חרדות בזוגיות: מה המשמעות של חשיפה מלאה?

תאריך פנייה: 08.08.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ע
איך ללמוד לסמוך?
08.08.2013 • 08:57

שלום רב,
אני מודעת לעובדה שהסיפור שלי מצריך טיפול מעמיק יותר, אבל גם אם יש לך כמה משפטים שיאירו לי את הדרך אשמח לקרוא אותם.
הייתי בזוגיות 3 שנים בה נתתי את 100% שלי וקיבלתי רק 30-40% .
נבגדתי, הייתי לבד המון, והתסכול היה עצום.
בסופו של דבר החלטתי לשים לזה קץ.
הכרתי מישהו בתוך זמן קצר שנותן לי את כל כולו ודואג לי והוא כל מה שרציתי בגבר. אבל בלילה כשאנחנו הולכים לישון אני מפחדת שהוא שולח הודעות למישהי, נפגש עם מישהי אחרת , או שזה יקרה בעתיד.
הוא נותן לי את הרשות להסתכל לו בטלפון מתי שאני מרגישה פחדים , והוא תמיד מוודא שאני סומכת עליו ושאני אדע שאין לו שום כוונות להיות האקס שלי.
אני מפחדת שכל הבעיות הנפשיות שהמערכת הקודמת יצרה בי תהרוס לי דווקא דבר שתמיד קיוויתי לו..
איך להתמודד עם פחדים כאלו? כי לומר את האמת הסטרס מתיש אותי.

המון תודה.

ד"ר אורן חסון
שיהיה לו טוב.
08.08.2013 • 18:38

ע יקרה,
את מבינה שהפחדים והחרדות הם שלך. הוא, בכך שהוא "עושה את הדבר הנכון" וחושף את כל מה שיש לו בפנייך, מעיד באופן ברור על רצונו. אלא שמצד שני, זה גורם לך להשתלט על הזוגיות. אולי זה מה שנותן לך ביטחון, אבל זה גם עלול מתישהו לעייף אותו. אם לא היום, אז בעוד שנה או חמש. מתישהו, חוסר הפרטיות שלו עלולה להיות משהו מאד מעייף. יש כמה יחידי סגולה שיחיו עם זה בשלום, והרבה שלא - גם אם אין להם שום כוונות לפגוע - לא רק בגלל ענייני בגידה אפשרית, אלא בעיקר כי חשיפה מוחלטת חושפת לביקורת, ומעייף להיות תחת ביקורת מתמדת.בודאי שזה מתיש גם אותך. חשבי בכל זאת גם על טיפול מעמיק יותר. האלטרנטיבה היא לומר לך: ראי כמה הוא חמוד. הניחי לו. חשבי גם עליו. אם את אוהבת אותו כפי שהוא אוהב אותך, הרי את רוצה שיהיה לו טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ע
שיהיה לו טוב.
09.08.2013 • 11:13

רק רוצה לומר לך תודה גדולה .