חרדות בקשר חדש
דינה
לומדת לבטוח ולחכות
⌄
לפני 3שבועות כתבתי על קשר חדש,וחרדות סביבו. אמרתה,שאני צריכה ללמוד לבטוח בו. כמה נכון!!!ואני לומדת.נעים לי .יחס חם מיוחד ורגיש.מכירים חודשיים.נפגשים פעם בשבוע בשבת.פעם מטיולים פעם לא.אני נהנת וטוב לי.אני בת 50 וקשר עמוק כזה היה לי אולי פעם אחת.בא לי להיות יותר יחד. איך אני לא רצה מהר עם הרגש וציפיות?הרבה זמן הייתי לבד.פתאום התאבון נפתח.קשה לי עם"לאט" גם במחשבות וגם ברגש. גם לעמוד בתור ועוד.איך אני עושה שינוי?הבחור רגיש ללחץ.המון תודה
ד"ר אורן חסון
פתאום נפתח התאבון, ומגיע הפחד
⌄
דינה יקרה,
לא תמיד קל לעמוד בלחץ הזה, של אי הודאות וחוסר הביטחון כאשר עומדים מול משהו או מישהו שמאד רוצים. פתאום יש פתיחה של העולם למשהו טוב, ולא רוצים להפסיד אותו, וחושבים עליו כל היום, וחרדים שמא הוא יחשוב משהו רע, ואת שואלת את עצמך אם הוא באמת רוצה, ועד כמה. יש מי שיותר קל לו להתמודד עם זה, ויש מי שפחות. וכפי שהגדרת זאת כל כך יפה, כש"פתאום נפתח התיאבון", הפחד לאבד את זה גדול.כאשר אני מלווה ביעוץ פרטני אנשים שהם פנויים ומחפשים קשר, החלק הזה של "להחזיק את היד" שלהם כאשר מתחיל קשר טוב והחרדות עולות, ושל להרגיע, ולעזור להם ללמוד לבטוח ולקחת סיכון, הוא חלק מרכזי מהעניין. אם את פוחדת לעשות "תנועות לא נכונות" ולהזיק, אולי כדאי שתיעזרי בטיפול, ולפחות לזמן מה.