התלבטויות בקשר זוגי - מה לעשות?
נופר
שוב דילמה...
⌄
יש לי חבר שנתיים (אני בת 24 הוא 27) כבר שנתיים שהייתי בטוחה שזה זה למרות החסרונות שיש בי, בו ובקשר שלנו (ויש הרבה כאלה).
במשך השנה האחרונה הקשר התחיל להתערער והחלו לצוף סימני שאלה. הוא רוצה שנתקדם, שנגור יחד, שנתכנן תכניות לעתיד ושכל יום אתן לו להרגיש בראש סדר העדיפויות. אני די מרוכזת בפיתוח הקריירה שלי כרואת חשבון אז כך שגם במשך השנה הזאת די הזנחתי את הקשר. לאחרונה החלטנו לתת לזה צ׳אנס אחרון בשם האהבה בתקווה שבעתיד אוכל לספק את רצונותיו.
אני יודעת שאנחנו רוצים את אותם דברים אבל בקצב שונה.. אני ממש לא שם ולא חושבת כרגע על מעבר לגור יחד.. והכי גרוע שנכנס גם גבר שלישי לתמונה, אמנם לא קרה איתו כלום אבל פתאום מצאתי את עצמי חושבת עליו רוצה שיחזר אחריי, מנתחת את הרע בקשר שלי ומחפשת תירוצים לברוח.. אני לא יודעת מה לעשות ואיך לפתור את המצב הזה?!
האם להישאר עם החבר הכי טוב שלי, להסתפק במה שיש לי בתקווה שהבעיות ייפתרו למרות שיש סיכוי שהן לא ייפתרו כלל ושאמצא את עצמי לבד בעוד כמה חודשים או פשוט להיפרד ממנו בגלל עצם המחשבה על אחרים?? ובגלל הרצונות השונים? אשמח לעצה..
ד"ר אורן חסון
להחליט החלטות
⌄
נופר יקרה,
את מספרת לי שיש לך קשר זוגי במשך שנתיים, ושאת לא בטוחה בעתיד הקשר, מסיבות שונות. ועכשיו, את מתלבטת מה לעשות. הסיבות לכך לא ממש משנות, נופר. את מתלבטת, ואת היא זו שתצטרך גם להחליט וגם לחיות עם ההחלטה הזו. הדבר המשמעותי העיקרי שאת אומרת הוא שקשה לך להחליט, וזה הדבר היחיד שאני כן יכול לסייע לך בו - לא להחליט בשבילך אלא לומר לך מה יקרה: את נמצאת במקום שבו קורים תהליכים שונים. דינמיקה בינך לבין החבר שלך, שאולי הולכת ודועכת. דינמיקה בינך לבין הגבר השלישי, שאני לא יודע בדיוק לאן היא הולכת, אם בכלל, והדינמיקה ברגשות שלך, שלפעמים כך ולפעמים כך, ושאת מכירה ורואה את המגמה שלה, ויודעת מה יקרה אם דברים לא ישתנו. החליטי אם את רוצה לשנות דברים בתוך הזוגיות שלכם על מנת לשפר, ואם את מוכנה לעשות את ההשקעה הנדרשת על מנת להצליח. הביטי בדינמיקה הכוללת, וראי לאן את חושבת שזה הולך. האם את רוצה להמתין שהדינמיקה הזו תשתנה עוד עד שיהיה לך קל להחליט? - הרי בסוף זה יקרה מן הסתם. לפעמים באמת יותר קל להמתין עוד קצת לפני החלטה. האם את רוצה להיות, במקום זה, יוזמת ופעילה כדי להגיע למקום שאת מחליטה שאליו את רוצה להגיע? גם זו אפשרות. את מכירה את עצמך היטב, ואת הדינמיקה של ההתרחשויות המעשיות והרגשיות. תצטרכי להחליט על סמך כל אלה.
נופר
החלטות קשות!!
⌄
תודה רבה על העזרה. ללא ספק פישטת את הדברים.
אבללללל...
יוצא שמצד אחד אני רוצה להמתין ולראות איך הדינמיקה ביני לבין בן זוגי תתפתח,
מצד שני אני צריכה לתת תשובות לבחור השלישי שמזמין אותי לצאת כבר חודשיים ואני עסוקה בלהתחמק...
הפחד שלי לצאת קירחת מכאן ומכאן כי שניהם בחורים איכותיים ויש בינינו כימיה אדירה..
ד"ר אורן חסון
הפחד, הקרחת והיושרה
⌄
נופר יקרה,
אכן, גם זו אפשרות.וקיימת גם האפשרות שמשהו בהערכה העצמית שלך את יושרך האישי ייפגע אם תמשיכי כפי שאת היום.