התבגרות ודיבור: מתי כדאי לשתף?
לינוי
לשתף? מיותר ?
⌄
היי אני נשואה כחצי שנה . יש לי דילמה קטנה. אני שקופה עם בעלי במורה מחרידה וטובה מידי , אין דברים כאלה כבר. לפני יומיים אחותי סתם זרקה לי שהיא ראתה את האקס שלי וזרקה לי פרטים מסויימים שהוא שאל והתעניין בי ואף התרפק מדוע נפרדנו. המידע אותי לא עיניין ואף הצחיק שאווו חי בסרט עוד. בכל אופן אני בדילמה אם סתם לשתף את בעלי . אני יודעת שזה נשמע טיפשי מאד מאד . יש לי אופי כזה שאני חייבת לספר הכל כי אם לא אני מרגישה שאני מסתירה או כבר לא שקופה. הרי בגדול המידע לא יזיז לו אבל תמיד יהיה לו רגישויות לאקס וכך גם לגביי. אולי אני נשמעת ילדותית אבל יש לי מצפון גם בדברים חסרי משמעות
ד"ר אורן חסון
החלטות שקולות
⌄
לינוי יקרה,
אולי הגיע הזמן להתבגר, להיות עם קצת יותר שליטה עצמית, ולהבין שלא הכל צריך לומר - ובעיקר כאשר מדובר בדברים שעלולים להזיק לך או לאחרים. אם קשה לך, נסי להעזר בטיפול, ואולי לפני זה - נסי הסחות דעת למינהן.מצד שני, אולי זה בסדר לשתף אותו במשהו כזה. וזה בדיוק התהליך שאת צריכה לעבור במצבים כאלה - לשאול את עצמך מה יקרה אם, ועד כמה זה חשוב, ואם את פוגעת או מזיקה לאחרים או לעצמך בשיתוף כזה או אחר, ולהגיע להחלטות שתהיינה אולי קצת יותר שקולות מאלו שאת חושבת שאת עושה עכשיו.