חרדות מבגידה: מה לעשות?
ע
מה עושים לגבי רגשות?
⌄
אני נשואה 11 שנה ויש לנו 3 ילדים מקסימים חיי הזוגיות שלנו היתה עם אמון מלא אחד בשני ולא חשבתי ולו לרגע על בגידה או חשדות כלפי בעלי.(שהוא בוגד בי).לפני כחודש התחלתי להרגיש כי בעלי מתנהג מוזר ולא יודעת איך נכנסה בי המחשבה שעובר עליו משהו ולפי המצב הכללי הכל בסדר לא חל שום שינוי שיגרום לבעלי להתנהג כך.ההתנהגות שלו מתבטאת בכך שהוא יושב עם עצמו הרבה, לא מתרגש מימה שנעשה בבית ולא נכנס איתי למיטה בלילה ויחסים אולי פעמיים בחודש,ובלי נשיקות לא שתמיד היה ועכשיו אין פשוט עכשיו לא יודעת למה עברתי מין התעוררות שכזאת.דברתי עם בעלי ואין לא תירוצים לעינין הוא עייף, יש לו לחץ בעבודה וכו.....התחלתי לחשוב שיש לו רומן אבל הבעל כל יום בבית לא יוצא לבלות , עבודה כרגיל וזה פשוט משגע אותי,התחלתי להפעיל עליו קצת לחץ עם הרבה שאלות בנושא בגידה הוא מגיב בתשובות מאוד חשודות לא צפויות, שקרתי ואמרתי לו שמישהי התקשרה ואמרה לי שבעלי בוגד בי והוא פשוט אמר שזו טעות במספר, והיה קצת בלחץ+פחד שזה אומר לי שהיה משהו או שיש ,אני פשוט כבר חודש לא ישנה טוב לא מתפקדת רגיל לא לדבר על אוכל שאני לא מסוגלת להכניס לפה כי הבטן שלי פשוט בלחץ גדול מאוד.יש לציין שבעלי יודע שאני חושדת בו והוא פשוט לא עושה שום מאמץ להתקרב אלי או אפילו להיות צבוע כלום פשוט כלוםמה אני עושה לגבי החשדות שלי איך אני יכולה להרגיע את הגוף והראש מימחשבות כל היום?אני מרגישה שאני ממש באויר לא לפה ולא לשם לא לביטחון שאין לו כלום ולא לביטחון ,ואולי אני פשוט מדמיינתאני חייבת עזרה,אני פשוט לא יכולה להמשיך ככה יותר.
ד"ר אורן חסון
חרדות מבגידה של בן הזוג
⌄
ע יקרה,
את מבינה שבין אם הוא בוגד בך, ובין אם לאו, יש לך בעיה. אם הוא בוגד בך, הבעיה ברורה, ואם הוא לא, הבעיה היא התחושה שלך שהוא בוגד בך, וזה משפיע חזק מאד על היחסים שביניכם. וכך או כך, קיימת הבעיה הנוספת, והיא שהיחסים שביניכם אינם טובים, ואין בהם אינטימיות (ולא רק במובן המיני). באינטנסיביות של המחשבות שלך היום, ובחוסר הודאות הגדול שלך שמלווה אותן, את מאד רגשנית ומיטלטלת במהירות בין הקצוות הרגשיים של כעס ותקווה וחרדה, עד שאת לא יכולה לראות את העתיד באופן ברור. מצב כזה קשה לכל אדם. לכן, את צריכה לייצב את עצמך כמה שיותר מהר.האפשרות האחת לעשות זאת היא להיפרד באופן מיידי, אבל, בינינו, זה די מטופש לעשות את זה כאשר יכול להיות שבכלל אין סיבה מוצדקת, רק בשל חשד שאינו מבוסס.האפשרות השניה היא להגיע לייעוץ זוגי שיתחיל לייצב אתכם מבחינת היחסים שביניכם, ובעיקר אותך מבחינה רגשית. חשוב שתדעי שאת יכולה, לפחות בטווח המיידי, להעביר את האחריות למישהו אחר שאת יכולה לסמוך עליו או עליה, להרפות קצת את המחשבות, ולהבין שבאופן איטי, אבל עקבי, הספינה הזוגית שלכם תגיע לחוף יציב כלשהו, אבל באופן הנכון. אם צריך יהיה להגיע לפרידה, יש להניח שזה יגיע, וכמו שאמרתי, באופן הנכון יותר, וכאשר זה באמת צריך לקרות. החוף היציב האחר הוא לא רק הבנה שהיחסים והנאמנות ביניכם יציבים, ושהרצון והצורך ההדדיים קיימים, אלא גם שיפור הקשר הזוגי והתקשורתי ביניכם.