אינך רואה את הדברים הטובים שהיא רואה בך. אני מציע שתשקול הליכה ליעוץ פרטני כדי לטפל בחרדות הללו ובבטחון העצמי שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
פרוד
כשהחרדות מפעילות אותך
10.07.2011 • 17:56

האם בגלל החרדות האלה אני צריך להניח לה? אני יודע שזה לא לעניין שאני ממשיך להתקשר אליה.. אבל אני פשוט לא מסוגל להתנתק ממנה לגמרי :(אני באמת אוהב אותה.. היא מעבר לחברה.. היא ממש "רשת הביטחון" שלי. היא האדם הכי קרוב אלי שיודע עלי הכי הרבה דברים מכולם.אני לא יודע מה לעשות כדי להיות איתה .. ונפרדתי ממנה ואני לא יודע אם היא תסכים לחזור אליי בכלל.מצד שני אני מפחד שאם נחזור שוב אני אפגע בה כי שוב אני לא אהיה בטוח במה אני רוצה.. ואני לא רוצה שהיא תסבול מחוסר ההחלטיות שלי..האם כדאי להיפגש איתה או שזה יחזיר הכל אחורה והכל יראה ורוד פתאום..

ד"ר אורן חסון
לטפל בחרדות
11.07.2011 • 00:00

פרוד יקר,
אני לא יודע מה אתה אמור לעשות באשר לקשר איתה – כאן זו ההחלטה שלך, והשאלה שאתה צריך לענות עליה הקשורה ליכולת שלך להתמודד. אבל אתה כן אמור לטפל בקושי שלך להתמודד, כדי שהחרדות הללו לא יפעילו אותך גם להבא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083