חרדות וביטחון בזוגיות
אני והוא
אהבה וכאב
⌄
שלום רב
אני נשואה בפרק ב' לגבר מקסים,טוב לנו יחד ואנו מאד אוהבים.מתחילת הכרותינו הוא שיתף אותי בעובדת היותו ביסקסואל ,קיבלתי את עברו ללא שום ביקורת או שפיטה.חשבתי שאני יכולה להיות הכי טובה במיטה ולספק לו גם את הצורך החסרואכן חיי המין שלנו מלאים וטובים ,או כמו שהוא אומר "אף אחד/ת לא הביא/ה אותי לעולמות אחרים כמוך"אלא ש..זה כנראה לא מספיק..הוא צריך ויש לו את הרצון למיניות גם עם גבר בנוסף אליי.אני שמחה שהוא אמיתי ומשתף אותי ולא עושה שום דבר מאחורי הגב,אבל עדיין הכאב קיים.אני אוהבת אותו ברמות כאלו שאני מאפשרת לו מידי פעם להשקיט את הצורך שלו .ההשלמה עם המציאות הזאת קיימת ויחד עם זאת קיים גם הכאב.איך אפשר להמשיך ולחיות עם הכאב שאני אף פעם לא אהיה הבחירה האחת והיחידה שלו?? שאני אף פעם לא אהיה מספיק??
ד"ר אורן חסון
חוסר ביטחון "קיומי"
⌄
את יקרה,
זה לא קל. גם כי זה נותן לך תחושת חוסר ביטחון וחוסר ודאות קיומיים (כלומר, בנושאים מהותיים מאד) לגבי העתיד - לא רק של האפשרות שהוא יקיים יחסי מין עם גבר, אלא גם החרדות מפני המשמעויות של זה על הזוגיות ועל המצב הנפשי שלך ושלו. אולי כדאי שתלכי לטיפול, כדי ללמוד להתמודד. ואולי אפילו לצרף גם אותו לטיפול - כי הדרך לטפל בזה צריכה להיות דרך הקניית הביטחון והבנת המשמעויות. הסיכון היחיד שקיים בשיתוף שלו בטיפול (והסיכון הזה ממשי), הוא שהנושא יעלה דרכו באופן חריף יותר, כך שאולי גם יעלה אצלו את הצורך לממש אותו למקום משמעותי יותר. כך שאולי כדאי שתתחילי בטיפול לבדך, ובהדרגה שתפו גם אותו, לפי החלטותיו ושיפוטו של המטפל שלך.