חרדות בזוגיות: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 20.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חוששת
זוגיות חדשה
20.11.2012 • 14:21

שלום
ד"ר,אני בסוף שנות ה- 30 שלי.הזוגיות האחרונה שלי הייתה מזעזעת מכל הבחינות ואף עברתי התעללות מצד בן זוגי.היום אני אחרי, משתקמת למרות שהעיניינים עדיין לא סגורים משפטית, אך אני כבר גרושה.הכרתי אדם בן 40+ שיש לו ילדה קטנה, הילדה אצלו מאחר והוא אלמן, גם לי יש ילד קטן.הוא מאוד מוצא חן בעיני, יצאנו כבר מספר פעמים (ללא סקס), הוא מתקשר אלי, מסמס לי ודואג לי מאוד, הוא איש נעים והגון אך אני מפחדת להיכנס לקשר בגלל מה שעברתי. אני מפחדת שאם אתחייב פתאום תצא מפלצת. אני כבר יודעת לזהות את הסימנים לפורענות (הודות לבעלי לשעבר) ואינני מזהה אותם אצלו אך עדיין חוששת מאוד.הלכתי לטיפול בתקווה שאוכל להתגבר על הפחד, אך אני מרגישה שאינני מתקדמת כפי שהייתי רוצה ועדיין כל כך מפחדת ליצור ולהתחייב לקשר החדש, למרות שאני מאוד רוצה.זה באמת שלא הוא, אני לא מצליחה למצוא בו שום מגרעת, אני יודעת שזו אני ואני מפחדת להיות איתו אך מצד שני גם מפחדת לאבד אותו.מה אפשר לעשות?

ד"ר אורן חסון
התמודדות עם חרדות
22.11.2012 • 19:57

חוששת יקרה,
מה לעשות? - ללכת לטיפול. אבל, רגע, בעצם, את עושה את זה, נכון? כך שאם את כותבת לי בכל זאת, את אולי אומרת לי שאת לא מתקדמת לגבי בניית האמון שלך בעצמך בקצב מספיק מהר לטעמך. מצד שני, אני חושב שאת גם אומרת במכתבך שאת רוצה לתת באיש הזה אמון, כי מגיע לו וכי מגיע לך, ורק רוצה להפסיק לפחד. אולי גם כדי שלא להפסיד אותו, וזה אכן סיכון.לומר לך משהו? אני חושב שאת לא פוחדת ממנו. לא כל כך. את בעיקר פוחדת מעצמך - מהנפילה שתהיה לך, אם תגלי שוב שהבחירה לא מוצלחת (ונכון, אף אחד לא יוכל להבטיח לך ביטחון, אלא רק סימנים טובים - ואת זה יש לך). כך שאולי על זה את צריכה לעבוד - על היכולת שלך להתמודד עם כשלונות, ועם מצבים קשים, ולא על היכולת שלך לתת אמון באנשים. כי היכולת לתת אמון באנשים נגזרת במידה רבה מאד מהיכולת או מאי היכולת שלך להתמודד עם נפילות. בני את עצמך בכיוון הזה. אולי כדאי אפילו שתציעי זאת למטפל/ת שלך, ככיוון לעבודה, אם לא עשיתם זאת עד עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083