האם הרווח הצפוי שווה את הסיכונים?

תאריך פנייה: 07.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונית
סיכוי לקשר?
07.11.2010 • 02:30

היי, אני בת 28.5 ולפני חודש וחצי הכרתי בחור בן 33. בחודש הראשון הוא הראה רצינות אפילו רצינות יתר..התקשר כל יום נתן מחמאות.נפגשנו הרבה.הרגשתי שהוא ממש מתלהב ובעניין... אנחנו אנשים שונים שבאים מרקע שונה אני אקדמאית והוא נשר מהלימודים בגיל צעיר אך עם זאת מאוד אנטינליגנט בנוסף הוא מעשן ואני גם לא מסמפטת עשן סיגריות ועוד.. לפני שבועיים זרקתי לו איזה יציאה חסרת טאקט ולא במקום והוא לקח אותה קשה ומאז לאט לאט מיום ליום הוא התרחק יותר ויותר עד שלפני כשבוע הוא הפסיק להתקשר בכלל .כשאני יצרתי עמו קשר הוא אמר שאנחנו צריכים לדבר ועדיף בארבע עיניים..כאשר נפגשנו הוא אמר שהוא חושב שאנחנו באים מעולמות שונים ויכול להיות שאין עתיד לקשר וגם שאין לו פרפרים בבטן....הוא טען שזה לא רק בגלל היציאה שלי ההיא...אני אמרתי שכייף לי מאוד במחציתו ומבחינתי זה מוקדם לחתוך אך לא מוכנה להיות בקשר חד צדדי.....הפגישה הסתיימה בכך שהתנשקנו בלהט (ואפילו יותר מהנשיקה..)- הנשיקה הגיעה מיוזמתו והוא אמר שאולי לא צריך לוותר בשלב זה ("קל יותר לחתוך מאשר להמשיך בקשר..") ושברצונו להפרד הוא פעל לפי ההיגיון אך כרגע פועל לפי הרגש ושהוא אינו רוצה להשאירי באויר ולכן ניתן לקשר צ'אנס..עכשיו אני בבעיה..לא יודעת מה לעשות מצד 1 אני נמשכת אליו מאוד ..מצד שני אני חוששת שהתרחקותו האחרונה ודבריו בפגישה ורצונו הראשוני להפרד יגרמו לי לחוסר בטחון בקשר...שאלתי היא האם כדאי לי לרדת מהעניין?האם קשר שכזה מועד לפורענות? ומה אני אמורה לעשות (להתרחק?) כדי שהקשר יהיה בריא יותר כפי שהיה בחודש הראשון..כלומר שהבחור יהיה מעוניין להיות שם לא פחות ממני . תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
האם הרווח הצפוי שווה את הסיכונים?
08.11.2010 • 00:32

רונית יקרה,
קחי בחשבון שיכול להיות שהאיש פגיע. אני לא יודע עד כמה חמורה היתה הפגיעה בו, אבל עכשיו את יודעת שכאשר הוא נמצא בתחילת קשר, וכאשר הוא שומע את מה שאת אמרת, כך הוא נפגע, וכך הוא מגיב. ייתכן שבהמשך הקשר יגיב אחרת, כי יכיר אותך טוב יותר או כי יהיה קשור אלייך יותר.אם הוא טוב לך, התשובה הלוגית היא ששווה לנסות. אלא שהשאלה היא מה מידת הפגיעות שלך, כאשר את חוששת שהוא לא מת עליך כפי שקיווית, ולפחות, כאמור, לא בתנאים הללו, ועד כמה תטלטלי את הקשר כתוצאה מכך, והשאלה היא גם מה תהיה מידת הפגיעה שלך במידה שזה לא יילך מאוחר יותר. האם הרווח הצפוי שווה את הסיכונים? – אלו דברים שאת צריכה לדעת הכי טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083