חרדות בזוגיות: מה עושים?
אנונימית
אהבה או אובססיה?
⌄
היי אני בת 22, ולפני כמה חודשים התחלתי לצאת עם בחור, שהוא חבר של אחי הגדול.בכל אופן אנחנו יוצאים כל שישי נפגשים באמצע שבוע, בהתאם ליכולת של שנינו, מדברים בטלפון, מתכתבים וכו'. כמו כן אנחנו מתכננים להתארס בקרוב.הבעיה היא שאני נכנסת לחרדות נוראיות כשהוא לא לידי, אני מתחילה לדאוג כשהוא פתאום לא מתקשר, אחרי הפגישה איתו אני מנתחת את השיחות שלנו. אומנם הוא לא אמר לי שהוא אוהב אותי אך הוא מרעיף עליי יחס חם בכל פגישה, גם בימים שהוא עייף מהעבודה הוא מתייחס אליי יפה ובחום יחסית, הגיוני!אני יודעת שאין לי סיבה לדאגה, אבל חרדות האלו צצות מידי פעם אחרי הפגישה איתו וזה מתסכל אותי מאוד.הסיבה אולי לכך היא שלא פעם התאכזבתי מבחורים, הבעיה שלי זה שאני נותנת את כולי עם כל הלב.ממה זה נובע? איך להתמודד עם זה? החרדות האלו לא פעם גורמות לי לדמעות. מה לעשות?אשמח לקבל תשובה שתעודד אותי קצת.. אני חייבת לצאת מזה אני לא רוצה שהוא ידע על החרדות האלו, מבחינתו הכל מושלם (ככה לפחות נראה לי) גם כשאני קצת נעלבת אז הוא צוחק ואומר שאין סיבה להיעלב וכשאני שואלת האם הוא בטוחה אז הוא אף נעלב שאני לא בטוחה בו מספיק.תודה מראש:))
ד"ר אורן חסון
חרדות
⌄
אנונימית יקרה,
אני לא יודע אם החרדות שלך הן תוצאה של הפחד שלך להפסיד משהו שאת מאד מאד מאד רוצה, ופוחדת להפסיד, ואולי אפילו עוד יותר של הפחד מהנפילה, כי את כבר יודעת שתקחי את זה מאד קשה, או אולי גם משהו בהתנהגות שלו מעורר את החרדות שלך, או לפחות לא מרגיע. את צריכה ללמוד, ואני מודע לכך שזה לא קל למי שהוא קצת חרדתי, ללמוד מהנסיון הטוב שיש לך איתו, כדי לקבל ביטחון. נסי להסתכל על התמונה הכוללת, יותר מאשר על נקודות שבה. כפי שאמרתי, זה לא קל. אם את מרגישה שזה מפריע לך לקיום האישי והזוגי שלך, ושכתוצאה מהחרדות שלך את עלולה להיות פחות קוּלית, ויותר מלחיצה, אולי כדאי שתלכי לטיפול פרטני, כדי לטפל בחרדות.