חרדות בזוגיות: מה עושים?
מירי
התרגשות ולו מינימאלית
⌄
שלום
וברכה , אני נשואה כשנתיים. מצב יחסיי עם בעלי רעועים גם מאז שנולד הקטן והיו כמה אמירות שאני מתאוששת מהם. רציתי לדעת אם אני ראיתי בחור לא ברחוב אלא דרך חברה וחלה בי התרגשות וחשבתי שהוא כובש. התרגשות לא מינית . האם זה בסדר? האם זה בעקבות שלא טוב לי ככ בנישואים? או שזהו הטבע? זו פעם ראשונה שיצא לי מצב כזה שחשבתי על מישהו שהוא כובש. אם זה טבעי אז האם בעלי גם חווה זאת ? ואם כן אחרי שנה וחצי של נישואים אז מה ההמשך? אני טיפוס שבגלל שאני מודעת למה שקורה בחוץ ונגד כל פלירטוט או שגבר אחר לרגע יהיה לי בראש בעיניי זה חטא. סוג של. כשגבר רואה אישה הוא חושב מינית אני לא חושבת מינית אלא גבר כובד וגבררר.
ד"ר אורן חסון
לתפוס זאת בזמן
⌄
מירי יקרה,
נורמלי לגמרי להרגיש את זה. החרדות שלך הן שמוליכות אותך להאמין או לרצות להאמין שדברים כאלה לא יקרו לכם. מכאן גם הקושי שלך: כי אם הם קורים לך, פתאום זה הופך להיות קשה יותר להאמין שזה לא יקרה. פתאום זה קרוב כל כך, ואז זה הופך להיות גם מפחיד יותר. אבל מן הסתם - "מה שקורה בחוץ" לא קורה סתם, אלא משום שמחשבות כאלו הן נורמליות וקורות. השאלה היא רק מה עושים איתן, ומהי יכולת השליטה העצמית של כל אחד מאיתנו על מחשבות, על הרהורים ועל פנטזיות.אבל מה שכן צריך לעשות, בכל מקרה וללא שום קשר לזה, הוא לשפר את היחסים שלך עם בעלך. אם צריך, לכו לייעוץ זוגי. זה חשוב. שינוי לרעה הוא דבר שקורה לא מעט לאחר לידה, וחשוב לתפוס זאת בזמן.
מירי
לתפוס זאת בזמן
⌄
לא הבנתי את שתיהשורות הראשונות . ואם לא להבהל וזה קורה אז זה מבאס ומפחיד אותי שאולי בעלי חש ככה לאחרות