התקדמות בקשר רופף: מה לעשות?

תאריך פנייה: 14.10.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
יזיזות
14.10.2015 • 12:17

שלום
ד"ר חסון,אני גרושה+, בת 35. בשנים האחרונות יש בקרבי גבר, בן גילי, שאנחנו מיודדים וגם לפני מס' שנים היתה ביניינו תקופה אינטימית מהנה מאוד. אבל בגלל סיבות שונות, סיימתי את הקשר האינטימי (בין השאר מתוך תחושה שאם לא אני, אז הוא יעשה את זה). לשמחתי הצלחנו לשמור על ידידות קרובה.בשנה האחרונה שוב נכנסה אינטימיות ליחסי הידידות, אבל לא מחייבת - איני יודעת מה יחסיו עם נשים אחרות וגם הוא לא שואל. אנחנו גרים כרגע מאוד רחוק ומדובר במפגש אחד למס' חודשים כאשר רוב הקשר הוא טלפוני והתכתבויות.אני מנסה להבין האם יש כאן סיכוי לקשר אמיתי או לא, ואם כן איך עליי לפעול כדי שהוא יקרה. למרות הקרבה הרוחנית, אני לא יכולה להציב בפני שאלות ישירות...

ד"ר אורן חסון
להגדיל אינטנסיביות של קשר רופף
16.10.2015 • 10:55

מיכל יקרה,
מכיוון שאתם מיודדים כבר מספר שנים, ויש ביניכם קירבה אינטימית, אני חושב שהדרך היחידה להגיע ליותר מזה היא לומר לו שאת רוצה שתיפגשו יותר. זו אמירה לא ישירה, אבל שיש בה גם רמז ברור למה שאת רוצה. מבלי שתיפגשו יותר, ממילא זה לא אפשרי. כשתיפגשו יותר, ואחר-כך עוד יותר, אפשר יהיה לדבר יותר בקלות גם על קשר משמעותי ומחייב בהמשך. וצריך, כמובן, לקחת בחשבון שמתישהו הוא יבין לאן את חותרת, וגם הוא יצטרך להחליט. אבל זה מה שאת רוצה, נכון?ואם את רוצה ודחוף לך לדעת "כבר עכשיו" ולזרז את התהליך, אז תצטרכי לפתוח את זה כבר עכשיו. או, לחילופין, לתכנן קירבה אינטנסיבית יותר דרך תכנון טיול משותף לחו"ל, או משהו אחר שיבודד אתכם לכמה ימים, ואז אפשר יהיה לדבר על זה מוקדם יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083