זוגיות: גורמים אקראיים והתפלגות

תאריך פנייה: 30.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עידו
מועקה
30.10.2005 • 01:42

שלום רב,
אני בחור בן 31 רווק וללא חברה כרגע. היו לי שתי מערכות יחסים רציניות בעבר, אשר הסתיימו עקב דבריםשהפריעו לשני הצדדים והביאו אותי למסקנה שזה "לא זה". בשתי מערכות היחסים היתה לי תקופה קשה לאחרהפרידה, אך התגברתי ואני מאמין כי אני פנוי רגשית לחלוטין לקשר חדש. למרות שחכמים אמרו כי אין הנחתום מעידעל עיסתו, אני חושב ומאמין כי אני אדם נבון, מוכשר, חברותי ומסוגל להעניק הרבה. אני משכיל אקדמאית ובעל ידעכללי רב, מבוסס כלכלית ובעל משפחה תומכת. יש לי חברים רבים, חלקם חברי ילדות נפלאים מזה יותר מעשרים שנה.לא פעם אני מקבל מחמאות מהסביבה, בכל מקום- בעבודה, בלימודים, עם החברים.... ולמרות הכל... אני חש בודד.לאחרונה התחלתי להאמין כי אני מרגיש שאני "מאחור" בהיבט המשפחתי והזוגי. חברים רבים שלי נשואים ולחלק הולך וגדל מהם נולדוילדים. באופן טבעי, יש לכך השלכה על זמינותם כלפי. אני חש כי השפה המשותפת עמם פחתה כי הם עסוקים הרבה יותרבעינייני המשפחה. אני לא כועס עליהם בשום דרך- אני חושב שכך צריך להיות והלוואי שגם אני הייתי במצבם. יש לציין כי הם עדייןתמיד שם בשבילי ומלא הערכה על כך. אני לא חש קנאה כלפיהם, אלא אכזבה מעצמי, ושואל את עצמי מתי אני אהיה במצבם ?יש לציין כי אני מרגיש את שציינתי במיוחד בערבים בסופי שבוע. לא פעם קרה לי לאחרונה שרציתי לצאת אבל לא היה לי עם מי...כולם עם המשפחות. אני מסוגל להעסיק עצמי לבד, אבל חושש מהיום שזה כבר לא יעזור ואשאר בודד. זה מצב חדשעבורי שאני לא מורגל בו וחושש ממנו מאד.איך נחלצים מהמצב ?תודה !

ד"ר אורן חסון
פעמון
31.10.2005 • 00:27

עידו יקר,
אולי כדאי להתחיל מההכרה שלפעמים יש תפקיד לא מבוטל לגורם האקראי (מקריות) שהביא אותך למצבך היום. כלומר, קרה לך שהקשרים שהיו לך, באמת לא התאימו, וכנראה שמוטב שעזבת אותם, אבל בדיקה של כל קשר עם פוטנציאל חיובי לוקחת זמן. התוצאה של תהליכים אקראיים היא שלכל אדם בעל פוטנציאל כלשהו לזוגיות, יש התפלגות הסתברויות דמויית פעמון, בערך, של הצלחה לממש את הפוטנציאל שיש לו ולהגיע לזוגיות. ובאופן אקראי, בשל צרופי מקרים, בשל קשרים לא מתאימים שנוצרו, בגלל ארועים מקריים שקרו, אסונות או תאונות או זכיה במפעל הפיס, או שינוי מקום עבודה, או תובנות חדשות שהגיע אליהן בעקבות מפגש עם אדם כלשהו או אפילו עם ספר שקרא, האדם יכול למצוא את עצמו, בהסתברות נמוכה, בקצה אחד של ההתפלגות, זה של חוסר ההצלחה מוחלט. אחרים, עם אותו פוטנציאל, יוכלו, באופן נדיר גם כן, להגיע לקצה השני של התפלגות הפעמון, ולזוגיות נפלאה באופן יוצא דופן. הרוב נמצאים באיזה שהוא מקום במרחב, בין לבין. התוצאה הסופית, של יצירת קשר, טיבו, או של אי יצירת קשר, תלויה הן בפוטנציאל והן באותם גורמים אקראיים וסביבתיים. כך שזה לא בהכרח אתה לבד והמהות שלך (או הפוטנציאל) שגורמים לכך.מעבר לכך, אתה בן 31. נכון שהיית רוצה להיות במקום אחר היום, אבל החיים עדיין לא מאחוריך. ולכן השאלה הרלוונטית יותר היא איך להגדיל את הסיכוי שכן תגיע לזוגיות. כאן אני קצת מגשש באפילה. אני לא יודע היכן אתה גר, ומה הפוטנציאל שלך למצוא מישהי באזור המגורים שלך. אם אתה גר במקום מבודד, כדאי אולי לחשוב על מעבר לאזור שבו יש פעילות חברתית גבוהה יותר. אני לא יודע אם ניסית להשתמש באינטרנט כדי למצוא בת זוג, אבל זו דרך מקובלת, שבסופו של דבר מצליחה לייצר זוגות למרות המגרעות שלה. אני לא יודע מה הכישורים שלך ביצירת קשר במסיבות, או בטיולי פנויים/פנויות. אבל כל אלה הם אמצעים ליצירת קשר, שכדאי לנצל אותם. הצלחת ליצור קשרים בעבר, ובטוח שתצליח ליצור קשרים בעתיד. השאלה היא רק מתי, ואם הקשרים כאלה שבאמת יעבדו. חשוב על האפשרויות השונות, בדוק אותן, ובנה לך תוכנית שיש בה סיכוי למצוא מישהי שתמצא חן בעיניך. וחשוב לא פחות – נסה לצאת כמה שיותר מהרמתחושתהבדידות, שכן היא עלולה לגרור אותך להחלטות חפוזות מדי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083