בטחון, קלילות וכבדות בזוגיות

תאריך פנייה: 20.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורלי
לא קל
20.10.2010 • 06:52

ד"ר חסוןאני לא יודעת מאיפה להתחיל ובכ"ז אנסה...בת 29, נשואה מזה חודשיים. אלו נישואים שניים שלי, ללא ילדים. בעלי בגילי, ללא נישואים קודמים לפני כן.אני מרגישה מתוסכלת וחסרת ערך.יש כל כך הרבה חוסר הבנה ביננו, אנחנו מנסים לדבר אבל כנראה שאנו לא עושים זאת נכון וודאי שאני מרגישה שזהו כשלון שלי, כי נכשלתי כבר בעבר.עם זאת, אני מרגישה שערכי יורד ויורד בעיניו, אין לי את התחושה שאני כל כך זקוקה לה- של להיות חשובה ונאהבת.קשה לי, אני לא יודעת כיצד להתמודד, ניסיתי לדבר איתו, גם כאשר אנחנו מנהלים שיחות, אני לא מרגישה כל התקדמות... ואני כל כך מפחדת שהנישואים האלו ייגמרו מהר.הפחד מנהל אותי,חוסר התמיכה שלו בי,חוסר הבטחון שלי.הוא לא מעוניין בטיפול זוגי, הפתרון היחיד הוא ללכת לטיפול אישי, שלי. אבל מס' פעמים בחיי התחלתי טיפול ומעולם לא הצלחתי להתמיד.מה אני עושה עם כל הכאב והקושי??

ד"ר אורן חסון
בטחון, קלילות וכבדות
20.10.2010 • 09:40

אורלי יקרה,
הלוואי והיה לי מטה קסמים, והייתי נוגע בו בך, ומחזיר לך את הבטחון, והקלילות, והיכולת לדבר איתו על הכל, ומעלים את הפחד. הקושי הוא שאכן, חוסר הבטחון מעלים את הקלילות ביחסים, והופך אותם לכבדים יותר, כאשר הכל נבחן תחת זכוכית מגדלת, והכל נעשה באופן מגושם ו"תחת שליטה".אם הוא לא רוצה להגיע לטיפול זוגי, התחילי בכל זאת בטיפול אישי, ורצוי בכל זאת אצל מישהו שהוא גם מטפל זוגי. יכול להיות שבהמשך גם הוא יצטרף. אני לא יודע מה הסיבות שבגללן הפסקת בעבר, אם זה בגלל קשר לא טוב אם המטפל או המטפלת שלך, או בגלל שהרגשת ייסורי מצפון על הכסף שאת מוציאה כששום דבר לא מתקדם מהר מספיק, או שלא בנוח עם התדמית שלך שנובעת מעצם העובדה שאת עושה את זה. חפשי מישהו שאת יכולה להתחבר אליו (או אליה), והתמידי. זה ייקח קצת זמן, ויכול להיות שבהמשך שווה לצרף גם את בן זוגך, אם הוא יסכים, לכאורה כדי לסייע לך, ובעצם גם כדי לעזור לכוון אותו ליכולת זוגית טובה יותר איתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083