חרדות כפייתיות וזוגיות

תאריך פנייה: 07.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
זאב 29
בעיה בזוגיות - אנא עזרתך
07.08.2012 • 11:10

שלום רב
דר'.אני בן 29, משכיל, נראה טוב ועובד בעבודה מכובדת. על פניו יש לי הכל ובעצם אנימרגיש שאין לי כלום.הייתה לי חברה בעבר במשך 5 שנים ששברה את ליבי... מאז היו קשרים נוספים שלא צלחו - לדעתי איני יודע לבחור את הבחורות הנכונות.מאיזה שהיא סיבה (איני יודע מה הי א...) ביקרתי אצל כמה נערות ליווי ולאחר מכן שהבנתי את גודל הטעות והאכזה העצמית שלי מעם המעשה הנורא והלא מתאים לי חשתי מועקה אדירה ובמשך שנה שלמה בצעתי בדיקות של מחלות מין ללא הפסקה (למרות שתמיד קיבלתי Negative ברוך השם... ) עד שהבראתי לדעתי מהחרדה הנוראית הזאת.היום יש לי חברה כבר 7 חודשים, היא בת 25 ולפניה עוד דרך ארוכה בלימודים.אני דיי הממן הכלכלי שלנו (למרות שהיא נותנת כפי יכולתה בנושא הזה..) - בחודש / חודשיים הראשונים הכל היה מושלם ואז לפתע הכל הידרדר ואני מרגיש ריקנות, חוסר משיכה וחוסר אהבה אליה - למרות שהיא אוהבת אותי מאוד ואני חש זאת.אני לא יודע האם להיפרד ממנה ולהמשיך הלאה במטרה לחפש את האשה שלי (כי יש לי דיי רף גבוה...) או שמה הבעיה היא בכלל בי ובחוסר הבנה שלי מהו קשר בריא ? ומהי נתינה לבת זוג ומהבת זוג ? אוליי בכלל יש לי הכל ואני לא מבין זאת ? ?מאידך, התחושות שלי אחרות לגמרי ...מה לעשות ? ? ?

ד"ר אורן חסון
אי התאמה או חרדתיות יתר?
08.08.2012 • 14:16

זאב יקר,
אתה מתאר את עצמך כמי שמונע במידה לא מעטה על-ידי חרדות. ייתכן שמה שקרה לך הוא צד אחר הקשור להן והוא מחשבות אובססיות כפייתיות, שגורמות לך להטות אותך ממסלול שהיה מסלול טוב. אולי פשוט כי כשהן מתעוררות, קשה לך להיפרד מהמחשבות הללו. כך שייתכן שיש בסיס אמיתי וממשי לחששות שלך ולנסיגה שלך מהקשר, אבל ייתכן גם שהבסיס הזה הוא שולי, ושאתה נותן לו יותר ערך מאשר גבר אחר היה נותן לו, בשל הכפייתיות הזה שאולי יש בך.אני מציע שתנסה ללכת לטיפול פרטני, כדי לראות אם הבסיס הזה של חרדות-כפייותיות באמת משמעותי אצלך, וללמוד להתמודד איתו אם כן. ואולי תבין בתהליך הזה דווקא את ההיפך, שבת זוגך באמת לא מתאימה לך. מבלי שתעבור את התהליך הזה, קשה לי לומר לך במדוייק מה נכון יותר. גם כי ייתכן ששניהם נכונים גם יחד...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083