חרדות וקנאה: מה האפשרויות?

תאריך פנייה: 01.03.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
לאלי
קנאה הרסנית.
01.03.2011 • 21:45

שלום,
אני בת 20 ואני נמצאת במצוקה גדולה מאוד.אני וחבר שלי ביחד 9 חודשים, לפניו לא היו לי קשרים רציניים ונורא חיכיתי וחיפשתי את האהבה הזאת שכולם מדברים עליה, אף פעם לא הייתי בן אדם קנאי בקשר, תמיד הייתי הלא נאמנה, והכרחתי את עצמי לא לפתח כלפי אף אחד אכפתיות. עד שהכרתי אותו, הוא התאהב בי ישר בגלל האופי הקשה הזה שלי, בהתחלה הייתי בלתי נתנת להשגה והוא רדף אחרי כמו מטורף, היה משתגע, אומר שהוא אוהב אותי שלא יכול בלעדי, מתקשר אלי ואומר שאפילו בצו הרחקה לא ירחיקו אותו ממני (כמובן לא בצורה הרסנית.)..כל זה החמיא לי מאוד וגרם לי להתאהב בו גם, אבל עדיין לא הייתי בן אדם קנאי, כעבור חודש של היכרות עברנו לגור ביחד, היו המון חילוקי דעות וריבים, אבל למדנו להסתדר. כרגע כל אחד חזר לדירה של ההורים עד שנחסוך שוב כסף לעבור לגור ביחד, הבעיה היא שככל שאנחנו יותר זמן ביחד ככה אני נהיית יותר אובססיבית ויותר קנאית, בהתחלה לא נתתי לו ללכת עם חברים למועדונים ולאט לאט התחלתי לעשות לא סצנות כשידידות שלו היו מתקשרות אליו, זה הגיע למצב שיום אחד הוא אמר לי :"הרגת את האהבה שלי אליך.. אני אוהב אותך וסביר להניח לא אצליח לאהוב ככה אף אחת יותר, אבל את רצחת את זה! " בכיתי והרגשתי כל כך רע עם עצמי, אחרי כמה ימים הוא התנצל ואמר שהוא אוהב אותי מאוד ולא יכול בלעדיי..חזרנו, ואני נורא אוהבת אותו, ויודעת שהוא אוהב אותי, אבל תמיד חושדת.. מפחדת שיעזוב אותי, מקנא באקסית שלו שאוהבת אותו ועדיין מתה להחזיר אותו, ככל שעובר הזמן אני לא סומכת עליו יותר, אני יותר ויותר משתגעת ונהיית ירוקה מקנאה על כל דבר קטן שאפילו אני מודעת לזה שהוא לא הגיוני.. אני לא שולטת בזה.. כשאני לא יודעת מה הוא עושה או כשהוא עם החברים שלו אני פשוט הולכת לשכב במיטה ובוכה, אני מפחדת שיפסיק לאהוב אותי, אני מפחדת שיעזוב אותי, מפחדת שאני יהרוג את האהבה שלו אלי ואני יודעת שעם ההתנהגות הזאת זה בדיוק מה שאני עושה.. זה הגיע למצב שהוא התנתק מכל הידידות שלו ומכמה חברים שהצבתי לו אולטימטום להתנתק מהם... אני ניתקתי קשר עם כל החברות הכי טובות שלי ומכל החברים שלי..אני יודעת שזה לא נורמלי, והוא תמיד אומר לי :" אני לא רוצה אף אחת.. כולם מגעילות אותי.." וזה עדיין לא גורם לי להאמין לו.. בעבר בגדו בי המון, מישהו שהיו לי אליו רגשות חזקים בגד בי עם חברה הכי טובה שלי.. הייתי בדיכאון במשך שנה, ובסוף חזרתי לאותו אחד והוא בגד בי שוב... אחרי זה היו לי עוד כמה שבגדו בי...ועכשיו כשאני איתו, בן אדם שלא נתן לי סיבה אחת לחשוב שיש סיכוי שיבגוד בי אני חונקת אותו, הורגת אותו ואת עצמי, הוא לא יודע את זה.. ואם אני אגיד לו הוא יחשוב שהשתגעתי, בגלל שכבר לא נשאר לו מה לעשות חוץ מלהכנס לכלוב ולהשאר שם, אני לא מזהה את עצמי, זה מכניס אותי לדיכאון, לפאראנויות, כמו שקראתי קוראים לזה חרדת נטישה, אבל זה כבר הרבה יותר מטורף מזה, העובדה שהוא כבר לא רודף אחרי כמו פעם, שכבר לא מתקשר כל דקה, אנחנו גרים בערים שונות עכשיו ועדיין הוא נוסע לפה כל יום לראות אותי, וכשהוא לא.. והוא סתם יוצא לשבת עם חבר, אז אני מתקשרת ושואלת מה הוא עושה והוא אומר שהוא עם חבר אני לא מאמינה לו גם אם הוא יתן לי לדבר עם החבר הזה שלו, אני עדיין יחשוב שיש איתם בחורות, זה משגע אותי, בשבוע האחרון 3 פעמים חלמתי שהוא בוגד בי...עם אותה אחת שהיא חברה הכי טובה שלי, אני יודעת שזה לא הגיוני ושזה לא אומר כלום, כל מי שמסביבי לא מבין מה קרה לי, לאן נעלמתי ולמה הסתגרתי בתוך עצמי.. אני חייבת עצה, ללכת לפסיכולוג זו לא אופציה, אני אשמח לעצה, דעה, או טיפים, משהו שאני יכולה לעשות, מישהו שיגיד לי מה קורה לי, ולמה זה קורה לי?

