התחלות קשר: מה לעשות?
רועי
זקוק לעצה
⌄
שלום
ד"ר!הסיפור שלי מתחיל במכון כושר שם הכרתי בחורה שגם מתאמנת מפה לשם ספרתי לחבר והוא הוסיף לי אותה לפייסבוק ללא ידיעתי אני (23) הבחורה (20)אני מאוד מאוד ביישן בקטע של להתחיל עם בחורה אבל אם זה כבר קורה אז אני נפתח דיי מהר...הדייט הראשון שלנו היה מושלם למרות שבמהלך הדייט היא לא הראתה לי סימנים של דייט שני אבל לקראת סופו התחלנו להתחבק ואף ממש בסופו התנשקנוחשוב לי לציין אני לאחר 2 קשרים שאחד מהם היה רציני (4 שנים) והיא עם הקשר הכי רציני שלה שהיה כחודשיים וזהו עדיין בתולה ללא הרבה ניסיון בתחום הזוגיות.במהלך הדייט השני גם היה ממש מושלם כבר התנשקנו מלא הייתה משיכה מינית מאוד מאוד ברורה מ-2 הכיוונים אך הבחורה ללא חסרת הניסיון אפשר לומר כבר "ננעלה" עלי והגדירה אותי כחבר שלה ואנחנו עוד לא מכירים אפילוהסברתי על סמך הניסיון שלי עם 2 מערכות יחסים שאני מאוד מאוד חושק בה לטווח ארוך ושלמרות הכל אני רוצה לקחת את הקשר איתה באיזי לאט לאט ושזה יהיה מושלם אך לבסוף נפלתי גם אנילאחר שבוע וחצי של כמעט פגישה איתה בכל יום והתקרבות מאוד מאוד מהירה כולל מגע מיני שאני הייתי הראשון שלה הגדרתי גם אותה כחבר שלה עם כל האיסורים המקבולים ( בגידה וכדו') ואף פעם גם לאחר שבוע נפלט לי למרות שאני לא מאמין בפליטה אלה שזה באמת בה מתוך הלב את 3 המילים "אני אוהב אותך".אך לפני 3 ימים הבחורה לקחה אותי לשיחה בכך שהיא כן מעוניינת איתי לקשר ארוך אך על סמך הקשר שהיה לה שארך כחודשיים היא לא רוצה שגם איתי זה יהיה ככה כי הכל קרה כלכך מהר ובסוף ירד לה גם כלכך מהר.שהיא צריכה הפסקה ללא זמן מוגדר כדי לחשוב על הדברים לראות אם היא באמת מתגעגעת אלי ואוהבת אותי להרגיש כלפיי רגשותהסברתי לה על סמך הניסיון שיש לי שאני חושב שזאת טעות שאנחנו בסהכ 3 שבועות ביחד וזה לא אינדיקציה כדי להתרחק ממני ולהתחיל להתגעגע או להרגיש רגש מאוד חזק מיילא אם היינו שנה ביחד אז זה היה יכול להיות לגיטימיושזאת תחנה לפני פרידה.ב-3 ימים האחרונים הלב שלי כבר הספיק להשבר לגמרי התחברתי לבחורה ממש היא זה כל אוסף הדברים שאני מחפש באישה משהו שלא האמנתי שאני אמצא במילה אחת היא מושלמת. התגעגתי ואני עדין ממשיך להתגעגע בטירוף כתבתי והלחנתי עליה שיר בגיטרה אני כל היום חושב עליה והיא מטריפה אותי במחשבות לפעמים זה פוגע בי גם בעבודה אבל זה תוקף אותי יותר בשעות המנוחה בבית .היום לאחר 3 ימים שלא יצרנו קשר כלל החלטתי להרים אליה טלפון ולשאול לשלומה ומה קורה בינינו.התשובה שלה הייתה שהיא עדיין לא הגיעה להחלטה ושהיא מרגישה שהיא מחזיקה אותי באוויר ולא נעים לה עם זה ואם אוכל לתת לה כמה ימים נוספים לחשוב על כך קצת הייתי בהלם ואז אמרתי לה ואם לא אז אנחנו נפרדים בזה הרגע ?! היא ענתה שכנראה שכן אז אמרתי טוב לפחות כך יש לי עוד קצת סיכוי תקחי את הזמן שלך אולי בעזרת השם יקרה איזה נס והכל יסתדרד"ר רציתי לבקש ממך עצה קטנה או עזרה בנוגע למצב האם אוכל לעשות משהו אני פשוט מאוד רוצה להשאר איתה ולא לאבד אותה ?ומה אתה חושב על כל הסיפור הזה בנקודת המבט שלך ?
ד"ר אורן חסון
ליצור זוג
⌄
רועי יקר,
צר לי שחלפו בינתיים עוד כמה ימים, ולבטח דברים השתנו. מן הסתם, זו טבעה של התחלה כשאין בה ביטחון, ודברים עלולים להשתנות מיום ליום. אני מקווה שהסתדרו לטובה עבורך. לגבי תשובות ממשיות באשר למה שקרה, באמת קשה לי לדעת, כי אנשים בתחילת קשר נוטים לעיתים קרובות לא לומר בדיוק את אשר על ליבם, או כדי שלא לקלקל אם יש להם משהו אחר שלא רוצים לדבר עליו, או כדי שלא לפגוע כאשר הם רוצים להיפרד בכל זאת. לא שאני יודע משהו באשר לבת הזוג הזו שלך, אלא שכך דברים קורים. במקרה שלך, יתכן מאד גם שבשל חוסר הניסיון שלה היא באמת חרדה בשל הנסיון הקודם המר שלה, שהיא רצתה שיצליח ולא הצליח לה, ואולי באמת מצידה. היא מחפשת דרך טובה לעצמה, ויכול מאד להיות שהיא חוששת מכך שהיא עצמה תכשיל את הקשר ביניכם, בשל עניינים רגשיים שלה שהיא פוחדת שאין לה שליטה בהם למרות שהיא חושבת שהרציונל שלה אומר אחרת. האם זה זה? האם זה משהו אחר? - אני לא יכול לדעת. אתה לבטח היום יותר חכם ממה שהיית קודם, אלא אם היא עדיין, היום, שלושה ימים מאוחר יותר, עדיין אומרת לך שהיא צריכה לחשוב, שזה סוג של תשובה, אולי כדי שלא להתעמת איתך באמירה ישירה של "לא". אולי. בתחילת קשר יש כל כך הרבה שיקולים שלא עוברים מצד לצד, שקשה באמת לדעת הכל. אפשר רק לנסות, ולתת צ'אנס, ולקוות שהצד השני רוצה לפחות באותה מידה, וששניכם תמשיכו לרצות גם הלאה. אחרי הכל, זו הדרך העיקרית והנכונה ביותר ליצור זוגות.