חרדות בקשר זוגי: מה לעשות?
ריני
התרחקות של בן הזוג לעיתים
⌄
שלום רב
דר חסון!, אני בזוגיות חודשיים ואני בת 29 ובן זוגי קטן ממני בשנה.בתחילת הזוגיות שלנו- ההרגשה הייתה מופלאה, הרגשת אהבה מבן הזוג וקירבה.הרצון כל היום לדבר עימי.אך שמתי לב בשבוע וחצי האחרונים שיש ימים שאני מרגישה שהוא פתאום מתרחק ממני קצת. למשל- אני מתקשרת אליו והוא אינו עונה, ואז אני שולחת הודעה והוא קורא אותה.. הוא גם לא מגיב. ורק אחרי שעה בערך הוא יוצר איתי קשר. וזה לא היה ככה בהתחלה.הרגשתי האישית, שאני לא חשובה לו מספיק כמו בעבר ושאולי התחיל להימאס לו.ופעם פתחתי בפניו שאני מפחדת שבן הזוג שלי יברח בסוף, כמו שכל הגברים שהכרתי עד היום ברחו לי ולא רצו להמשיך איתי.(אולי לא הייתי צריכה לומר את זה) כי אולי זה משהו שיכול לגרום לו להתנהג גם ככה או שאולי זה יכול לגרום לו גם לנסות אותי או לשחק בי גם ככה ואולי בעצם זה מה שקורה עכשיו?בעבר, אם הייתי מתקשרת והוא אינו היה עונה, הוא ידע טוב מאוד לשלוח אלי הודעה ולהגיד לי שהוא מיד חוזר אליי. והיום זה כבר לא ככה ואנחנו ממש מעט זמן יחד אז מה יהיה בהמשך אם כך? בנוסף, הוא דיבר איתי על מעבר דירה יחד בקרוב מאוד, שנינו עובדים ויכולים, הוא אומר לי שאנחנו עד הסוף יחד, שזה לנצח. שהוא רוצה ילדים ממני ואני גם שוקלת להתחיל לקחת גלולות לאחר חודשיים שאנו יחד ואניעכשיו חושבת פעמיים אם בכלל כדאי לי להתחיל או לחכות עוד קצת כי אני שמה לב לקטעים כאלה פתאום ולקיחת גלולות למניעת הריון זה החלטה דיי גדולה שאני בוחרת לעשות ואני דיי בדילמה אם בכלל שווה לי להתחיל או לחכות עוד? ואנחנו רק חודשיים בזוגיות.אני רוצה להוסיף שכל פעם שקורה משהו כזה שהוא מתרחק, אני מתחילה לתהות ולהיכנס למחשבות לא טובות שזהו, הוא כבר לא רוצה אותי, הוא יעלם לי עכשיו, זה נגמר. ואז אני מתחילה לבכות ולהיכנס לזה.אהבה תמיד הייתה אצלי במקום ה1 ותמיד יחלתי כל החיים שלי לבן זוג אוהב שירצה בי וישאר. זה לעולם לא קרה. היו לי קשרים בעברי של שנים, כמה בני זוג וזה לא שרד מסיבות אחרות ואני זוכרת שתמיד לקחתי את זה נורא קשה ברמה של חוסר תפקוד, ירידה במשקל ודיכאון.אנחנו יחד חודשיים, הוא אמר לי שהוא אוהב אותי, מרבה לומר זאת, וגם אני, אך בזמן האחרון הורדתי הילוך כי אני רוצה שהדברים יבואו ממנו לאור התרחקותו. אני באמת התאהבתי בו בזמן זה ואני גם לא יודעת אם הוא באמת אוהב אותי או שמה זה עוד דרך שלהם לנסות לקבל סקס ואולי הכל משחק אחד גדול.כבר קרה לנו מקרה בשבוע שעבר שדיברנו בלילה בנייד ממש שיחת נפש(שיחה עם האקסים שלנו, כל אחד פתח את מה שהיה לו בעבר.. ואז לאחר שסיפרתי לו משהו על אחד האקסים הוא התרחק.. כי לאחר מכן שלחתי לו הודעה והוא קרא אותה ולא הגיב ויום למחרת בבוקר כשאני כל בוקר מקבלת ממנו הודעה של בוקר טוב, פתאום גם זה לא קיבלתי. וכשהתקשרתי הוא לא ענה ואז אמר שהוא בישיבה של העבודה ויחזור אליי. וכשחזר אמר שהכל בסדר ששאלתי אם הכל טוב ואם עשיתי משהו? כי נראה לי שאתה כועס ?הוא אמר שהוא ממש לא כועס ואם עשיתי משהו שהוא צריך לכעוס? אמרתי לו שלא..אז אתה מבין על מה אני מדברת דר חסון? על הקטעים האלה.האם משהו בי לא בסדר? האם אני יותר מידי דורשת ממנו יחס? ואם יש התרחקות ואני נכנסת ללחץ זה לא טוב? מה אתה מציע לי לעשות? תודה
ד"ר אורן חסון
התפתחות מערכת יחסים
⌄
ריני יקרה,
בשביל חודשיים של הכרות, אתם מאד מתקדמים - כבר הוא מתכנן לכם מגורים ביחד, הוא אומר לך שהוא אוהב אותך, הוא אומר שזה לנצח, ואת בוכה כי את בטוחה שהוא לא רוצה אותך, ומתכנן נסיגה עוד רגע.יש לך המון סימנים גדולים להמשך, וכמה סימנים לא כל כך גדולים של התרחקות, ואת שמה דגש על האחרונים. זה נכון, או שאני טועה?את נמצאת במצב של חוסר ודאות. כמו כולם, למען האמת, לפעמים יותר ולפעמים פחות, תלוי במה מדובר. העניין הוא שכאשר את במצב של חוסר ודאות, בקשר הזוגי, החרדות עולות ומציפות אותך. האם הן משפיעות על ההתנהגות שלך? קרוב לודאי. כמה? - אני לא יודע, יתכן שהרבה ויתכן שמעט. האם בגלל זה את אולי מלחיצה אותו. - גם כן, סביר להניח שמדי פעם. האם הרבה? האם מעט? - אני לא יודע. חרדות בעוצמה גבוהה, לא רק לא נוחות לבריאות, אלא גם מפריעות ביחסים.את צודקת בבסיס הדאגה שלך, כי זה טבעי. את מכירה אותו רק חודשיים, ואת לא יודעת עדיין מספיק על הקודים שלו, ועל הכנות שלו ועל הרצינות שלו או על היושר שלו. את יודעת משהו, ותמיד לומדים עוד. אבל התייחסות רצינית למעבר לדירה במשותף, היא הרבה מעבר לאמירות סתם כדי להכניס אותך למיטה. כך נכון גם לגבי סימנים אחרים של מחוייבות, כמו הכרות עם חברים ובני משפחה, כי המחוייבות היא לא רק כלפייך. את רק צריכה לראות את כל הסימנים, ולפחד פחות כדי להעז ולהמשיך, וגם, עד כמה שזה קשה, ללמוד לפחד פחות מהפגיעה ומהאכזבה, אם זה לא יצליח. כאן היה לך קשה בעבר, ואולי זה הדבר שהכי מפחיד אותך. חשבי גם על האפשרות ללכת לטיפול, כדי ללמוד לפחד פחות. אם את מתקשה לעשות זאת בעצמך, כדאי לקבל עזרה מקצועית, כי השינוי הזה יכול להיות לך מאד משמעותי בהתפתחות מערכת יחסים שלך.