חרדות בזוגיות: מה המקור?
מבולבלת מדי
נואשת לעזרה!
⌄
יש לי חבר כבר 9 חודשים. היחסים בנינו מעולים, שנינו מאושרים בקשר וממש טוב לנו ביחד.לפני שבועיים קרה לי משהו מוזר.. פתאום באמצע יום בלי קשר לכלום, תקפה אותי מן הרגשה ממש מוזרה. כאילו כל מה שהרגשתי אליו נעלם. אחרי מספר ימים ההרגשה הזאת פחתה, אבל עדיין קיימת ומאז אני בפחד שזה יעלם לי לגמרי. זה פחד שתמיד היה קיים אצלי, שחשבתי "אם לא יהיה לי אותו ואני אצטרך למצוא מישהו אחר אני יודעת שתמיד אחפש מישהו כמוהו, אבל אני בחיים לא אמצא כזה", ו"אם הוא יעזוב אותי", אבל תמיד התעלמתי מזה כי ידעתי שאלה סתם מחשבות רעות ועכשיו פתאום זה ממש התפרץ אצלי ומסרב לעזוב. כאילו אני כבר לא בטוחה בקשר הזה, אבל מצד שני אני יודעת שאני רוצה רק אותו! מפחדת שלא יהיה לי אותו יותר, ואני יודעת שאני אוהבת אותו, אז למה אני מרגישה ככה???ממש מבולבלת וכבר לא יודעת מה לחשוב.. פוחדת לפגוע בו!! הוא ממש אוהב אותי. ולפעמים שהוא אומר לי את זה או סתם מילה יפה או מחמאה וזה לא עושה לי כלום, אני ישר נלחצת! הרי עד לפני שבועיים, לפני מה שקרה כל מילה שלו הייתה ממיסה אותי. גם אם זה סתם "מה שלומך?".רוצה לחזור להרגשה הזאת שהייתה לי בהתחלה ולהעלים את התחושה הזאת שממש מפריעה לי (אני בקושי ישנה, לא מצליחה להתרכז בלימודים, הנשימה נעשית כבדה, ולפעמים שאני איתו אני מתחילה לבכות, כי אני לא מרגישה את מה שהרגשתי עד לפני שבועיים וממש מתאמצת להחזיר. להחזיר את האושר והטוב שהיה לי לפני שזה קרה).ואני אציין שהוא יודע איך אני מרגישה. אני משתפת אותו בכל מה שעובר עליי. ואני באמת רוצה שההרגשה הזאת תעזוב אותי, כי זה עושה גם לו לא טוב!מודה מכל הלב.
מבולבלת מדי
נואשת לעזרה!
⌄
ועוד אני רוצה להוסיף, שמתי שאני מרגישה ככה אני תמיד מרגישה צורך עז לדבר עם בן הזוג או להיות איתו. למרות הבילבול שאני נמצאת בו כרגע..ומאז שזה קרה אני פשוט מפחדת להיות לבד. לא מבחינה זוגית. לא רוצה להישאר לבד, תמיד מחפשת להיות עם מישהו, עם בן משפחה. כי שאני לא לבד אני חושבת פחות ולפעמים זה עוזר...שוב תודה.
ד"ר אורן חסון
הצפות לא רציונליות
⌄
מבולבלת יקרה,
יש לך בעיה שאני לא יודע מה מקורה. האם יש לזה סיבה ממשית, או סיבה נפשית עמוקה שאני יודע את טיבה – וצריך אולי לעבור טיפול כדי להרפא, או אולי את בעיקר פוחדת מהפחד, וזה מכניס אותך לחרדות שמפחידות אותך עוד יותר, ולא מאפשר לך להניח להן ולהמשיך הלאה בזוגיות שלווה מחדש. כך או כך, אולי כדאי שתלכי לטיפול, כי נראה לי שזה מציף אותך באופן מהותי.
מבולבלת מדי
הצפות לא רציונליות
⌄
איזה סוג של טיפול יעזור?
ד"ר אורן חסון
טיפול
⌄
מבולבלת יקרה,
התכוונתי לטיפול פסיכולוגי (פסיכולוגיה קלינית או פסיכותרפיה).