חרדות בזוגיות: מה עושה?

תאריך פנייה: 02.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירי
קשר..
02.02.2006 • 16:38

יש לי חבר כבר שנתיים וחצי. מצד אחד הכול בזוגיות שלנו טוב יפה אנחנו אוהבים אחד את השני. אך הצד שני יש הרבה ריבים על זה שאני חונקת אותו שאין לו ידידות ושהוא לא יוצא עם חברים. עד שזה מגיעה למצב שהוא רוצה להפרד. אך לי זה קשה כי אני בן אדם רגשי נקשרת מהר מאוד לאנשים שאני אוהבת קשה לי לנתק סתם ככה את הקשר אני פשוט לא יכולה להתגבר על זה. חשוב לציין שאני גם בן אדם רכושני ושתלטן מאוד מאוד מאוד קנאי . אך גם בן זוג שלי ככה רק שהוא לא מראה את כל התכונות האלה ואני לאומתו תמיד מוציאה אותם החוצה. גם כשהוא רוצה להפרד אני לא עוזרבת אותו בשקט ופעם אחד זה הגיעה למצב שהוא מצא מישהי אחרת רק כדי שאני יעזוב אותו ורק אז באמת עזבתי אותו וצאתי מישהו אחר . אבל מתי שהוא ראה שיש לי מישהו הוא בא אלי ביקש סליחה רדף אחרי התחנן ואמר שהווא אוהב אותי. הוא אמר שהוא חשב שיהיה לו יותר טוב בלעדי. אחרי כל זה. אני סלחתי לו. לדעתי הוא לוקח אותי ואת אהבה שלי כמובן מעליו ורק מתי שהוא רואה שהוא הולך לאבד אותי הוא מבקש סליחה. אחרי כל הקטע הזה חזרנו להיות ביחד והכול היה טוב ויפה במשך שנה בערך אך עכשיו שוב הוא מתחיל להתלונן שאני חונקת אותו ושהוא צריך חופש... ובו זמנית הוא ואמר לי שהוא אוהב אותי אבל אהבה שלי חונקת אותו... אני לא חושבת שיש לו מישהי אחרת כי ברגע שאני חושדת אני יכולה להפוך את העולם ולגלות .. מה לעשות? פשוט לעזוב הכול ? זה כל כך קשה עבורי כואב לי אפילו לחשוב על זה ... אני במצב נואש תעזרו לי בבקשה...

ד"ר אורן חסון
חרדות
03.02.2006 • 00:03

מירי יקרה,
יכול להיות שהוא גם אוהב אותך ואת גם חונקת אותו. ומכיוון שרובנו לא אוהבים להיות חנוקים, אז אמנם קשה לו להיות בלעדייך, אבל את גורמת לכך שגם קשה לו להיות איתך. אולי אפילו עוד יותר. אלא שזו סיבה שהוא יעזוב אותך, ולכן לא ברור לי מדוע את חושבת לעזוב אותו. האם משום שהוא לא מאפשר לך לחנוק אותו? ואולי זה כדי שלא תהיי במצב שבו הוא יהיה זה שיעזוב ראשון?בכל מקרה, מירי, כפי שאת מתארת את ההתנהגות שלך, יהיה לך קשה ליצור זוגיות טובה ובריאה, אלא אם תלמדי לנהוג אחרת, ובשביל זה את צריכה גם ללמוד להרגיש אחרת. את מרגישה שאת במלכוד, כי החרדות שלך לא מאפשרות לך לצאת מההתנהגות הזו. אם את לא יכולה להתגבר על זה אחרת, כדאי שתלכי לטיפול אצל פסיכולוג.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083