התמודדות עם פרידה: ניתוח מצב

תאריך פנייה: 23.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורן
אהבה נכזבת!
23.07.2011 • 15:15

לפני כמה זמן הכרתי במשהי בעבודה שהייתי די מעוניין בה התחלנו להתקרב ולדבר הרבה עד שהגענו למצבים אינטימיים והתחלנו סוג של קשר כזה אחר זמן אנחנו דיברנו שאלתי מה הציפיות שלה היא אמרה שהיא לא יודעת מהיא רוצה מהקשר שלנו אני אמרתי לה שאני רוצה קשר רציני.לפני תקופה קצרה התחלנו להתרחק אחד מהשני ואני לא יודע למה, ואז דיברנו והיא אמרה לי שכנראה לא יהיה ביניינו קשר רציני כי היא לא יודעת מה היא רוצה ויש משהו שגורם לה לא להיות איתי. נתן לי תחושה שהיא לא סגורה על עצמה. אבל היא לא יודעת אז נתתי לה כמה ימים להחליט אם היא רוצה קשר איתי או לא. כי המצב בניינו לא יכול להימשך ככה.ואז שאלתי אותה אם יש לנו על מה לדבר בכלל היא אמרה שלא נראה לה אני נפגעתי (פעם ראשונה שהרגשתי לבחורה כאלה רגשות ועוד ידעתי מה אני רוצה)השיחה שלנו הייתה שדיברנו המון אבל לא אמרנו כלום. היא אומרת שהיא לא מסוגלת להמשיך ככה יותר שאלתי אותה מה הסיבות היא אמרה שהיא לא יכולה לדבר על זה (שיחה בטלפון) כי יש אנשים.היום אני מבולבל אני לא יודע מה לחשוב מצד אחד אני מרגיש שהיא רימתה אותי ושיחקה איתי כל הזמן וכאילו לא הכרתי את הפרצוף האמתי שלה.מצד שני היא אמרה שאני לא היחיד שנפגע פה וגם לה קשה ואז עברתנו לאס אם אסים שהיא אומרת שהיא לא מסוגלת לדבר יותר היום התקשרתי אליה היא לא ענתה לי למרות שהיא אמרה שתחזור אלי ואז שלחה לי אס אם אס שבו היא אומרת לי שקשה לה גם ככה אבל היא מקווה שאני לא חושב שהיא מנצלת אותי ומאחלת לי שאני יפגוש בחורה שתיתן לי את מה שאני מחפש .ניסיתי לדבר איתה ושחתי לה אס אם אס שלא תשאיר אותי בלי תשובות . היא לא חזרה אני ממש כעסתי ונפגעתי ממנה אז שלחתי לה שיהיה לה בהצלחה ותנסה לתפוס ממני מחרק ולא תיצור איתי קשר כי גם ככה קשה לי.בקיצור היה קשה לי לנסח את זה ,אני לא יודע מה לחשוב ,לא יודע אם יש לה רגשות אלי או לא אם אכפת לה ממני או לא , אני עדיין רוצה אותה למרות שאני לא חושב שיצליח כי בחיים שלי לא מצאתי בחורה שהרגשתי אליה ככה שידעתי שאיתה אני רוצה להיות.אני לא יודע אם לדבר איתה ולנסות לראות אם יש לה רגשות ולהילחם עליה או שפשוט לוותר .אני הולך לראות אותה בעבודה ויהיה לי קשה רצח.מה עושים

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם פגיעות
24.07.2011 • 09:08

אורן יקר,
נדמה לי שדי מוקדם היא אמרה שהיא לא יודעת מה היא רוצה מהקשר. מאז, נוצר פער אצלך בין הציפיות שלך לציפיות שלה. התקוות שלך ניזונו מהמעשים שלה, כי היא המשיכה להיות איתך, ואולי תוך כדי שהיא מתלבטת. מכאן, שהתחושה שלך היא שיצאת מרומה כאשר הפסיקה להתלבט והחליטה להיפרד. ולמעשה, אולי אפילו קצת סייעת לקביעת מועד ההחלטה שלה, כאשר לחצת על קבלת תשובה מיידית. בעצמך אמרת לה ש"המצב ביניכם לא יכול להימשך ככה", וזה לחץ אותה להחלטה שאולי היתה מוקדמת יותר משתכננה. זה פחות או יותר סדר הארועים. מאז, בכל פעם שאתה מדבר איתה, אתה נפגע עוד יותר, ואולי גם פוגע בה עוד יותר. זה לא ממש מעורר תקווה. גם תגובותיך כלפיה, לאחר שאתה נפגע, לא ממש מקרבות. אני נותן לך תמונת מראה של המכתב שלך, כפי שהוא נראה מהצד.לגבי העבודה ביחד – אתה צודק. הקושי שלך להתמודד עם פגיעה יגרום לכך שכל תזכורת של הפגיעה הזו תקשה עליך. את האפשרויות והמסקנות האפשריות אתה יכול לדעת טוב ממני. תצטרך להחליט החלטות לא קלות. ולאחר שתעשה אותן, חשוב גם על החלטה נוספת שתעשה בינך לבין עצמך: להחליט שאתה לא מרשה לעצמך להיפגע כל כך. ובכך כוונתי אינה שתפסיק ליצור קשרים או להתמסר בהם לבת הזוג שלך, אלא לחלק הנפשי שלך שבו אתה לוקח פגיעה באופן קשה. יהיה לך קל יותר להתמסר לבת זוג כאשר תדע שאתה יודע להתמודד אם משהו לא יילך כפי שרצית. נסה ללמוד לחזק את עצמך, ואולי גם דרך חיזוק הבטחון העצמי שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083