חרדות והשפעתן על זוגיות

תאריך פנייה: 02.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעלי
שאלה על זוגיות
02.12.2006 • 20:10

השאלה שלי היא כזאת אני וחבר שלי שנה ביחד, יש לנו אהבה וכיף, בתקופה האחרונה החלו אצלו חרדות שהתבטאו בתחומים שונים בחיים ככל הנראה מלחץ עצום של לימודים אינטנסיבים ועבודה, במהלך החרדות התחלתי גם לחשוב שאולי הפסקתי לאהוב אותו היום אני מרגישה קצת יותר טוב לגבי החרדות לאחר שהתחלתי טיפול לפני שבועיים וחצי, ידעתי שאולי חלק מן הרגשות שעולים בי לגביו אינם מציאותים בגלל החרדות.השאלה שלי היא כזאת האם למרות שחברי מקסים אוהב תומך ועוזר יכול להיות שהרגש שלי יפחת אליו וזה לא יהיה קשור דווקא לחרדות כי אני מרגישה כמובן יותר טוב מבתקופת החרדות אבל עדיין עם תחושות לא ברורות. לא רבנו ולא התווכחנו סה"כ אנחנו מסתדרים יפה כמובן שכמו אצל כל זוג עולות שאלות, אבל אני חושבת שאותי בעיקר הפחיד שהפסקתי לאהוב או שהרגש אליו נחלש ולא מצאתי לכך סיבה ממשית, ורציתי לדעת האם זה הגיוני האם זה קורה?, מכיוון שהתחלתי לפחד שאני לא אמצא אף אחד אחר שאני יעשה טעות אם אפרד , שאולי אני בכלל לא שלמה עם מה שאני מרגישה - בלבול עצום,שזה יקרה לי עם כל בחור מעכשיו, ועוד מחשבות מבאסות שכאלה.תודה מראש, אשמח מאוד אם תענו לי

ד"ר אורן חסון
תופעות לוואי של חרדות?
05.12.2006 • 00:00

יעלי יקרה,
אני חושב שהיתה לך טעות דפוס, ושהתכוונת לכך שבזמן האחרון החלואצלךחרדות, ולא אצלו. החרדות יכולות להוליך אותך לכל מיני מקומות, הן לתלות גדולה בו, והן להתרחקות ממנו, תלוי מהם הפחדים שלך, ומה הרציונל שאת לוקחת כדי להסביר אותם לעצמך, או כדי להעצים אותם. אם את בטיפול, אני חושב שאחד הדברים שתצטרכי להעלות שם זה גם את האפשרות שמה שאת מרגישה כלפיו הוא תופעת לוואי של החרדות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083