התחדשות בזוגיות: איך להצית מחדש את הניצוץ?

תאריך פנייה: 04.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
אין משיכה יותר..
04.08.2005 • 14:36

שלום,
אני נשואה 7 שנים(מכירים 11 שנים) לבעל מקסים ולנו שני ילדים. אנו באצמע שנות ה-30 לחיינו.בעלי הוא בעל תומך מאוד בכל מ ה שאני עושה, מבחינה כלכלית הכל בסדר, הוא עוזר בבית במה שהוא יכול - אין לי תלונות אליו. אבל....אני מרגישה לצערי שאני כבר לא נמשכת אליו, הוא "לא עושה לי את זה" ולא בא לי להיות איתו במצבים אינטימיים. יש תקופות שאנו לא שוכבים אפילו חודשיים.בתחילת הקשר הכל היה נפלא אבל ישנה דעיכה איטית קרוב ל- 3 שנים (פחות או יותר עם הולדת הילדים)אני לא יודעת אם זה בגלל שהוא השתנה מעט במראה מאז שהכרנו (הקריח והשמין...), או שסתם נמאס.. אני אוהבת אותו כאדם אבל לא מרגישה "מאוהבת".איך מחזיקים מעמד במערכת נישואין שבבסיסה היא טובה אך נעדרת משיכה מינית...מיכל

ד"ר אורן חסון
איך להתחדש בזוגיות ותיקה?
05.08.2005 • 11:16

מיכל יקרה,
התרגלת אליו. את זקוקה לריגושים, ובמקום ההידלקות והזיקוקים ("מאוהבות"), נשארת עם אש תמיד קטנה ("אהבה"), עם תחושת חיבה והערכה, מחוייבות, שיתוף פעולה טוב, אבל הזיקוקים נעלמו. וכאן נשאלת השאלה אם הגעת למסקנה שזה מפריע לך באופן רציונלי, שפתאום את מסתכלת אחורה, ונזכרת שפעם היה אחרת, והיכן הסערה והמשיכה? או אולי את פתאום מרגישה אותן מופנות כלפי גבר אחר, ואומרת לעצמך: אבל רגע, זה היה צריך להיות מופנה הביתה, אל בן זוגי! מה קרה?ההבדל בין שתי האפשרויות הוא בשאלה (האפשרות הראשונה) אם הבעיה שלך היא של דעיכה של המיניות שלך באופן כללי (דבר שקורה הרבה לנשים לאחר לידות, ומסיבות שונות, בין היתר, למשל, גם עניין תרופתי ושימוש באמצעי מניעה תרופתיים – כאן אפשר לבקש מהגניקולוג שלך לנסות ולהחליף אותם כדי לבחון אפשרויות שונות)? הפתרון יכול להיות תרופתי, או נפשי (פתרון האפשרות השניה, למטה, יכול לסייע גם לדעיכת המיניות שלך באופן כללי, כלומר, כפתרון פסיכולוגי).האפשרות השניה, של מיניות קיימת, אבל לא כלפיו, היא מצב שונה, שדורש פתרונות שונים. אחד מהם הוא לחזק את הזוגיות שלכם על-ידי כך שתנסו להתחדש לעצמכם. זה יכול להיות על-ידי בילויים משותפים וחווייתיים, זה יכול להיות על-ידי משחקי תפקידים ועוד. את השיגרה שלכם אתם כבר מכירים לפני ולפנים. אני בטוח שאתם לא מכירים מספיק זה את זו בתנאים שאינם שגרתיים. יכול להיות שבהרפתקאות יצירתיות ולא מזיקות תגלו מחדש זה את זו, וההערכה ההדדית, הריגוש והמשיכה יצוצו מחדש (הכנסת צלע שלישית, למשל, אמנם תיצור תנאים שאינם שגרתיים, אבל בדרך כלל זו הרפתקה מזיקה בהחלט, ולכן לא על אפשרות כזו אני מדבר).אני יודע שלפעמים קשה מאד לצאת מהשיגרה, כי היא כל כך נוחה וידועה, וגם קלה כלכלית. אבל מוטב להתחיל לצאת מהשיגרה באופן בריא, מאשר "ליפול" ליציאה מהשיגרה באופן לא בריא, על-ידי התאהבות של אחד מכם במישהו מבחוץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083