חרדות בקשרים: ניתוח מעמיק

תאריך פנייה: 24.10.2011 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
רוני
אני רוצה להתחתן והוא לא
24.10.2011 • 12:28

שלום
דוקטור חסון,אני והחבר שלי בני 26 שנינו בסוף הלימודים שלנו בקרוב הוא יהיה אדריכל ואני עורכת דין אנחנו חברים כבר כ- שנתיים וחצי וגרים יחד בדירה אצל ההורים שלי מזה כשנה וחצי.כשהתחלנו לצאת ציינתי בפניו שאני לא בחורה שאצא עם גבר יותר משנתיים שלוש לפני החתונה ושאני מעוניינת בקשר רציני שפונה לכיוון חתונה.למותר לציין כי יש בינינו המון אהבה וכבוד, לאחר שקראתי כמה בעיות של אנשים שפנו אלייך אני מודעת לכך שמערכת היחסים שלי היא טובה ונעימה וכי יש לי עסק עם בחור מקסים.התחלתי טיפול פסיכולוגי בגלל לחצים רבים וחרדות שתקפו אותי באופו פתאומי, ונכונתי לדעת שזה בגלל הלחצים שלי וחוסר הביטחון לגבי העתיד, דבר שלא עוזב אותי וגרם לי כבר לכמה התקפי חרדה.נכון זה מוזר שרק בגלל שהוא לא מציע לי נישואים אני מרגישה ככה אבל עובדה. אז החלטתי שאני מדברת איתו ומסבירה לו שאם אין לו כוונות לגבי הקיץ הקרוב ושהוא זה שרוצה להתחתן איתי ולא שאני מכריחה אותו אז אולי כדי שדרכנו יפרדו כי זה ממה לא עושה לי טוב ואני צריכה להירגע.הוא טען שזה לא פייר ושהוא לא יוותר עליי בקלות ושאני חרוטה לו בנשמה ככה שאין סיכוי שזה ייגמר, עניתי לו שלמרות כל זאת אני גם אוהבת אותו ויהיה לי קשה אבל זה כבר לא יכול להימשך ככה ואני בחרדות איומות.מה גם שכל החברות שלי נשואות וכבר חלקן בהריון השני שלהן. קיוויתי בשנה שעברה שהוא יציע כבר השנה חיכיתי וחיכיתי והוא לא מתכוון להציע. הוא אומר לי שהוא לא יכול להבטיח לי שנתחתן בקיץ הזה ושאני אחכה עניתי לו שאני לא מחכה יותר מכיוון שכבר בעבר אמר לי שאחכה.היום הוא לוקח את החפצים שלו וחוזר לגור עם ההורים שלו כנראה שזה נגמר!ד"ר האם אני אגרסיבית מדי? האם השתגעתי ועשיתי מעשה שלא הייתי צריכה לעשות או שמא פעלתי נכון?אני אוהבת אותו אבל לא בכל מחיר!!! חיכיתי שנתיים וחצי ולא קיבלתי הצעת נישואים ואני מרגישה ריקה מתוכן.מצפה לתשובתך בתודה.

ד"ר אורן חסון
חרדות כמניע, לפעמים המונע השגים
25.10.2011 • 16:51

רוני יקרה,
החרדות הניעו אותך לפעול. האם מוקדם מדי? – ייתכן. קשה לי להעריך, כי אני לא במקומך ואני לא מכיר את הסיפור שלכם לפרטיו. האם הלחץ שלך גרם לו להפעיל כוח נגדי, רק כדי שלא להרגיש מופעל ולחיץ? גם זה יכול להיות. בהחלט יכול להיות שתחושת העצמאות הטבעית שלו, שיש דברים שהוא רוצה לעשות בקצב שלו היא שהניעה אותו לוותר על קשר שהוא טוב לו, ולמרות האהבה אליך. אחרי הכל, הוא אמור גם לחיות איתך הלאה, ויתכן שהוא חושש מסחיטות רגשיות גם בהמשך.כפי שאמרתי – הצד השני הוא שהחרדות שלך הניעו אותך לפעול קודם, ואולי גם תחושת ההשפלה, שהוא לא מתחשב בך מספיק, ושהוא לא מבין עד כמה זה חשוב לך עכשיו. שהוא לא מבין שיש משמעות גם לעובדה שאת מרגישה "לא מצליחה" ביחס לחברותייך, ולא בטוחה עדיין בעתידך. ואם הוא לא מתחשב בך במשהו חשוב כל כך עכשיו, האם יתחשב בך מאוחר יותר? התחושות הללו, מוצדקות או לא, מתעצמות כאשר את חרדתית, ואולי גם עולות בעוצמה יותר ביניכם.האם היתה דרך לעשות זאת אחרת? לומר אחרת? כנראה. האם היית יכולה לעשות זאת אחרת? – לא בטוח. יש המון דרכים לומר ולבטא דברים, כשכל אחד וכל אחת עושים זאת בדרכם האישית. לכל אחד יש הרפרטואר ההתנהגותי והתקשורתי שלו, ולא קל לעבור מסוג אחד של תקשורת לאחר. כשאת בטיפול, את לפחות אמורה להיעזר בו כדי למתן את השפעה מוגזמת של חרדות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רוני
חרדות כמניע, לפעמים המונע השגים
31.10.2011 • 16:13

