בעיות בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 02.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נתן
ניהול חשבונות בנק בנפרד
02.12.2006 • 16:42

אישתי ואני מנהלים כל אחד בנפרד את חשבון הבנק שלו(לפי החלטתה של אישתי).בפועל ההוצאות המוטלות על חשבון הבנק שלי גדולות מהכנסתי. אצל אישתי ההוצאות מינמליות.רמת החיים שנוצרה גבוהה מאוד, לדוגמא אישתי קונה מזון מוכן ולכן לא מבשלת.כאשר אני מנסה לדבר על כך עם אישתי, היא מסרבת לדבר על כך ומאיימת בפירוק הנישואים בטענה שאני לא מפרנס את המשפחה ולפרנס זה תפקיד הגבר.באם לא אנקוט פעולה כל שהיא, תוך מספר חודשים אני הגיע למשיכת יתר בבנק.ביכולתי לנקוט חד צדדית, צעדים אשר יאזנו את התקציב אבל יגרמו לאישתי לפחות נוחיות, לדוגמא צימצום כסף למזון ואז היא תאלץ לבשל בעצמה במקום לקנות מזון במסעדות וכדומה. ברור לי שזה פתיחה במלחמת אין ברירה מבחינתי, אבל אני לא רוצה ליפול כספית.אישתי מסרבת גם לפנות ליועץ נישואים.האם יש רעיונות?

ד"ר אורן חסון
תקשורת לקוייה, או אינטרסים מנוגדים
04.12.2006 • 23:49

נתן יקר,
לא ברור לי אם אשתך מפונקת וחושבת שאתה, כבן זוגה, צריך לטפח ולפרנס אותה בכל מחיר, ושהכסף שהיא מרוויחה הוא לבילוי הפרטי שלה, או מה בדיוק קורה שם. כלומר, אני מבין שכל ההוצאות שהיא מוציאה על הבית, ובכלל זה על אוכל ואולי גם על ביגוד שלה (?) הם מהחשבון שלך. לא ברור לי גם אם היא לא מציאותית, או שהיא מצפה שתעבוד עוד יותר קשה, למשל, להשיג עוד עבודה או עוד משמרות כדי להוסיף עוד משכורת. אולי היא גם רוצה להסתיר את פעולות החשבון שלה, ואולי יש לה חששות מוצדקים מהוצאות יתר שלך אז היא מגינה על חלק מהכסף בחשבון נפרד (לפי מה שכתבת, לא נראה לי שכך אתה נוהג, אבל אולי החמצתי משהו). ואולי היא מנצלת אותך, כי היא לא ממש מאוהבת בך, ולכן, אם כבר להיות אתך, אז לפחות להרוויח מזה משהו. אתה מבין? האפשרויות הן שונות, ולכל אחת פתרון שונה. חלק מהאפשרויות, לפחות, דורשות הצבת גבולות, ונכונות להתעמת. אבל ייתכן שאפשר לעשות דברים טוב יותר בעדינות ועם חיזוקים חיוביים דווקא. אם היא מסרבת להגיע ליעוץ זוגי, כדאי שתשקול לעשות את זה לבדך, כי הבעייה ביניכם היא תקשורתית, ואתה צריך ללמוד לדבר איתה או להציב לה גבולות (וכנראה שניהם).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083