התמודדות עם לחץ בהריון שלישי

תאריך פנייה: 31.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חנית
זוגיות בהריון
31.07.2011 • 20:04

שלום .
בת 32 נשואה 10 שנים יש לנו 2 ילדים בני 7ו-5 ועכשיו אני בהריון שלישי ,מתחילת ההריון אני ובעלי לא מסתדרים בלשון המעטה.נכון שעוברים עליי שינויים עם ההריון אבל אני כל זמן מרגישה שבמקום להבין את כל הקשיים והחרדות ולנסות להקל כמה שאפשר , הוא רק מקשה אוהב להציק ולעצבן סתם.מכיוון שהיו לי דימומים לפני זמן קצר אז אנחנו לא מקימים יחסים וזה גם לא מועיל לריחוק בנינו.אני מנסה להיות רגועה ונינוחה אבל לידו זה כמעט בלתי אפשרי, כמעט ואין בנינו תקשורת ועד שיש זה חייב להיגרר לויכוח או ריב .ואני מוצאת את עצמי נכנסת כל לילה בוכה למיטה , ופשוט מסתובבת כל היום עצובה .לא בא לי להעביר את ההריון בכזאת הרגשה וכמה שאני מנסה לדבר איתו ולהסביר לו שהעצבים וההרגשה הרעה לא מועילים להריון .אך שום דבר לא משתנה .גם לפני ההריון היו לנו עליות וירידות אבל לא ככה ... אי פשוט מרגישה שההריון מרחיק בנינו ולא עושה לנו טוב.וזה הריון שבא מתוך בחירה ורצוך של שנינו.אשמח לעצה ...

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי כשהקושי בתחילתו ולא בסופו
01.08.2011 • 11:12

חנית יקרה,
לו זה היה הריון ראשון, הייתי אומר שאולי יש לו בעיה להתמודד עם אי ודאות, וחרדות ממה שיהיה, ואולי כל מיני דברים אחרים שבגללם הוא בודק מה קורה בקשר שלכם. אבל מדובר בהריון שלישי. הוא כבר אמור להכיר את התהליך, ויש לכם שני ילדים. יש איזו אי בהירות שעוברת עליו, ואולי גם בגלל התנהגות שונה שלך (בגלל לחץ, או סיבות אחרות משלך) או כי הוא בכל זאת נלחץ מהאפשרות של ילד שלישי וממה שזה אומר על הלחץ הכולל, ושניכם זקוקים לעצור את הסחף. אני מציע ללכת ליעוץ זוגי כאשר כל העניין בתחילתו, ולא בסופו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083