התמודדות עם השלכות של סיכון
חייל מבולבל
פחד נוראי
⌄
שלום
דוקטור,רציתי לספר את סיפורי ולקבל את עזרתך אם תוכלאני חייל ביחידת מודיעין סודית כבר במשך שנתיים .לפני כחודשיים הגיעה בחורה חדשה למחלקה שלי ואף שיבצו אותה בצוות שלי כך שאנחנו כל היום וכל יום ביחד במהלך השבוע אפשר לומר שרק בזמן השינה נפרדות דרכנו ...הבחורה היא בחורה קצת בעייתית מבחינת התנהגות בקצרה היא נערת חג"ם שזהו מסלול למלש"בים שלפני גיוסם היו להם בעיות לימודתיות / התנהגותיות בבית ספר אצלה זה בא לידי ביטוי בהתנהגות כי שכלית היא חכמה מאוד ועברה מסלול בגרות מלאה וזה בא לידי ביטוי במצבי רוח משתנים היא יכולה לקום בבוקר והמצב רוח מושלם ופתאום באמצע היום כמו ברק מן השמיים לשנות את הפיוז ולהפוך לעצבנית או דכאוניתעל אף שהיא לא הייתה הטעם שלי כשפגשתי בה לראשונה בבסיס עם הזמן למדנו להכיר אחד את השני כלכך טוב שגם התחילו כנראה רגשות לפחות מצידי בכל זאת לחיות עם בן אדם במשך חודשיים למרות שזה לא המון זמן אבל אם מסתכלים ובוחנים את הדבר קצת יותר לעומק ומבינים שאנחנו אשכרה מיום ראשון עד חמישי ביחד כל הזמן ואף סופש שעבר יצאנו גם לטייל ביחד אפשר להבין שאנחנו התחברנו ממש למרות הזמן הקצר....כיום אני מוצא את עצמי חושב חולם ומתגעגע אליה יש לי תחושת בטן שזה הדדי וזה גם בא מהצד שלה אך כמובן שלא דברתי איתה על זהאני נמצא במצב ממש מפוחד ומבלבל כי אני לא יודע אם ליזום /לדבר איתה על הנושא כי בכל זאת אנחנו ביחד כל הזמן וזה לא נעים אם חס וחלילה זה לא ילךרציתי לשאול אותך דוקטור מה אתה ממליץ לי לעשות
ד"ר אורן חסון
האם אפשר להתמודד עם ההשלכות?
⌄
חייל יקר,
החששות שלך מעידים על כך שאתה חושב נכון, וגם שיש קונפליקט בין הרגש והמשיכה שלך לבין החלק הרציונלי שאומר לך להיזהר. אלא שאי אפשר גם לספק את הרגש וגם להיזהר בו זמנית. תצטרך להחליט, אם כך, אם אתה מוכן להסתכן. ואם כן, לדעת לשאת בתוצאות הלא טובות שאתה מבין שיכולות להיות לזה. אם אתה חושב שאתה לא יכול להתמודד איתן, אז אולי באמת לא כדאי לקחת סיכון.