ד"ר אורן חסון
האם לתת לה להרוס או להרוס את הקינאה
01.03.2011 • 22:49

לאלי יקרה,
החלומות אכן לא אומרים דבר, פרט לכך שאת נמצאת תחת השפעה משמעותית של חרדות. יש שתי אפשרויות ברורות לטפל בזה. האחת היא הקלה: להמשיך כך עד שלא תוכלו יותר, ותיפרדו. זה לא אומר שתפסיקי לקנא, אבל זה אומר שתפסיקי לדעת מה קורה, וזה אומר שהוא יהיה בקשר אחר. האפשרות האחרת היא בכל זאת ללכת לטיפול, למרות שאמרת שזה לא אופציה. אני חושש שאלו שתי האופציות הממשיות היחידות שלך, והייתי שמח לומר לך אחרת. אלא אם החשש שתזיקי לקשר, יהיה גדול מספיק כדי לגרום לך להתעשת, אבל אולי זה יקרה רק בקשר הבא שלך.יש אפשרות אחרת, שהיא בין לבין – למצוא לעצמך עיסוקים משלך, מוזיקה לשמוע, ספרים לקרוא, דברים משמעותיים אחרים לעסוק בהם או לחשוב עליהם, וחברות לצאת איתן, כדי להשכיח את החרדות שלך כשהן קורות. להתרגל אחרת, ולא לתת לעצמך לשקוע בחרדות כשהן באות. האם תצליחי לבדך? – אני לא בטוח. אני מקווה בשבילך שכן. צריך לזה המון המון כוח רצון. כי אם לא – את חוזרת לשתי האפשרויות הראשונות שעליהן כתבתי לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לאלי
האם לתת לה להרוס או להרוס את הקינאה
01.03.2011 • 23:36

תודה רבה! הוקל לי מאוד לשמוע את דעתך, זה אפילו גרם לי לחייך קצת ולהבין שיש תקווה שזה לא יהרוס את האהבה שלנו סופית. תודה רבה!

ד"ר אורן חסון
אחריות
02.03.2011 • 01:35

לאלי יקרה,
חשבתי שאם יש דרך שבה אצליח להניע אותך, במכתב אחד קצר (כי זה מה שיש כאן), לקחת אחריות על מה שאת עושה, זה יהיה כך. אני שמח שזה באמת מה שראית בתשובתי. אני מאחל לך הרבה הצלחה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083