חרדות וקינאה: איך להתמודד

תאריך פנייה: 09.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חייל
פרידה שניה ומרגיש שהבעיה בי
09.07.2011 • 20:35

שלום
ראשית אני חייב לציין שאני חייללפני כשנה נפרדה ממני האקסית בגלל כמה סיבות בין היתר קנאה קיצונית שגררה אחריה פרנויה ואף אובססיהלפני כ-3 חודשים הכרתי מישהיא חדשה במקרה עם אותו השם כמו של האקסית שלי שקצת הרתיע אותי בהתחלה .היא הייתה באותו הזמן מאורסת [בת 19 בסה"כ] עם חבר שהקשר שלהם כבר בלי קשר אלי היה דיי גוסס היא פשוט פחדה לחתוך והיא הייתה בסוג של מעגל קסמים סגור שלא ידעה מה לעשותלאחר שהכרנו ( הכרנו בבסיס היא חדשה-צעירה רק הגיעה לבסיס)רגשות גם מהצד שלי וגם מהצד שלה התחילו לצוף אבל שמרנו את זה בבטן כל אחד לעצמו ולא הראנו את זה למרות שזה דיי היה שקוף כי כל הבסיס ראה שקורה משהו אנחנו פשוט התכחשנו לזה.לאחר כ-3 שבועות היא נפרדה מ"האקס" שלה ובאותו היום יצאנו ביחד עם חברים משותפים מהבסיס שם כבר הבנתי שהיא חתכה ממנו והיא "רווקה" .בשלב הזה כבר לא יכולתי לעמוד בפיתוי ואמרתי לה כשישבנו סוליקו אחד על אחד על כל הרגשות שלי כלפיה וגם היא שיתפה אותי והכל היה טוב ויפהזה היה ביום שישי יום למחורת גם נפגשנו ויום למחורת הגיע יום ראשון הגענו לבסיס שם כבר התנשקנו לראשונה וכביכול "הפכנו לבני זוג-חברים"מאז אנחנו חברים עד יום חמישי האחרוןשבו היא נפרדה ממנהבמהלך החודש וקצת האחרונים התחלתי לפתח שוב קינאה מטורפת אותם הסמפטומים כמו שהיו לי לאקסית שנפרדה ממני לפני כשנהחוסר אמון בלי שום סיבה פשוט חוסר אימוןעקב 2 הדברים האלה התחלנו לריב כל יום וכל היום על שטויות סתם ריבים והמון המון עקיצות הרוב החלו ממני אבל היו גם כמה שהחלו ממנהיום חמישי האחרון היא באה אלי על הבוקר אמרה לי שהיא חשבה הרבה זמן והיא רוצה להפרד היא עדיין ממש ממש אוהבת אותי אבל היא לא יכולה להמשיך יותר היא רוצה חופש מה שלא היה לה מספר שנים בגלל שאיך שהיא נפרדה מהאקס שלה לפני חודשיים ישר התחילה לצאת איתי ובום הפכנו לחברים לא היה לה את החופש וההפסקה הזאת בין הקשר הישן לקשר החדש וגם בגלל כל הדברים שעוברים על הקשר שלנו המון עצבים המון מריבות טיפשיות ומפגרותאני דיי בטוח בעצמי שאני אוהב אותה וגם היא אמרה לי שהיא אוהבת אותיאני מרגיש שאיפה שהוא הבעיה בי גם חברים שלי אמרו לי את זהאתה לא למדת מהקשר הישן שלך אתה חוזר על אותן הבעיות שהיו לךאני חייב עזרה איך אני משתנה איך אני יכול להפסיק עם כל הקנאה המטורפת הזאת איך אני יכול לתת לבחורה 100% אמוןואיך אני יכול להחזיר אותה עלי שנשוב להיות בני זוג והקשר רק יתרפא וישוב להיות טוב כבהתחלה?תודה לך מראש דוקטור

ד"ר אורן חסון
חרדות, קינאה וטיפול
11.07.2011 • 00:02

חייל יקר,
אתה צריך להבין מהיכן מגיעים החרדות הללו שלך הגורמות לקינאה שכזו. לשאול את עצמך ממה בדיוק אתה מפחד, ובעיקר להבין שגם אם יקרה מה שאתה מפחד ממנו, אתה תישאר בחיים, ותוכל להמשיך ולחיות. ללמוד שחייך אינם תלויים באדם אחד בלבד. זה אמור להקל עליך, ואתה אמור לשנון זאת לעצמך כדי לשנות את התחושות שלך, אבל זה נכון שלא קל ללמוד להפסיק לפחד. אם קשה לך, ואם אתה חושש שזה יחזור בכל קשר שלך, אתה צריך להיעזר בטיפול מקצועי. כשאתה בצבא, אגב, אתה יכול להיעזר בקב"ן, לפחות כדי לקבל הכוונה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083