חרדות בקשר חדש

תאריך פנייה: 14.10.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דינה
זוגיות ופחדים
14.10.2015 • 23:06

שלום
הנני בת 34 אחרי טיפול של 5 שנים אצל פסיכותרפסטית בכל מיני נושאים ודברים שספגתי מהבית ובעיקר עבודה על זוגיות. לא הצלחתי להגיע לאן שאני רוצה מהטיפול לצעריהתחלתי קשר לפני שבועיים ולשם שינוי יש שפה משותפת וכימיה ואני מרוצה ,אבל מה שקורה עולות כל מיני מחשבות ופחדים מהטוב הזה ,פחד שאשקיע את כל כולי ומהזמן שלי רגשית ומנטלית .אני דואגת שזה לא יצליח ואני במרדף לא מודע למצוא תירוצים כדי לסגת,ולפעמים מה שקורה אני גורמת לזה לקרות וזה כואב לפעמים.(היו לי קשרים עם הגברים הלא נכונים שסבלתי מהפרידה מהם)כל זה עם רצון גדול להגיע לזוגיות טובהמאד עייפה מדייטים והתנסויות ,לפעמים אני אומרת לעצמי בואי נוותר וקל לי יותר שאני לבד.במשך שנים ניסיתי לנצח את הפחד מלהתחתן ,מזוגיות טובה..שינוי במחשבות באמונות בהתנהגות וכנראה עדיין יש משהו שחוסם אותי לעשות את הצעד .לחזור למטפלת יותר מיומנת? למרות שאין כוונה .מה הצעד הפשוט אולי ! שניתן להשתמש בו על מנת לצעוד אל מבוקשי...תודה רבה !

ד"ר אורן חסון
חרדות בתחילת קשר
16.10.2015 • 10:55

דינה יקרה,
עושה רושם שדווקא עכשיו, כאשר את בתחילת קשר עם מישהו שבאמת מוצא חן בעינייך, את צריכה את הטיפול שלך יותר מאשר בכל זמן אחר. כי דווקא עכשיו את רגישה יותר, ודווקא עכשיו, וזה לא מפליא, את חרדה יותר, ולכן זקוקה לתמיכה ולקבלת פרופורציות, ולהרגיע את החרדות כדי שלא לתת לחרדות שלך לקלקל. מזה את הרי פוחדת.הדרך האחרת היא למצוא לעצמך לפחות פעם ביום זמן לשחזר את הפגישות שהיו לך עם המטפלת שלך, ואת הדברים שנאמרו, כדי להתחזק מתוך הטיפול שכבר היה לך. כשאת בלחץ, הכל פורח מהראש. מצאי לך את הזמן לשחזר את הדברים כדי לחזור לפרופורציות, כדי לזכור מהן הנקודות שבהן את נוטה ליפול, ולהחליט מה הכי נכון לך לעשות כדי שלא לתת לחולשה הזו שלך להשתלט עליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דינה
חרדות בתחילת קשר
16.10.2015 • 12:43

תודה רבה על התגובהאני כנראה אדבר עם המטפלת ואבקש ממנה שחזורים או שיעורי בית..שאלה שניה שלי,בעצם שתי שאלות .האם זה נכון לשתף בן הזוג בפחדים שאני סובלת מהם ?,בעיקר שיש לי באופן כללי מהקשר שלי איתו ספציפי(למשל הוא גר במרכז בידיעה שההורים שלו רכשו לו דירה בצפון די קרובה אליהם ,ומתנגד לרעיון שהם בתקווה יעבור לצפון.וזה דבר שמנוגד לי ויהיה לי קשה בעתיד לחשוב לחיות שם בתל אביב.האם זה נשמע לך שאני עדיין!מפחדת לכנס לקשר רציני....?

ד"ר אורן חסון
איך ייראו החיים שלי?
18.10.2015 • 14:45

דינה יקרה,
התחלת קשר לפני שבועיים. רק לפני שבועיים. את לא רוצה להפחיד אותו, אלא רוצה לטפל בעניין הזה בינך לבינך.אבל את מדברת כרגע גם על עניין אחר לגמרי. את לא רוצה לחיות בתל אביב וחוששת מכך שהוא ייאלץ לעשות זאת. זה חשש ממשי. האם לדבר על זה כבר עכשיו? - לא יודע. זה נראה לי מוקדם מדי. האם אתם באמת מתאימים זה לזה בכל הבט אחר? כי התחלת דיון לאחר שבועיים-שלושה על היכן תגורו, נראה כאילו החלטת כבר שזהו, אתם מתאימים. עניין מורכב מתי להתחיל את הדיון הזה. אם הוא לא מרוצה מהמחשבה לעבור לתל-אביב, יש כאן עוד שאלה - למה הוא חושב שהוא מחוייב לגור ליד הוריו (אם הרצון שלו שהם יעברו צפונה)?אז יתכן שאת מפחדת להכנס לקשר רציני, אבל גם יתכן שאת לא - אלא רק פוחדת שהקשר הרציני הזה ייקח אותך לחיים שאת חוששת מהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083