חרדות בקשר לזוגיות - מה לעשות?
בלי
זקוקה לעצה טובה..
⌄
שלום
וברכה,כתבתי בעבר.ואשמח לעזרתך שוב.אני נשואה כמעט 4 שנים עם ילד בן שנתיים וחצי.מההתחלה לא היה מאוד טוב. ומיד אחרי הלידה היינו ביעוץ זוגי במשך שנה וחצי.כי היינו ממש על סף פרידה. המצב השתפר והשתפר כמובן עם עליות ומורדות ואחרי שנה וחצי הפסקנו את היעוץ כי כבר לא היה צורך.. אחרי חצי שנה שהרגשנו שהזוגיות יציבה החלטנו שאכנס להריון.לבינתיים לא נכנסתי להריון והשבוע דיברתי עם בעלי שאולי כדאי להתמקד יותר ביום הביוץ אז הוא ענה"אין צורך.. אם תכנסי להריון אז זה יהיה טוב. אם יקח עוד זמן אז לא נורא" הופתעתי מאוד וניסיתי להבין והוא הסביר שהוא רוצה אך מפחד שזה לא יהיה טוב לנו..בהמשך.. ושזה יערער עוד יותר וגם כי הוא חושב שאנחנו כרגע לא 100% יציבים.. אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. האם ללכת ליעוץ? האם לקחת שוב מניעה ולחקות? ממה זה נובע שפתאום כך אומר לי ?(לא שבכל מושלם בזויגיות שלנו .אנחנו עוברים משברים אך עברנו את המשבר הגדול)מה לדעתך עלי לעשות? כבר אין לי כח לסיבוכים בזוגיות...סליחה על האורך...
ד"ר אורן חסון
ודאות של מאה אחוזים?
⌄
בלי יקרה,
אם הקשר ביניכם טוב, כפי שאת חושבת שהוא, את אמורה להיות מסוגלת לדבר איתו. אני חושב שאת חוששת מזה כי את חוששת להיפגע ממה שיגיד, ובעיקר מהספקות שלו אפילו אם אלו ספקות קלים, ושזה יהרוס את מה שיש ביניכם ונבנה ביניכם בזמן האחרון. הוא לא אמר לך לקחת אמצעי מניעה. הוא אומר לך בואי נלך על זה אם כך ייצא, אבל עוד לא נתאמץ.כשאני מסתכל על שני הדברים הללו, אני רואה סימנים לחרדות, ולחוסר בטחון, ואת נבהלת מהם. האם הם מוגזמים? אני חושב כך, אבל אני שופט זאת רק לפי מכתבך. האם את צריכה שאני ארגיע אותך? לא. את צריכה שהוא ירגיע אותך, אבל את אולי מצפה לסוג של ודאות של מאה אחוזים, וקשה לך להתמודד עם פחות. יכול להיות שאתם זקוקים ליעוץ זוגי, אבל יכול להיות שיעוץ פרטני בשבילך יהיה גם פתרון נכון. קראי את מה שכתבתי, והחליטי מה מתאים לך. אולי יתאים לך ללכת ליעוץ פרטני אצל מי שעוסק גם ביעוץ זוגי (ואולי אצל המטפל/ת הקודמ/ת), כדי שתוכלו לחשוב ביחד מה מתאים לך יותר. ובמקרה של צורך ביעוץ זוגי, צרפי גם את בעלך לעבודה.אגב, אני לא יודע מתי פנית אלי בעבר, אבל אם את מוצאת קווים משותפים בתשובה שלי היום עם זו של אז, כנראה שצריך להתייחס אליהם יותר ברצינות.