חרדות בזוגיות: מה עושים?
שרון
קנאה
⌄
שלום,
אני מאורסת לבנאדם נדיר, ובגלל שאני כל כך מאוהבת בו ומאושרת איתו אני גם מקנאה.כשאנחנו בבית הכל פשוט מושלם וכשאנחנו יוצאים, אני ממש מקנאה אם הוא מסתכל על בנות אחרות, הוא גם מאוד פלרטטן וזה מציק לי. דיברנו על הבעיה ואמרנו שנעבור אותה, הוא ביקש שאני אעיר לו אם זה קורה שוב. זה קורה שוב כמעט תמיד ובשביל למנוע אי נעימות אני לא מעירה לו ופתאום זה נראה לי כבעיה שלי ולא שלו שנובעת מחוסר ביטחון שלי באיך שאני נראית (השמנתי קצת), אז אני לא כל כך יודעת איך לפתור את זה בעצמי, ואני לא רוצה לשגע אותואני צריכה עצות לגבי שינוי הגישה לקנאה שהיא דבר מאוד חדש אצלי ומעולם לא הייתה
ד"ר אורן חסון
תרופה למכה
⌄
שרון יקרה,
יתכן וכל העניין הזה הוא "שלך" בלבד, כלומר, קשור לכך שבגלל שהוא כל כך טוב לך, ושחסר לך הבטחון ש"מגיע לך" כזה גבר, את צריכה לבדוק שוב ושוב, כי החרדות שאולי הוא לא יישאר שלך מחלחלות.יתכן גם שמבלי משים הוא מזין חרדות כאלה, או משום שהוא באמת נוטה לפזול, או משום שהוא אדם נחמד, אוהב אדם, ושחלק מהטבע האישי שלו הוא לחלק את הטוב שלו לאחרים ולהיות נחמד עבורם. כלומר, לא לסגור את עצמו בפני אנשים. ולפעמים לא קל להפריד בין פלירט לבין שיתוף פעולה ונחמדות, כי גם בשיתוף פעולה צריך לדעת לשים, לפעמים, גבולות, ואולי בן זוגך לא יודע לעשות את זה. ויודעת מה? אפילו סביר שהוא יודע לעשות את זה עוד פחות מול נשים, למשל, כי הוא חונך לא להיות אגרסיבי כלפי נשים. תכונה כזו יכולה להזין את החרדות שלך, וכשאת שמה לב לזה יותר, סף הקינאה והפגיעה שלך נדלק מהר יותר, על דברים קטנים יותר.נסי לשאול את עצמך מה קורה לו, ואם את מגיעה למסקנה שהוא באמת סתם "נחמד לסביבה", נסי להניח את זה בצד, להעביר את המחשבה לפסים אחרים, ולהתגבר על כך. קל לעשות זאת לבד. ואולי ייקל עלייך אם תביני שזה טבעי לקנא, כך שלפחות לא תכעסי על עצמך יותר מדי, בדרך. אם תקלי על עצמך, אולי יהיה לך קל יותר להוריד את מפלס התחושות הלא טובות שלך.וקיראי גם את התשובה שלי לדפנה, כמה שאלות למעלה, כדי לראות איך הדברים עלולים להראות בהמשך הדרך, ואולי גם מה לעשות כדי להקדים תרופה למכה.