ד"ר חסון,ראשית עלי להודות לך על העזרה והתשובה המהירה.אני ובן זוגי כבר שבוע בנפרד מאז שכתבתי לך, תחילה הוא הרגיש פחד לאבד אותי ואפילו דיבר איתי על זה שאולי הוא באמת צריך להציע אבל כמה ימים מאוחר יותר כאשר נועץ עם חבריו שאמרו לו לא לפעול מתוך לחץ הוא חשב שוב ועכשיו הוא הצד החזק ואני החלשה. אחרי ההפגנתיות החזקה שלי של "אני לא צריכה אותך" בכיתי לו היום מרוב געגועים אני מרגישה לבד אבל אני לא יכולה שלא לעמוד מאחורי מה שהבטחתי לעצמי ויותר מזה אני צריכה להראות לו שאני עומדת מאחורי מה שהחלטתי ולא חוזרת בי.המצב הפך לקשה ואני מרגישה שאבדתי אותו האם יש דרך לגשר על הפער בינינו? אין איזושהי אופציה שנראית הגיונית לשנינו בנושא הנישואין שנראית לך?שוב תודה על מענך ממקודם, מצפה לתשובתך הבאה.

ד"ר אורן חסון
חזק וחלש?
31.10.2011 • 22:59

רוני יקרה,
האמת היא שלא בדיוק הבנתי מה קרה. חשבתי שלאחר שנועץ עם חבריו הוא חזר אליך. ומה שלא יהיה, חרדות הופכות אותך לחלשה יותר, גם אם את מנסה להציג את עצמך כחזקה. את אומרת שאת הולכת לטיפול עכשיו, השתמשי בו קודם כל כדי לטפל בחרדות. זה לוקח זמן. אם תצליחי בינתיים להישאר בקשר הזה, אולי גם תלמדי להיות בו יותר חזקה, ואם לא, לפחות בקשר הבא תהיי פחות חרדתית. בכל מקרה, הרעיון הוא אולי, בצד הטיפול בחרדות, גם לבנות את הבטחון העצמי שהלך לך לאיבוד. וזכרי שלא הכל מלחמות על אגו ועל חזק וחלש. לפעמים המטרה היא לתמוך ולהיות זה למען זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רוני
הצעת נישואין
06.11.2011 • 12:48

ד"ר חסון תודה רבה לך על כל העזרה,עלי לבשר לך שהבחור שלי החליט שאנחנו נתחתן בקיץ כי הוא אוהבת אותי והבין שהוא רוצה לרואת אותי לצידו :) הוא עדיין לא הציע וביקש שאני איעזר בסבלנות להצעה שהוא יכין מתי שתתאים לו. וזה בסדר גמור מבחינתי.שוב תודה על הייעוץ אנסה תמיד להיות חזקה :) רוני.

אורית
אני רוצה להתחתן והוא לא
07.12.2011 • 12:46

הי , שמי אורית ואני עובדת בימים אלו על סדרה דוקומנטרית איכותית שעוסקת בדיוק בנושא אותו העלית. אני אשמח שתיצרי איתי קשר על מנת שאתן לך עוד פרטים, אני מאמינה שנוכל לעזור לכם. אנא צרי קשר- אורית0527766188