יעוץ זוגי: קונפליקט עם המשפחה

תאריך פנייה: 02.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עילום שם
עזרה דחופה
02.03.2011 • 08:20

שלום
ד"ר אורן...רוצה עצה ויעוץ בנושא חשוב...אני לפני חתונה... ולפני כמה זמן ארוסתי שמעהמחברה שלה שעובדת עם אמא שלי..... שאמא שלי מדברת עליה מאחורי הגב במקום העבודה.. אני לא שמעתי מה נאמר..עקב זה היא נפגעה ומכך ופיתחה שינאה חזקה אליה.. עד כדי כך שלא רוצה להיפגש איתה...וזה גורם לנו אולי לבטל את החתונה שלא ברצון..מה יכול לעשות בנידון...

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי. עכשיו או אחר-כך.
02.03.2011 • 21:08

עילום יקר,
לא כתבת על דבר אחד חשוב, והוא על השיחה שניהלת או לא ניהלת עם אמא שלך. מה היא אומרת על כל העניין? האם היא אמרה את מה שנאמר שאמרה? האם אמרה ומצדיקה זאת? האם היא מצטערת על מה שאמרה?מכאן, שהבעיה לא רק בין ארוסתך לאמך, אלא אולי גם בין ארוסתך לבינך, שכן לו היית תומך בה באופן ברור, אולי לא היתה רוצה לבטל את החתונה. הרי היא אמורה להתחתן איתך ולא עם אמך. ושתבין, אני מאד מבין את הקושי שלך, כי יכול להיות שאתה צריך לבחור בין אמך לארוסתך, וזה תמיד קשה.מה עוד שאני לא בטוח שאתה מצדיק את ארוסתך, וזה אולי חלק מהקונפליקט שבינך לבינה. יתכן שהיא פגיעה מאד, ואולי אפילו יותר מדי. אם אתה רואה בזה סיבה לבטל את הנישואים איתה כי היא מוכיחה בזה שהיא לא מתאימה לך, זו החלטה שלך. אם אתה לא רואה בזה סיבה מספקת לביטול הנישואים, עשה הכל כדי להגשים אותם. ואם צריך ליצור גישור בינה לבין אמך, עשו זאת או עכשיו, או מאוחר יותר בעזרת יעוץ מקצועי. אם נוצר פער, על הרקע הזה, בינך לבין ארוסתך, עדיף להתחיל בייעוץ זוגי (ולא בהכרח משפחתי), שגם ינחה אתכם בשדה המוקשים של העניינים המשפחתיים הללו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083