חרדות בזוגיות: מה לעשות?
שני
טיסה לחו"ל בלעדיי
⌄
יש לי חבר חצי שנה , טסנו יחד לשבוע לחו"ל .הוא רוצה מאוד לנסוע עם אמא שלו לבקר דוד בחו"ל שעבר מחלה קשה ולא ביקר שם כבר 7 שנים ובלעדיי.אני מתחילה לחשוב האם בכלל הקשר שלנו אמיתי , אם הוא רוצה לנסוע בלעדיי . איך הוא יכול לנסוע ולהנות שם לבד לשבועיים?האם עליי להגיד לו שזה מפריע לי או שעלי לחשוב שזה נורמלי וכולם עושים את זה ככה? אני למשל לא רוצה לנסוע לטיול לחו"ל עם המשפחה , כי יש לי חבר ובא לי לעשות דברים איתו. אני רואה את העתיד לקשר ורוצה להתקדם . אני לא מבינה מה בדיוק מפריע לי .האמת היא שסתם עצם הרעיון שהוא נוסע בלעדיי משגע אותי , אבל זה שזה עם אמא שלו אז קצת מרגיע . :) או שלא .אני די בדילמה , כנראה שאחרי הנסיעה אני אדע בדיוק מה יקרה . אני אתן לזמן לעשות את שלו.מה אתם חושבים?
שני
טיסה לחו"ל בלעדיי
⌄
אוסיף גם כי , אני בת 26 והוא 31 , הדוד ממש עבר ניתוח ולא במצב כל כך טוב - אני יודעת שאם אסע זה לא יהיה הכי כיף בעולם כי בן אדם חולה וכו' אבא של חבר שלי לא נוסע וגם אחיו(26) לא נוסעהעניין הוא שאין אפשרות ממש שאני אסע כי :1. חבר שלי ואמו ישנו אצלהם בבית - כנראה אין מקום בישבילי גם - למרות שהם גרים כמו מלכים וזה לא נראה לי בעיה. אני לא יודעת בכל אופן???2. אני הצעתי לנסוע איתו לפני כחודש ודיברנו על זה שאני רוצה לבקרבמקום הזה , אבל הוא בכל זאת לא הציע לי עכשיו לנסוע ורק הודיע שלשום שהוא נוסע עם אמא שלו לשבועיים.3. אולי לא הייתי נוסעת אבל לפחות היה מציע!!!!לסיכום , העניין הוא רק בעצם ההצעה לנסוע איתו - אבל אתם יודעים מה גםככה אנימבינה שאין לי לאן לנסוע שם ושיסע לבד אם הוא רוצה את זה.אנחנו היינו לפני חודש ביחד בטיול לשבוע . שם טיילנו רק אני והוא והיה כיף , הנסיעה שלו לא תהיה כזאת מהנה לדעתי.מה אתם חושבים?האם הייתם רוצים שחבר שלכן החדש יסע עם אמא שלו לטייל בחו" אצל קרוביו לשבועיים .? האם זה שם את הזוגיות למבחן?האם זה סתם רצון של האמא? האם זה רצון גם שלו?מה הייתן עושות במקומי?האם זה היה מפריע לכן ? הייתן נוסעות גם ?האם אני מנפחת יותר מדי את הנסיעה הזאת?אני מבינה שיש נשים שחיות עם גברים שנוסעים המון לנסיעות עבודה ונסיעות סתם טיולים שהן לא מעונינות להשתף בהם .אבל ,בכל זאת זה מפריע לי- אולי כי אין לי נסיון עם נסיעהכזאת ואולי זה לא יהיה נורא כל כך !!!
ד"ר אורן חסון
לחבק אותו כשקשה לו
⌄
שני יקרה,
את בעיקר מדברת על החרדות שלך. ממילא זו לא נסיעה של כיופים, ממילא את לא יכולה, ממילא זה לא לעניין, אבל החרדות שלך התעוררו, כי אם עכשיו הוא לוקח בחשבון נסיעה בלעדייך, אז מה יהיה אחר-כך? ומה אם ירצה פעם לבלות בלעדייך ולהזניח אותך כאן לא מסופקת, או חרדה שמא כשאת לא שומרת עליו, הוא ימצא מישהי לבלות איתה?כרגע, שני, זה לא לעניין. זה נכון ש"הוא החליט גם בשבילך" ואת נפגעת מזה, אבל השיקולים שלו כנראה נכונים. כל הסימנים מעידים על כך שהוא בן משפחה טוב, ולא רוצה לערב עניין בעניין, ואולי עצב בשמחה. הוא לא צריך את הלחץ שלך גם שם, ואולי בצדק. וכנראה גם את לא צריכה את אמא שלו בטיול משותף איתו.הנכון יותר יהיה לומר לו שהיית רוצה להיות איתו כדי לחבק אותו כשקשה לו, ושתעשי זאת מרחוק, עבורו. ונסי לעבוד על עצמך כדי להכניס דברים לפרופורציות, וללמוד להתמודד עם חרדות ועם פגיעות, כשהן מיותרות – ובעיקר, ללמוד לזהות את המיותרות.
שני
לחבק אותו כשקשה לו
⌄
תודה רבה על התגובה - מסכימה עם תגובתך ב100%